Да се пофалам малку
Порачано најдоброто 1000W напојување за персонален компјутер некогаш направено, барем до денешен ден.
FSP Hydro Ti Pro 1000W од VisionStudio.gr
Цена - 266 евра без данок, 215 евра со данок (околу 13200 денари).
За овие пари во МКД - може да се купи ново напојување кое е неколку класи подолу.
Зошто 1000W и зошто баш ова?
Реално, немам потреба сега за 1000W, меѓутоа планирам да го користам напојувањето со години и за сите можни идни апгрејди, секако додека потребите на хардверот што следува е во границите на таа побарувачка/потрошувачка.
Зошто баш ова - го меркам уште откако излезе како можна надградба на сегашново Corsair RM750x.
Има ревизија на напојувањево и сега доаѓа со 12V-2x6 кабел наместо со 12VHPWR кабел (мене ми е небитно ова).
И заради ова:
Порачано најдоброто 1000W напојување за персонален компјутер некогаш направено, барем до денешен ден.
FSP Hydro Ti Pro 1000W од VisionStudio.gr
Цена - 266 евра без данок, 215 евра со данок (околу 13200 денари).
За овие пари во МКД - може да се купи ново напојување кое е неколку класи подолу.
Зошто 1000W и зошто баш ова?
Реално, немам потреба сега за 1000W, меѓутоа планирам да го користам напојувањето со години и за сите можни идни апгрејди, секако додека потребите на хардверот што следува е во границите на таа побарувачка/потрошувачка.
Зошто баш ова - го меркам уште откако излезе како можна надградба на сегашново Corsair RM750x.
Има ревизија на напојувањево и сега доаѓа со 12V-2x6 кабел наместо со 12VHPWR кабел (мене ми е небитно ова).
И заради ова:
FSP Hydro Ti Pro 1000W PSU Review - Hardware Busters
Hardware Busters - FSP Hydro Ti Pro 1000W PSU Review - PSUs
hwbusters.com
FSP Hydro Ti Pro 1000w 80 PLUS Titanium ATX 3.0 PSU Review
Does FSP take the crown as king of 1K power supplies with its Hydro Ti Pro 1000w 80 PLUS Titanium ATX 3.0 PSU? Join us as we take a close look.
www.tweaktown.com
FSP Hydro Ti Pro 1000W PSU -1000W ATX 3.0 PSU review
Today we're putting the new FSP Hydro Ti Pro 1000W (ATX 3.0) power supply on our test bench. The company (Fortron Source Power) is mainly known for the PSUs but also makes some chassis and the UPSes. It's the fourth PSU from them that we're checking. The last one was the Hydro G Pro 1000W (ATX...
www.guru3d.com