Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем Промена на паста и термални падови на 3070ти

Aowek

Practice makes perfect
14 април 2012
1.150
1.076
Здраво до сите,

Купив копана 3070ти founder's edition , графичката има потреба од промена на падови и паста.

Дали некој би се нафатил да го среди ова нормално ќе си платам уредно се.

Ако има нека пише пп слободно,

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.416
7.517
Скопје
www.facebook.com
Ај да прашам јас останативе членови.
Дали графичките што се без гаранција и се стигнати до степен да се менуваат падови сакате вие самите да ги мењате?
И дали сакате отворани графички со сменети падови небитно дали се обични или бакарни?

Многу ми е битен овој податок за во иднина да знам на што да се ориентирам.
п.с Не ми е проблем и на мене можам и јас самиот да ги мењам, секако треба за тоа да набавам опрема.

Kpakep4e

Gaining Experience
18 јули 2020
95
194
За 3080ки и појаки модели би земал со сменети падови па макар и гаранција да изгубам. Сам не би се нафатил да мењам, премногу ризик за да експериментирам.
Ај да прашам јас останативе членови.
Дали графичките што се без гаранција и се стигнати до степен да се менуваат падови сакате вие самите да ги мењате?
И дали сакате отворани графички со сменети падови небитно дали се обични или бакарни?

Многу ми е битен овој податок за во иднина да знам на што да се ориентирам.
п.с Не ми е проблем и на мене можам и јас самиот да ги мењам, секако треба за тоа да набавам опрема.

Испратено од LYA-L29 преку IT.mk форум апликација

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
737
1.228
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
AOC AG241QX @ 144Hz & Asus VS247H 24" @ 60Hz
OS
Win 10
Само материјалите може да коштаат до 20+ евра. Освен бакарни падови има и изолациска трака што се става + паста секако се става нова.
На одредени модели има дури и падови со различни дебелини, што да ги нарачаш одделно прво ќе се изначекаш, второ ќе ти требаат различни пакетчиња. Да, паста се става малце, и трака нема цела да ја потрошиш ама сам да нарачаш се тоа и поскапо од 20 евра може да те фати. Се тоа прави да се насобере висока цена.
Освен тоа, не знам кој колку знае, но многу се нежни и работата е деликатна и секако рака се наплаќа.
Дали ти треба да мењаш за гејминг е друго прашање веќе.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.416
7.517
Скопје
www.facebook.com
За 3080ки и појаки модели би земал со сменети падови па макар и гаранција да изгубам. Сам не би се нафатил да мењам, премногу ризик за да експериментирам.

прашањето го поставив бидеќи имав и такви со сменети падови и пасти и тоа со висок квалитет. Али општо ги избегаваат тие графички и не се продаваа баш. Тие што беа со сменети падови најјчесто ме прашуваа дали биле поправани и често гледам шубе му е некако да купаат таква графичка.

Kpakep4e

Gaining Experience
18 јули 2020
95
194
Не гледам на али, рефус бакар, збориме за оригинални сетови со плочки спрема модели на графички, со измерени димензии и дебелина на бакар.

За безпари кој е способен може и кабли да топи и си прави плочки.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Другарот горе убаво ви пиша цена од 60 до 80 евра вие одма војна да водите......
Иди отвори 3090 недајбоже да не се упали па ќе ти титнам.
Како прво незнаеш каква картичка расклапаш дали претходно е отварана или не дали редотно е чистена или не дали е горена и не одржавана сето тоа си има свое.
Знаењето се наплќа се тоа е ЗАНАЕТ и јас би си платил ако мене човекот кој го прави тоа ми гарантира дека графичката нема да има проблем и дека ќе има подобро ладење.
И ќе кажам една работа немојте да ги споредувате картите што @Pane24 ги продава и други бидејќи има копани графички кои се одржавани и пазени , а има и оставени и заборавени и само ги прати дали се online и не го интересира за прашина кулери и друго.
И ради тоа не ги спомнав копаните графички , а тие се први на удар за заменување на падови.
Јас мојата 2080ти не е пипната ама лично моја е има татко мајка документи кога е родена во колку саат и се знам дека е чистена редовно од прашина и јас сум немал проблем со неа со температура и најважното ниеднаш не е упалена на копање.

Последна промена:

coNNectMKD

Practice makes perfect
13 март 2017
1.166
1.308
Skopje
И ради тоа не ги спомнав копаните графички , а тие се први на удар за заменување на падови.
Што е фактор за да приметиш дека графичка е спремна за менување на падови? Температурата се крева? И дали е задолжително (и кога) да се менуваат падови?

Искрено прашувам, за мене :p

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.416
7.517
Скопје
www.facebook.com
Што е фактор за да приметиш дека графичка е спремна за менување на падови? Температурата се крева? И дали е задолжително (и кога) да се менуваат падови?

Искрено прашувам, за мене :p
Кога ке видеш меморија над 100ка и јадро над 80ка :D
Помислив за другар прашуваш.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.572
1.862
orgrimar
1. бакарни плочки-најголема глупост на свет
2. добри падови како некои од кај пане се изгор, 50 еур ако се стават добри (ова е цена на падови без монтажа) значи карта со добри падови од кај пане е како да си ја платил 100 еур поевтино
3. сите карти користат различни ако се згреши димензија за 1 месец капут картата
4. една грешка при промена може да ве кошта многу, не е едноставно како на јутуб видеата, еден промашен пад во димензија или позиција може да ја уништи картата за кратко

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.604
1.969
од видеа шо имам видено, фаундерс едишн некако најкомплицирани се за расклопување. Затоа боље настрана од тие графички. Али касно е веќе штом си ја купил.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.572
1.862
orgrimar
од видеа шо имам видено, фаундерс едишн некако најкомплицирани се за расклопување. Затоа боље настрана од тие графички. Али касно е веќе штом си ја купил.
најлоша изведба имаат на ладење, најтешки за менување. Најдобро е што подалеку, палит се подобри 2 класи од нив

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.976
10.890
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
Добро е што ми ги отворивте очите, од сега чистење лаптоп нема испод 60 евра.

viktorce

Gaining Experience
13 март 2015
436
338
Замена на екран на лаптоп (без вклучен екран)1700 денари

Не би коментирал многу ама ценава ме изнасмеаа.

Во сред центар на Мајами во Флорида, каде цените се изгор, промена на екран летово беше 7 долари.
Тука 28 долари

Ова може некој богаташ (еден у годината, ако воопшто има некој) ќе се изгори, што не му е ни важно што му прават. Во секој друг случај ценава е хумор.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.572
1.862
orgrimar
Замена на екран на лаптоп (без вклучен екран)1700 денари

Не би коментирал многу ама ценава ме изнасмеаа.

Во сред центар на Мајами во Флорида, каде цените се изгор, промена на екран летово беше 7 долари.
Тука 28 долари

Ова може некој богаташ (еден у годината, ако воопшто има некој) ќе се изгори, што не му е ни важно што му прават. Во секој друг случај ценава е хумор.
отвори менувачница на екрани и напрај се богаташ

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.467
Мислења
1.012.110
Членови
36.680
Најнов член