Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

RAM DDR4 2x16 32gb (Neotvoren) Corsair Vengence LPX 3200MHz CL16 // Ponudete cena

Статус
Затворена за нови мислења.

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Околу 70 -75 евра , цената била 6500ден. Еве:
Od tuka i gi zemav ama ja otkazhav ddr4 matichnata zemav ddr5 i zatoa i go prodavam ramov kje zeam ddr5

xenon

אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה
15 јануари 2011
4.121
10.987
Skopje
xenon's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9950X 16-core, 420mm Arctic Freezer
Motherboard
Asux X670E-E
Storage
8TB (1 x 980 PRO 2TB + 3Х KC3000) SSD / 2 x 8tb HDD
PSU
Antec 1300W Pro Platinum
RAM
64GB (2x32) DDR5 6000Mhz G.skill C30
Video card
Geforce 4080 Super
Case
Enthoo Primo - Phanteks
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Logitech Craft
Audio
Asus Xonar STX, Adam A7x, Adam A3x, TC Electronic BMC-2 (DAC)
Monitor
42" OLED Asus Rog Swift PG42UQ
OS
Windows 11 Pro
Не се лажете лесно со цените од Жирафите без да направите споредба со цени кај нас/Грчка/CU итн. Има апсурдно нереални цени кај жирафите, дали е тоа од стар лагер, стари датабази, итн, не е битно, така да, фактот ако нешто сте го платиле Х сума тоа не е индикатор дека тоа е вистинската (пазарна) вредност.

За некој да плати 6к+ за DDR4 на крај на 2023 треба тоа да е ептен нешто добро, 4400+mhz или барем 3600 со ептен добри тајминзи.

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Не се лажете лесно со цените од Жирафите без да направите споредба со цени кај нас/Грчка/CU итн. Има апсурдно нереални цени кај жирафите, дали е тоа од стар лагер, стари датабази, итн, не е битно, така да, фактот ако нешто сте го платиле Х сума тоа не е индикатор дека тоа е вистинската (пазарна) вредност.

За некој да плати 6к+ за DDR4 на крај на 2023 треба тоа да е ептен нешто добро, 4400+mhz или барем 3600 со ептен добри тајминзи.
Od zhirafite ja zemav 4750 ako sakash da znaesh sea im e demek smeneta cenata ama pak djabe posledniot jas im go kupiv
+ najdi mi vo makedonija corsair ddr4 Corsair
Vo skopje mozhe sekoj da ja zeme instanto za 6.000 od mene bez grchka i takodalje bez da cheka ili odi za 1200+ den jas mislam deka vredi
Na amazon so popust istava e 4.800 so sve shipping ama treba da ja chekash 11dena minimum
*ramov e neotpakuvan i e evtin za brza alternativa bez chekanje, koj shto ne postoi vo makedonija
Мислењето е автоматски споено:

Od tuka i gi zemav ama ja otkazhav ddr4 matichnata zemav ddr5 i zatoa i go prodavam ramov kje zeam ddr5
sekoj ima pravo da kupi shto saka, sea ako sporeduvame shto i kako ima za da dojdeme do zakljuchok dali ovoj vredi ili ne vredi misalm deka e glupost ova Corsair so tie tajminzi na koj mu se davaat 6.000 odma da go zeme neka pishe :)

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.363
1.700
друже, мислам дека океј е и 12,000 да и бараш. Нема досадни арџиби џиџи миџи, башка 3200 мегахерци е, тоа нешто невидено е моментално.

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.905
18.237
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Со оглед дека практично немаат гаранција (т.е. имаале само една на дента кога си ги купил) и со оглед на останата понуда со по околу 5 години гаранција овие моментално вредаат макс 5000 денари.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.517
3.461
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5800X & NZXT Kraken X63
Motherboard
ASUS TUF Gaming X570 Plus
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
4 x 8GB Kingston HyperX @ 3600 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H710i black/white
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Od zhirafite ja zemav 4750 ako sakash da znaesh sea im e demek smeneta cenata ama pak djabe posledniot jas im go kupiv
+ najdi mi vo makedonija corsair ddr4 Corsair
Vo skopje mozhe sekoj da ja zeme instanto za 6.000 od mene bez grchka i takodalje bez da cheka ili odi za 1200+ den jas mislam deka vredi
Na amazon so popust istava e 4.800 so sve shipping ama treba da ja chekash 11dena minimum
*ramov e neotpakuvan i e evtin za brza alternativa bez chekanje, koj shto ne postoi vo makedonija

sekoj ima pravo da kupi shto saka, sea ako sporeduvame shto i kako ima za da dojdeme do zakljuchok dali ovoj vredi ili ne vredi misalm deka e glupost ova Corsair so tie tajminzi na koj mu se davaat 6.000 odma da go zeme neka pishe :)

Тоа што го нема да се купи локално не го прави автоматски повреден. Посебно технологија која е веќе надмината.

Ова ти е буквално најстандарден најпросечен DDR4 RAM кит, со просечна фреквенција и просечни тајминзи, без никакви други bells & whistles, и во најдобар случај со помалку од 1 година гаранција.

1700909445690.png

Алтернативите на брзина што најдов, ете само во Анхоч:
Kingston 32GB 3200MHz - иста фреквенција, иста латенција, 4.580 денари, со 5 години гаранција
Kingston 32GB 3600MHz - повисока фреквенција, поголема латенција, 5.380 денари, со 5 години гаранција
Kingston 32GB 3200MHz RGB - иста фреквенција, иста латенција, RGB, 5.380 денари, со 5 години гаранција

Ако некој не го бара конкретно овој RAM кит, а не знам искрено зошто би го барал баш овој, 4-4.500 би било максимум.

Последна промена:

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Ova e Corsair ram kupen pred 2 nedeli neotvoren ushte pod garancija, ostanuva na lugjeto dali kje odluchat da kupat Corsair ili nekoj drug ram shto mislat deka poishe im se isplati

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.905
18.237
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ova e Corsair ram kupen pred 2 nedeli neotvoren ushte pod garancija, ostanuva na lugjeto dali kje odluchat da kupat Corsair ili nekoj drug ram shto mislat deka poishe im se isplati
А као Corsair налепницата нешто додава вредност на медиокритениот RAM??

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Тоа што го нема да се купи локално не го прави автоматски повреден. Посебно технологија која е веќе надмината.
Ne go pravi, koj e meraklija na Corsair kje go kupi, tehnologijata ne e nadminata zatoa shto 90% od lugjeto imaat ushte DDR4 matichna a ovoj ram e profi samo shto ima 400MHz pomalce od maksimumot

А као Corsair налепницата нешто додава вредност на медиокритениот RAM??
Jas ne sum proveren prodavach na forumov, so ogled na toa vredi.. kako da nemate popamenta rabota kako tezgari nekoj kenkate tuka

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.517
3.461
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H710i black/white
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Ne go pravi, koj e meraklija na Corsair kje go kupi, tehnologijata ne e nadminata zatoa shto 90% od lugjeto imaat ushte DDR4 matichna a ovoj ram e profi samo shto ima 400MHz pomalce od maksimumot

Мераклија на Corsair можеби, да беше Dominator или барем Vengeance Pro SL.

Не знам што подразбираш под "профи“, но ова е просечен RAM, не е профи од ниеден аспект. Далеку е од лош, но дека е нешто посебно, не е.

Технологијата е надмината - DDR5 е веќе многу блиску со цена на DDR4 за ист капацитет. DDR4 е мртва платформа - оној што склопува десктоп за следни неколку години не би гледал DDR4. Евентуално како некој stop-gap апгрејд да “купи“ уште година дена +/-.

P.S. Не е 400 MHz послаб од максимумот. Некој си максимум на DDR4 е 4600 - 4800MHz. Послаб е 400MHz од следниот малку побрз исто така просечен RAM.

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Мераклија на Corsair можеби, да беше Dominator или барем Vengeance Pro SL.

Не знам што подразбираш под "профи“, но ова е просечен RAM, не е профи од ниеден аспект. Далеку е од лош, но дека е нешто посебно, не е.

Технологијата е надмината - DDR5 е веќе многу блиску со цена на DDR4 за ист капацитет. DDR4 е мртва платформа - оној што склопува десктоп за следни неколку години не би гледал DDR4. Евентуално како некој stop-gap апгрејд да “купи“ уште година дена +/-.

P.S. Не е 400 MHz послаб од максимумот. Некој си максимум на DDR4 е 4600 - 4800MHz. Послаб е 400MHz од следниот малку побрз исто така просечен RAM.
Pa dobro be ti koga prodavash kola ne ti ja sporeduvaat so porshe i ferari tuka cenata e mozhda 100 evra razlika tamu mnogu povishe
da ti dojde nekoj na oglas i da ti ja mocha kolata i da se pravi pameten kako ima podobro od toa ti shto go imash i da ti kazhe deka e mrtva 0 ubavo li kje ti bide? nego ova e forum i site se struchnjaci i site se razbiraat vo tehnologija lechat kompleksi so vakvi komentari zatoa shto mozhda ne im e denot ili zhivotot i mozhda i nikoj ne gi slusha pa sakaat tuka da se iskazhat.. razbiram sve..RAMOT E TOJ I KJE GO KUPI NEKOJ PA TI KOLKU SAKASH PAMETEN PRAVI SE :ROFLMAO:

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.891
10.670
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Coolermaster Devastator 3
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
Pa dobro be ti koga prodavash kola ne ti ja sporeduvaat so porshe i ferari tuka cenata e mozhda 100 evra razlika tamu mnogu povishe
da ti dojde nekoj na oglas i da ti ja mocha kolata i da se pravi pameten kako ima podobro od toa ti shto go imash i da ti kazhe deka e mrtva 0 ubavo li kje ti bide? nego ova e forum i site se struchnjaci i site se razbiraat vo tehnologija lechat kompleksi so vakvi komentari zatoa shto mozhda ne im e denot ili zhivotot i mozhda i nikoj ne gi slusha pa sakaat tuka da se iskazhat.. razbiram sve..RAMOT E TOJ I KJE GO KUPI NEKOJ PA TI KOLKU SAKASH PAMETEN PRAVI SE :ROFLMAO:
Не си ти другар за на ИТ форум. Пробај си ја среќата на Реклама5.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.517
3.461
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H710i black/white
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro

Па не споредувам јас со Ферари, ти споредуваш. Јас реков дека продаваш OK просечен RAM, ти викаш не, овој е профи, само 400MHz поспор од најбрзиот.

Јас не ти го мочам огласот. Ти се обидуваш на форум, каде што луѓето се познавачи, и генерално има култура на почитување и помагање, да претставиш дека продаваш Audi A4 а уствари продаваш Opel Astra. Ти дадовме проценка на цена соодветна на перформансите и моделот, во рамки на она што се нуди соодветно на пазарот, тебе не ти се допадна, и проба да оправдаш повисока цена затоа што била Corsair меморија и дека била “профи“ и дека не може да се најде.

DDR4 платформата е мртва, и тоа не е ништо лично ниту поврзано со твојот оглас. Таа платформа нема иднина. Секако дека ќе се продава уште DDR4 меморија, ама дека затоа што е DDR4 некако ја оправдува повисоката цена...Муабетот ми е дека DDR4 нема да држи цена ниту ќе му расте, само ќе паѓа како се намалува побарувачката за него. И тоа не е за твојот модел - општо.

Последно - нема што да навлагаш во тоа дали мене ми е денот и животот - не е твоја работа. Немам ништо лично против тебе, и во ниеден од постовите ниедна информација не беше лично насочена кон тебе како личност, туку само за производот што го продаваш.

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Која ти е задња цена за кеш?
5.500

Па не споредувам јас со Ферари, ти споредуваш. Јас реков дека продаваш OK просечен RAM, ти викаш не, овој е профи, само 400MHz поспор од најбрзиот.

Јас не ти го мочам огласот. Ти се обидуваш на форум, каде што луѓето се познавачи, и генерално има култура на почитување и помагање, да претставиш дека продаваш Audi A4 а уствари продаваш Opel Astra. Ти дадовме проценка на цена соодветна на перформансите и моделот, во рамки на она што се нуди соодветно на пазарот, тебе не ти се допадна, и проба да оправдаш повисока цена затоа што била Corsair меморија и дека била “профи“ и дека не може да се најде.

DDR4 платформата е мртва, и тоа не е ништо лично ниту поврзано со твојот оглас. Таа платформа нема иднина. Секако дека ќе се продава уште DDR4 меморија, ама дека затоа што е DDR4 некако ја оправдува повисоката цена...Муабетот ми е дека DDR4 нема да држи цена ниту ќе му расте, само ќе паѓа како се намалува побарувачката за него. И тоа не е за твојот модел - општо.

Последно - нема што да навлагаш во тоа дали мене ми е денот и животот - не е твоја работа. Немам ништо лично против тебе, и во ниеден од постовите ниедна информација не беше лично насочена кон тебе како личност, туку само за производот што го продаваш.
Sve pochna koga so linkovi prati demek kolku se Kingston ramovite tuka sum za da go prodadam ramot a ne da gi predomisluvash lugjeto shto doshle da vidat ili kupat... mnogu bezobrazno od tvoja strana ramot ne e 7000 beshe kako place holder pishuva ubavo // ponudete cena pishav za 6000 odma go davam posledna cena e 5500 nikoj od lugjevo ne pobara sugestija i sovet. sam si pishal deka si ego manijak na tvojot profil nemash lichno nishto protiv mene tuku za proizvodot shto go prodavam :))) jas nema da se zbogatam kojznae kolku od ramov ama tebe mnogu kje te koshta toj ego trip vo zhivotot ako ne si go smirish me posovetuva za ramot ja te posovetuvav za bezobrazlukot nemam nishto protiv tebe lichno imam protiv tvojot karakter :)) nemora da mi se pravdash ali go cenam toa.. na tastatura shto sakame mozheme da zborime vo zhivo nekoj ochite kje ti gi izvadi PA I DA SI UPRAVO se nadevam deka vo zhivo si popameten chovek i ne se meshash segde..
pozdrav

Последна промена:

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.517
3.461
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H710i black/white
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
5.500

Sve pochna koga so linkovi prati demek kolku se Kingston ramovite tuka sum za da go prodadam ramot a ne da gi predomisluvash lugjeto shto doshle da vidat ili kupat... mnogu bezobrazno od tvoja strana ramot ne e 7000 beshe kako place holder pishuva ubavo // ponudete cena pishav za 6000 odma go davam posledna cena e 5500 nikoj od lugjevo ne pobara sugestija i sovet. sam si pishal deka si ego manijak na tvojot profil nemash lichno nishto protiv mene tuku za proizvodot shto go prodavam :))) jas nema da se zbogatam kojznae kolku od ramov ama tebe mnogu kje te koshta toj ego trip vo zhivotot ako ne si go smirish me posovetuva za ramot ja te posovetuvav za bezobrazlukot nemam nishto protiv tebe lichno imam protiv tvojot karakter :)) nemora da mi se pravdash ali go cenam toa.. na tastatura shto sakame mozheme da zborime vo zhivo nekoj ochite kje ti gi izvadi PA I DA SI UPRAVO se nadevam deka vo zhivo si popameten chovek i ne se meshash segde..
pozdrav

Во насловот пишува “Понудете цена“ - јас ти дадов предлог цена од 4-4.500 денари согласно тоа што се нуди локално на пазарот, со линкови од слични производи за образложение. И сите други ти дадоа такви проценки, 70-75 евра. Насловот на огласот ти е:

1700984373228.png

Не побарав од тебе проценка на мојот карактер, така да животните совети кои те изградиле во таква зрела личност да се расправаш со секој што има различно мислење од тебе, манијачиш и навлагаш во психоналази на непознати луѓе, те молам задржи си ги за себе.

Последна промена:

Vladhi

Intern
21 декември 2015
11
12
Skopje
Во насловот пишува “Понудете цена“ - јас ти дадов предлог цена од 4-4.500 денари согласно тоа што се нуди локално на пазарот, со линкови од слични производи за образложение. И сите други ти дадоа такви проценки, 70-75 евра. Насловот на огласот ти е:

Погледнете го атачментот 132095

Не побарав од тебе проценка на мојот карактер, така да животните совети кои те изградиле во таква зрела личност да се расправаш со секој што има различно мислење од тебе, манијачиш и навлагаш во психоналази на непознати луѓе, те молам задржи си ги за себе.
Neam pishano ponudete cena od drugi ramovi be druzhe tolku li ti e teshko da sfatish kaj greshish vo mojot svet, ne e strashno lugje shto sum pishal 7000 nema da propadne forumov ... tie psiho analizi zhiveat vo lugjeto i go dvizhat svetov.. nemozham ja sea da ti vlezam na post da ispadnam bezobrazen i plus da te napraat deka si za na reklama 5.. budala vo zabluda.. ednostavno go zaebuvash experiencot na eden korisnik na forumov a veruvam ne sum edinstven..kako vo zatvorine doshol eden od pojakite i po nego de vlechat 2jca 3jca..ne si u pravo i tachka pa kolku sakash pishuvaj vrakjaj praj se pameten

xenon

אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה
15 јануари 2011
4.121
10.987
Skopje
xenon's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9950X 16-core, 420mm Arctic Freezer
Motherboard
Asux X670E-E
Storage
8TB (1 x 980 PRO 2TB + 3Х KC3000) SSD / 2 x 8tb HDD
PSU
Antec 1300W Pro Platinum
RAM
64GB (2x32) DDR5 6000Mhz G.skill C30
Video card
Geforce 4080 Super
Case
Enthoo Primo - Phanteks
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Logitech Craft
Audio
Asus Xonar STX, Adam A7x, Adam A3x, TC Electronic BMC-2 (DAC)
Monitor
42" OLED Asus Rog Swift PG42UQ
OS
Windows 11 Pro
Крив е @gOJDO - он му ја кладе чивијата на членот дека се што купил од лево-десно не чини па мораше да оди на ддр5.

Vladhi - те лажат овие од форумот, сакаат да ти го земат за беспари рамот, те нашле вака млад пулен тазе член мислиш ти не знаеш дека тој рам е најдобар, таков рам сега да бараш нема, на времето најдобри ги правеа сега не чинат. Под 7000 не го давај!

Gaston

Unstoppable
9 февруари 2011
1.717
3.136
Gaston's setup  
Audio
AR
таков рам сега да бараш нема, на времето најдобри ги правеа сега не чинат. Под 7000 не го давај!
Нема. Едино Rog му парира на таков рам.
Или gorenje. Е тоа беа времиња.
8к минимум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.812
Мислења
1.001.475