Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Prodavam menuvam Gaming Laptop Gigabyte Aorus 15P, 240hrz IPS, i7, 32gb ddr4, RTX3070 8gb 130w TGP

Статус
Затворена за нови мислења.

Ocr

Intern
16 ноември 2021
0
4
Ocr додаде нов оглас:

Prodavam menuvam Gaming Laptop Gigabyte Aorus 15P, 240hrz IPS, i7, 32gb ddr4, RTX3070 8gb 130w TGP - Проценка

Se prodava ili menuva odlicen gaming Laptop visoka klasa
Gigabyte Aorus 15P so vrvni performansi

Moze zamena za graficka rtx 3090 + 600eu doplata ili PS5 + 600eu doplata,

ili za dobro socuvan E-bike L ili XL ram od poznat brend Cube Canyon Specialized Conway Radon Bixs Kross Focus Haibike Trek Scott Kona Cannondale Carver i slicno, (za zamena 1.300eur cena)

Ponudete na Viber

Specs na laptopot:
CPU
Intel Core i7-10870H (2.2GHz~5.0GHz)
GPU
NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB...

Видете го целиот оглас...

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
4.084
3.635
Неготино
Прво па мушко, добро е.

Морам да скршнам офтопик и да прашам: Имаше ли маки со лаптопот, поточно греење? Намислен сум да зимам Gigabyte ама гледам при гејминг CPU и GPU стигаат и до 80 - 85 степени, што за мене е многу ко за лаптоп со 2 вентилатори.

Не мораш да ми пишеш тука, слободно пиши ми во ПП.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ocr

Ocr

Intern
16 ноември 2021
0
4
Прво па мушко, добро е.

Морам да скршнам офтопик и да прашам: Имаше ли маки со лаптопот, поточно греење? Намислен сум да зимам Gigabyte ама гледам при гејминг CPU и GPU стигаат и до 80 - 85 степени, што за мене е многу ко за лаптоп со 2 вентилатори.

Не мораш да ми пишеш тука, слободно пиши ми во ПП.
Нема проблем, :) не сум имал никаков проблем со греење друже. Имаат многу добра дисперзија на топлина тоа пазев и ја кога го земав. А и трет лаптоп од Гигабајт ми е "G5"-ка имав исто али далеку полоша беше со ладење -таа за 6мес ја продадов од кога ја купив. Ова е скрос друга класа. Како и да е, припазувај со "TGP" вредностите иста графичка пример "downclock" ќе и направат на 70w и боље е - не грее. Па нормално не грее!! едно е 130w а друго 70w - горе доле исто и со процесорите праат - маркетинг финти. Ќе ти излиста текст, па ќе се излаже по спецификација човек а после перформанс? - никаков :))

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
4.084
3.635
Неготино
Нема проблем, :) не сум имал никаков проблем со греење друже. Имаат многу добра дисперзија на топлина тоа пазев и ја кога го земав. А и трет лаптоп од Гигабајт ми е "G5"-ка имав исто али далеку полоша беше со ладење -таа за 6мес ја продадов од кога ја купив. Ова е скрос друга класа. Како и да е, припазувај со "TGP" вредностите иста графичка пример "downclock" ќе и направат на 70w и боље е - не грее. Па нормално не грее!! едно е 130w а друго 70w - горе доле исто и со процесорите праат - маркетинг финти. Ќе ти излиста текст, па ќе се излаже по спецификација човек а после перформанс? - никаков :))
G5 сакав и јас да зимам. Благодарам.

Ocr

Intern
16 ноември 2021
0
4
za kesh 1000e.
I da ti dadam 3090ka so vrede 550-600e i da ti doplatam uste 600e. Mi nema nekoja logika?
Пане, :) знаеш како викаат Америте "Cash is king" :) хахахах..... од 3090ка и ја неам нешто потреба за зезање и тестање ми е па реков да дадам опција.
Мислењето е автоматски споено:

G5 сакав и јас да зимам. Благодарам.
Ок сори за коментарот - да не ти кршам филм, види топ е и Г5-ката ама зависи што ти се очекувањата и со што ја споредуваш далеку од тоа да нечини. Побучна е доста и пази и кај неа со „TGP“-то. Иначе за Аорус-ов и за она погоре што зборев еве ти солидно видео кај што споредуваат два лаптопа еден со 3080ка со 105W и баш овој модел 3070 со 130w

View: https://youtu.be/gOu8S2tFljE?si=9tlrjbyJp3U2Vr7N

и уште едно за комплет тест:

View: https://youtu.be/RS3X96ZnWbA?si=uL3W6ADlt2QPV4Sh

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.113
Мислења