Jas mu ja ponudivАјде пане појави се.
Ај да прашам јас останативе членови.
Дали графичките што се без гаранција и се стигнати до степен да се менуваат падови сакате вие самите да ги мењате?
И дали сакате отворани графички со сменети падови небитно дали се обични или бакарни?
Многу ми е битен овој податок за во иднина да знам на што да се ориентирам.
п.с Не ми е проблем и на мене можам и јас самиот да ги мењам, секако треба за тоа да набавам опрема.
прашањето го поставив бидеќи имав и такви со сменети падови и пасти и тоа со висок квалитет. Али општо ги избегаваат тие графички и не се продаваа баш. Тие што беа со сменети падови најјчесто ме прашуваа дали биле поправани и често гледам шубе му е некако да купаат таква графичка.За 3080ки и појаки модели би земал со сменети падови па макар и гаранција да изгубам. Сам не би се нафатил да мењам, премногу ризик за да експериментирам.
Испратено од LYA-L29 преку IT.mk форум апликација
Што е фактор за да приметиш дека графичка е спремна за менување на падови? Температурата се крева? И дали е задолжително (и кога) да се менуваат падови?И ради тоа не ги спомнав копаните графички , а тие се први на удар за заменување на падови.
Кога ке видеш меморија над 100ка и јадро над 80каШто е фактор за да приметиш дека графичка е спремна за менување на падови? Температурата се крева? И дали е задолжително (и кога) да се менуваат падови?
Искрено прашувам, за мене![]()
најлоша изведба имаат на ладење, најтешки за менување. Најдобро е што подалеку, палит се подобри 2 класи од нивод видеа шо имам видено, фаундерс едишн некако најкомплицирани се за расклопување. Затоа боље настрана од тие графички. Али касно е веќе штом си ја купил.
1200-3600 мкд
Замена на екран на лаптоп (без вклучен екран) | 1700 денари |
отвори менувачница на екрани и напрај се богаташ
Замена на екран на лаптоп (без вклучен екран) 1700 денари
Не би коментирал многу ама ценава ме изнасмеаа.
Во сред центар на Мајами во Флорида, каде цените се изгор, промена на екран летово беше 7 долари.
Тука 28 долари
Ова може некој богаташ (еден у годината, ако воопшто има некој) ќе се изгори, што не му е ни важно што му прават. Во секој друг случај ценава е хумор.