- Ја почнал/а темата
darko
Intern
- 17 јануари 2008
- 35
- 0
Sakam da kupam quart lcd monitor ima li nekoj iskustvo so ovaa marka na monitori soveti iskustva i sl pozz
Грешно си го пишал моделот!Za Quart slusnav deka se monitori koi se zglobuvani vo makedonija.
Sum videl vo zivo i ne izgleda loso slikata e dobra, ama sepak ne ti preporacuvam da zemes. Podobro doplati si uste 1000-2000 den i zemi si Philips, samsung ili nekoja druga marka.
Primer vo AMC imas 20 incen Philips za 10600 i 20 incen Quart za 9500. Znaci za razlika od 1100 den ne vredi da rizikuvas.
Samo za da vidis kolku se "popularni" Quart pisi Quart 22tw1 (22'' model koj vo amc e 12000) na google i ke go vidis edinstveniot rezultat koj treba da te razubedi da ne kupis Quart.
Dali si siguren?Грешно си го пишал моделот!
I jas imam HYUNDAI 19 Incen i stvarno sum mnogu zadovolen mozebi se poskapi od drugite ali tuka e Kvalitetot.Абе земиси HYUNDAI,јас имам таков ми го дадоја со гаранција(3год.) до 0 мртви пиксели.
CRT imam, no bratucedot ima LCD isto od LG i nema problemi veke cela godina.@fiascooo, LCD или CRT ти е мониторот, едно другарче имаше LCD LG монитор, стално имаше проблеми со мртви пиксели, а и од сликата не бев многу задоволен.
Acer исто така не ги препорачувам многу, исти се како Quart во однос на квалитет и слика.
Од монитори на кои што лично сум им видел квалитет на слика, препорачувам Hanns-G поновите модели, и Asus-ите се доста солидни за цената. Би ги препорачал и Samsung, ама доста модели од нив во Македонија што ги носат се шкарт, Техно-Маркет Anyone ? :isplashen:
Јас би ги избегнувал Quart(тераат на зелено многу), LG(матни се), Hanns-G(зрнасти) и некои модели на Acer(освен една 22ка која што има многу супер слика)@fiascooo, LCD или CRT ти е мониторот, едно другарче имаше LCD LG монитор, стално имаше проблеми со мртви пиксели, а и од сликата не бев многу задоволен.
Acer исто така не ги препорачувам многу, исти се како Quart во однос на квалитет и слика.
Од монитори на кои што лично сум им видел квалитет на слика, препорачувам Hanns-G поновите модели, и Asus-ите се доста солидни за цената. Би ги препорачал и Samsung, ама доста модели од нив во Македонија што ги носат се шкарт, Техно-Маркет Anyone ? :isplashen:
Prebaraj go modelot na google i ke vidis deka ke dobies nekolku rezultati ....i toa samo vo Makedonija. Toa e uste eden dokaz deka vo Makedonija se prodavaat falsifikati:ua::ua::ua:Dali si siguren?
Aj odi na http://www.amc.com.mk/PortalMK/swf/flaer-v4-2008/index.html i vidi gi modelite QUART 20TW1, 20PW1 i 22PW1.
Pisi bilo koj od ovie na google pa vidi.
12.000 denari za Skart ova pardon QuartBrat mi ima Quart 22' so zero bright dot,inace panelot e od KTC,sega vo posledno vreme gi sklopuvaat so Samsung paneli,inace dosega eve skoro 1 godina bez nieden mrtov pixel,slikata e dobra so DVI vlez i seto toa za 12.000 den.pazi 22 incha.