drown
Master
До вчера имав проблем со конекцијата на wadsl - се дисконектира сама и несака да се конектира се додека не ја исклучам/уклучам антената од струја. Проблемот е решен - сега сум на Соло пакет! :muahaha:
Пред некои 4 дена зборев со "техничарите" за проблемот со дисконектирање и ми кажаа дека ќе разгледаат во што е проблемот. Немаше никаква промена во наредните денови, и им се "закачив" пак. Дел од разговорот со техничка поддршка на Он.Нет - втор пат:
Инаку чекав помеѓу 5 и 10 минути за секој одговор + конекцијата се дисконектира некои 7-8 пати додека чекав одговори од техничката поддршка. Поздрав до нив - keep up the good work. :yawn:
Пред некои 4 дена зборев со "техничарите" за проблемот со дисконектирање и ми кажаа дека ќе разгледаат во што е проблемот. Немаше никаква промена во наредните денови, и им се "закачив" пак. Дел од разговорот со техничка поддршка на Он.Нет - втор пат:
Моментално разговарате со On.net Live Support (Tech Support L1)
Support: Добродојдовте на Он.нет техничка поддршка, повелете?
starter: povelete?
: zdravo
: Pred nekoj den zborev so vas za problemot koj go imam... konekcijata se diskonektira sama od sebe i ne mi dava pak da se konektiram dodeka ne go isklucam-uklucam kanopito od struja, Mi kazavte deka kje proverite dali problemot e lokalno kaj vas, a dokolku ne e, deka kje bide ispratena ekipa kaj mene doma da ja proveri antenata. Me interesira do kade ste so reshavanje na problemov zatoa shto stana krajno iritirachki - prvite denovi (problemov se pojavi pred okolu nedela dena) se diskonektirashe na otprilika eden chas, a poslednive denovi na 5-10 minuti... utrovo kako sum stanat, morav petnaeset(!) pati da se pikam pod masa!
: ?
: dali ste seuste tuka ili moram pak da go isklucam-uklucam kanopito?
: Bi ve zamolil za pobrza interakcija, zatoa kako shto primetivte i sami, konekcijata se diskonektira kontiunirano
Support: ne znam dali me prochitavte
Support: pravevme detalna analiza na antenata i ne gledame nekakov problem so nea
Support: nie mozeme da Vi pratime ekipa i da proveri, no ako se utvrdi deka e nekoj lokalen problem od Vasha strana ke treba da Vi bide naplateno
: aham
: dali ovoj problem go imaat prijaveno i drugi korisnici na wadsl?
Support: so takva chesta potreba za restartiranje na antenata ne
: gi prasav za istiov problem vo vasiot prodazen salon vo kumanovo, mi kazaa, parafraziram: "svesni sme za ovoj problem... od MT NET ni gi napadjaat antenite, go napadjaat "OPERATIOVNIT SISTEM" koj go imaat antenite vgraden vo sebe"
: dali postoi istiot problem i kaj korisnicite na adsl uslugata koja ja nudite?
Support: adsl uslugata se smeta za postabilna bidejki se ide preku kabel
Support: no normalno nemoze da nema nikakvi problemi neli?
: svesen sum za toa, no me interesira dali i korisnicite na adsl imaat prijaveno vakov problem koj go imaat korisnicite na wadsl
Support: adsl uslugata se smeta za postabilna bidejki se ide preku kabel
Инаку чекав помеѓу 5 и 10 минути за секој одговор + конекцијата се дисконектира некои 7-8 пати додека чекав одговори од техничката поддршка. Поздрав до нив - keep up the good work. :yawn: