Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Работи ли некој online/freelance работа? Искуства и препораки ?

• Ја почнал/а темата 3XL
  • Време на почнување

3XL

Intern
14 декември 2021
67
25
Во последно стана модерно да си работиш од дома и да си вадиш дополнителни примања. Некои луѓе ги знам дека работат дури и full time jobs па и само тоа го работат, не им треба друго.
Какви се вашите искуства со овој тип на работа? Дали некој од вас работи на нешто long-term моментално и даде мислења и препораки за работа.
Јас моментално праќам proposals на Upwork и за hourly и за fixed price jobs, па што ќе закачиме.
Моментално имам постајана работа (која е на одреден период), али би се нашло време и за long-term job со флексибилно работно време. Така да другари, ако имате некои предлози(кои не вклучуваат професионални ИТ услуги, затоа што образованието ми е многу далеку и спротивно од тоа), се претворам во уво (т.е око).

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.769
15.415
Ако образованието не ти е ИТ, тогаш што би работел? Каква работа бараш?

Mr.Jack

Gaining Experience
9 февруари 2008
752
495
Data entry, PDF to Word, transcriptions, translator, и можеби virtual assistant

Без ИТ образование се овие работи, освен општо познавање на некои програми и добар англиски

3XL

Intern
14 декември 2021
67
25
Data entry, PDF to Word, transcriptions, translator, и можеби virtual assistant

Без ИТ образование се овие работи, освен општо познавање на некои програми и добар англиски
Си го кажал тоа што планирав да го пишам :D
Моментално proposals на upwork имам пратено на: Serbian transcriber needed; Filling out excel sheets.

така да, јасно ви е какви работи можам да работам.

Последна промена:

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.069
2.312
Во последно стана модерно да си работиш од дома и да си вадиш дополнителни примања. Некои луѓе ги знам дека работат дури и full time jobs па и само тоа го работат, не им треба друго.
Какви се вашите искуства со овој тип на работа? Дали некој од вас работи на нешто long-term моментално и даде мислења и препораки за работа.
Јас моментално праќам proposals на Upwork и за hourly и за fixed price jobs, па што ќе закачиме.
Моментално имам постајана работа (која е на одреден период), али би се нашло време и за long-term job со флексибилно работно време. Така да другари, ако имате некои предлози(кои не вклучуваат професионални ИТ услуги, затоа што образованието ми е многу далеку и спротивно од тоа), се претворам во уво (т.е око).
Мислам дека има добри четива за тебе овдеки:

3XL

Intern
14 декември 2021
67
25
Мислам дека има добри четива за тебе овдеки:
фала ти брат, баш ќе прелистам подетално.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.338
6.859
Не се откажувај - не е лесно додека тргне ама…

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
2.110
2.409
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
...ама кога ќе тргне не можеш да прекинеш. True story:)

3XL

Intern
14 декември 2021
67
25
Нее, нема откажување. Затоа сегс праќам на се и сешто proposals

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења