D
Администратор
Конкретно имаме проблеми со два лаптоп компјутери (1-от прегрева, другиот има проблеми со меморија or so)... од досегашно искуство, сме испробале еден куп варијанти - официјални сервиси, индивидуи со топ познавање на темата... ама реално до сега никој ми нема оставено некој професионален впечаток, имаше ситуации од типот:
Дали кај нас имате искуство со профи сервис за хардвер? Кој ете, пример за канцелариска намена, ке дојде, ке го земе хардверот, ке го дијагностицира и сервисира во разумен рок (не месеци и месеци), ке го истестира дека стварно работи и ке го врати назад... и притоа хардверот ке продолжи да функционира.
Ме интересираат ваши искуства...
- Земање монитор за поправање, држење на истиот 6 месеци за да каже дека неможе да се поправи, и никад да не го врати.
- Давање три-четири куќишта за да се склопи едно асално, се врати демек склопено, по 3 дена работа на "склопеното" куќиште почнаа еден куп ситни проблеми, графичка, РАМ и сл.
- Поправање на лаптоп што очигледно загрева (тој горниот), демек вака перена матичната така перена, пак лаптопот функционира само 5 минути пред да се исклучи од прегревање.
Дали кај нас имате искуство со профи сервис за хардвер? Кој ете, пример за канцелариска намена, ке дојде, ке го земе хардверот, ке го дијагностицира и сервисира во разумен рок (не месеци и месеци), ке го истестира дека стварно работи и ке го врати назад... и притоа хардверот ке продолжи да функционира.
Ме интересираат ваши искуства...