Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Ps5 ili xbox series x

damjan19

Intern
2 февруари 2023
31
21
Zdr sakam da zemam xbox series x zaradi game pass,imam ps5 i brzo mi se zdosadi od nego i dali e po dobro da go smenam ps5 za xbox nekoj iskustvo sto ima xbox da kaze kako e

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
600
413
Освен ексклузивите на сони нема некоја разлика, плус сериес х не е така ружен и одговара со мебелот :ROFLMAO: Од сите игри на сони јас ги сакам само Horizon и Death Stranding што ми беше недоволна причина за да го купам.

BlueBaron

Gaining Experience
19 јануари 2016
286
251
Скопје
Се мислам за истото, поготово со моменталните цени на PS5 за casual gaming, многу некако почна да ме влече. Јас повеќе се мислев кон Xbox Х, ама моменталните цени кај нас на таа конзола се многу посолени од PS5. Каде би можел да најдам Xbox кај нас со по пристојна цена?

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.399
921
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
има поволни Series X по добра цена...али сепак PS5 мислам дека со 26к се добар дил сега иако малку посолен им е PSPlus од Game Pass

од мое искуство PSPlus е боље од GamePass

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.511
6.731
Ако си заинтересиран, за месец дена ке имам Xbox X со џојстици и се комплет, многу малку користен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

BlueBaron

Gaining Experience
19 јануари 2016
286
251
Скопје
има поволни Series X по добра цена...али сепак PS5 мислам дека со 26к се добар дил сега иако малку посолен им е PSPlus од Game Pass

од мое искуство PSPlus е боље од GamePass

Едина причина што ме тераше е баш Game Pass, за поголемата колекција на игри и планирам евентуално да имам и гејминг ПЦ па ќе имам пристап и до игрите таму. Видов во друг пост за GamePass имаше трик да се земе преку Турција за евтини пари, постои нешто слично за PS?

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.399
921
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
најекономично што сум налетал PSPlus+ за да се заштеди е на тој начин што ќе се инвестира за цела година однапред...

окулу 100че кошта поточно окулу 120 ако добро паметам

GamePass како и Netflix (кој замина на 200) веќе и сѐ повеќе ќе затегнуваат со TRL

што значи добар гејминг отрпилика кошта окулу 600мкд кај нас месечно барем за една платформа...

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
600
413
Ете јас неќев и на крај пак купив ps5 и неможам да кажам дека ми е криво, ми искочи околу 24к од кај грците и си земав летово да го пробаме. Прв проблем и главен се игрите, на старо се продаваат над реална цена а во продавнициве нема ни да коментирам ама ај ексклузиви се тоа е.
Се турив у поход ги собрав Horizon, God of war, uncharted, last of us, Ratchet and clank ми фали уште tsushima а спајдермен не ги сакам и ги свртев сите и сега стои така си го играм хбох от. Секоја чест за контролерот и вибрациите ама ексклузививе им се сите од пс4 па преработени и ако некој ги има изиграно тоа е тоа се е веќе видено.

За купување на ваучери користам амазон со адреда во уса пошто инаку не дава да купиш, па ги активирам на акаунтот што исто е во уса за цени во долари. Пс плус забегаа со цена а не нудат толку добри игри ко гејм пас.

Хбох уште не е трагична претплатата преку турција и цените на игрите се секако поевтини од пс поготово на попуст и плус плаќаш директ со картица.

xaser

Gaining Experience
5 октомври 2011
72
59
Се начекуваат дампинг цени на добри игри за ПС5 со УСА акаунт

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.492