Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Продавам Macbook Air М1 13.3" 2021

Статус
Затворена за нови мислења.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.331
1.541
Планирам да го дадам персоналниов Мек, пошто 99% од времето го користам службениот, и овој ми малтене стои во фиока.
Ова може да се потврди и по колку е користен, односно колку battery cycles има.

Лаптопот е козметички 10/10, нема никакви оштетувања или проблеми по него.
Купен од MediaMarkt Холандија на 10.08.2021 (ја имам и фактурата дома некаде низ документи)

500 GB
8GB RAM
8-core CPU
8-core GPU

Space Gray боја
(намерно го бирав со 8-core GPU, мислев дека некад ќе гејмам нешто дота на него, но после 2-3 партии брзо ми мина меракот за гејмање на вакво мало машинче. Сепак мислам дека вадеше некаде 80-100 FPS Low settings)
Cycle count: 42
Батерија држи ненормално многу, по 10+ саати ко ништо, со light користење (browsing и понекогаш development)

Лаптопот е ептен „лесен“ и многу комфортен за користење.

Ќе ве замолам за проценка.

Лаптопот иде на продажба за 66.000мкд. Прифаќам уплата и со крипто.
Без замени, немам потреба за друг лаптоп, компјутер, телефон и слично.

Некоја слика може да се виде тука.

Последна промена:

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.224
656
41 циклус и не дека е малце користен, лаптопот држи батерија околу 15-16 часа на едно полнење. Претпоставувам некаде околу 60-65.000 мкд (поради хард дискот) со оглед на тоа што на форумов се продаваа нови про верзии за помалце од 70.000 мкд.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.331
1.541
Фала за исправката. Никад не сум мерел точно колку држи батерија, од осет реков дека е многу (споредбено со службениот Intel i9-ка кој едвај држи 3-4 часа) а не знам дали е точно 8 или 16 часа :D
(исто и за cycle count)
У секој случај импресивни перформанси извадоа со М1.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Нов во ајстајл е 84000. Според таа цена Јас лично сметам дека 10-20% пониско е цена која може да ја бараш на форумов.

Малку е незгодно да се дадат проценки. Заради повисоката цена, овој модел не е баран како базичниот 7 core/256 GB.

Пробај со највисока цена па потоа ќе видиш како ќе биде.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.472
9.494
Нов во ајстајл е 84000. Според таа цена Јас лично сметам дека 10-20% пониско е цена која може да ја бараш на форумов.

Малку е незгодно да се дадат проценки. Заради повисоката цена, овој модел не е баран како базичниот 7 core/256 GB.

Пробај со највисока цена па потоа ќе видиш како ќе биде.

Многу е специфична ситуацијата - модел кој ретко се купува, а е помоќен во многу мал број на случаи од обичниот. Ова може да му годи на некој што бара повеќе простор отколку јадро на графичка.

Според мене -30% од цената во iStyle заради специфичноста на моделот, со обзир на тоа дека ако го стави -20% ќе дојде бајаги поскап и од стандардниот MacBook Air НОВ.
Значи меѓу 55-58к би рекол.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.331
1.541
Ви благодарам на сите за проценките.

Лаптопот иде на продажба за 66.000 мкд.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.331
1.541
@Fatal1ty_ пошо новата тема за продажба на лаптопов ми беше избришана со коментар „dupla", дали ќе може да се смене тагот/насловот на оваа од проценка во продажба ?

Благодарам.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
@DonFrozex ќе си земам за слобода да ти одговорам. Штом во тема за проценка ОП наведе цена, таа автоматски е оглас и коментари под постот со цена не се дозволени. Насловот не се менува се додека ОП не реши да ја затвори темата.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.754
2.855
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
РАМ не е напишано (да, на сликите може да се види, ама треба да го пишува и во огласот)

8GB

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.331
1.541
РАМ не е напишано (да, на сликите може да се види, ама треба да го пишува и во огласот)

8GB
Ах, добра забелешка. Фала Дамјан, едитирано.

@gokica фала на инфото, го имам испуштено моментот дека може да се смени и наслов/таг на тема (веројатно од некој скорашен апдејт е)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.908
Членови
36.496
Најнов член