Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Продавам лаптоп Asus Vivobook X515EA

Статус
Затворена за нови мислења.

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.190
3.160
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS
OS
Windows 11 Pro

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
Последна промена:

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.781
2.486
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Зошто некој поради инсталиран внндоус ви купил половен пред нов лаптоп со иста цена? Незнам зашто се хејтаа фирми кај нас, пример сетек сигурно не добива специјално за него роба. Истите работи ги има и во другите продавници.

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
314
237
Истите работи ги има и во другите продавници.
Не се најуслужливи и ги боли Ставре, Митре и Трајче. Знаат да крцаат ко трактор на автопат и да свртат некоја фора и да ти продадат нешто рокнато па да ти го турат. Ги фаќа и тешка мрза понекогаш ако нема трач муабети у близина да се развеселат. Те дупат за нарачки по желба и оставаат лош впечаток. Не вреди да нарачуваш ако е во салон од другата страна на МК. Тие пари подобро за пица/гиро/хамбургер да ги чуваш.

Еве да ги земаме другиве продавници како на пример анхоч. Тие се далеку далеку побрзи (дечките се сервери), не им се темни кога ќе видат муштерија и имаат одговор на секое прашање на купувачот. Имаат точни описи на производи и слики така да пали вози е ако треба да најдеш нешто. Можеш да порачуваш работи од другиот крај на МК без да плаќаш достава.

ДД Стор се исто така услужливи, не крцкаат како сетек на автопат но не се ни сервери како анхоч. Како и во анхоч дечките се ептен фини и излегуваат во пресрет на секое прашање. Сттаната не им е лоша, знае некогаш да зеза и да фали негде опис или да има погрешен. Во последно време во тој аспект се подобрија. Знаат гаранциите на ссдињата да имаат година плус за разлика од сетек. Помогнаа со бирање на лаптоп за роднина.

Зоте Брос се топ во смисла што дигаат телефон ако си им ѕвонел, можат да најдат било каков дел од кој имате потреба по многу прифатливи цени. Исто така се многу услужливи и успеаа да најдат од пореткиве дискови за Леново (2230-2242 sata/nvme за ван слот) во рекордно време. Многу се изненадив кога ми се јавија и ми рекоа дека нашле таков диск за три-четири дена. Малце им е тесен салонот но има што да се види, ми блескаа очите од мешавината на цел тој хардвер. Има и по нешто за обожаватели на рани 2000ти.

Па сега брат бирај дали ќе искочиш од продавница нервозен или у добро расположение со насмевка која ги допира ѕвездите.

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
До администраторот и останали членови. Јас огласив да продадам лаптоп, а не да правите рецензии на истиот и да коментирате каде колку е. Уште еднаш до Г-дин Админисстратор да ги избрише коментарите кои не се во одност на купување на лаптопот, во два наврати бев критикуван за слични коментари како овие погоре. Оав ми дава право од денес да коментирам злонамерно за секој оглас купувам-продавам. Сите вие пробајте да коментирате и се ценкате во Нептун, Сетек и сл. маркети.
Мислењето е автоматски споено:

Само за споредба. Кога го купив лаптопот во Нептун хепи цена беше 25.990ден. од продажна 31500ден, додека во сетек беше 35.500 ден. И гледај поминаа 7 мееци во Нептун сега е 27.000ден а во сетек 21.000ден.

Последна промена:

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.190
3.160
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
До администраторот и останали членови. Јас огласив да продадам лаптоп, а не да правите рецензии на истиот и да коментирате каде колку е. Уште еднаш до Г-дин Админисстратор да ги избрише коментарите кои не се во одност на купување на лаптопот, во два наврати бев критикуван за слични коментари како овие погоре. Оав ми дава право од денес да коментирам злонамерно за секој оглас купувам-продавам. Сите вие пробајте да коментирате и се ценкате во Нептун, Сетек и сл. маркети.

Само за споредба. Кога го купив лаптопот во Нептун хепи цена беше 25.990ден. од продажна 31500ден, додека во сетек беше 35.500 ден. И гледај поминаа 7 мееци во Нептун сега е 27.000ден а во сетек 21.000ден.
Неможе администраторот да ти помогне да ги "стрижеш" луѓето кои не се информирани која е реалната цена на лаптопот.
Не е етички,башка ова е форум кој служи за да си помагаме,а не дереме со цени.
За профитирање секогаш ги имаш реклама5,пазар3 и сличните.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
Кој "стриже", ако воопшто знаеш што значи стрижење во трговија. Стрижење е кога имаш монопол на пазарот, а не е стрижење цена која може да се менува. Што знаеш ти за етика, па продаваш кифли на порталов. Никому не ставив нож под грло да го купи по цена што е истакната. Форумов не е хуманитарна организација за помош на лица кои сакаат да купат нешто. Ако се работи за донорање немој да ми зборуваш затоа што имам донирано толку што не е убаво да кажувам кому и колку. Зошто пред да напишеш нешто прво не размислиш, туку така од ракав ќе истресеш зелена. Ајде пошто форумов е за помагање те замолувам помогни ми со 1.000 евра да купам лаптоп од повисока класа, или само е да кажам за да не излезе дека не сум кажал, а требеше да кажам, па еве Ви кажав.

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.190
3.160
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Кој "стриже", ако воопшто знаеш што значи стрижење во трговија. Стрижење е кога имаш монопол на пазарот, а не е стрижење цена која може да се менува. Што знаеш ти за етика, па продаваш кифли на порталов. Никому не ставив нож под грло да го купи по цена што е истакната. Форумов не е хуманитарна организација за помош на лица кои сакаат да купат нешто. Ако се работи за донорање немој да ми зборуваш затоа што имам донирано толку што не е убаво да кажувам кому и колку. Зошто пред да напишеш нешто прво не размислиш, туку така од ракав ќе истресеш зелена.
Абе друже.
Те фатија дека сакаш да продадеш половен лап топ по цена на нов.
Зошто само ја комплицираш работава и се дозакопуваш со вакви муабети?
Терај,може ќе се најде будала и ќе го купи.
Од мене толку.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
Од која недојдија си бе чоече. Будала не барам, самите се јавуваат, корпус деликт. Кој ме фати и за што, затоа што јас продавам и мене толку ми вреди, тука нема љутиш. Не ми е јасна твојата загриженост. Ем не сакаш да купиш ем јадеш бурек повеќе и од Јанко, наздравје нека ти е.

Не е истиот овој има 4ГБ рам меморија

Последна промена:

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
314
237
Абе луѓе за глупости се карате. Кој сака нека повели кој нејќе немора. Огласувачот има право да стави цена, вие имате право да го купите/не го купите производот. Коментарите служат за фидбек и се прилично корисни. Купувачите заклучија дека цената е висока и немаа намера да те навредат.

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
Донекаде се согласувам. Сигурно на пазар нема да се карате со продавачот на пиперки за цената и ќе го опомените дека поубави и потазе продава комшијата, ако сакаш купи, ако несакаш, помини. Проблем е што не се заинтересрани, а мудруваат. Прва работа ако сакаат да купат е во ПП да се спогодат со мене. Искрено имав намера да го продадам за 15.000,00 денари, но од душебрижници се откажувам од продажба. Само со ова што се случи со огласот стекнувам право да јадам бурек за цената на секоја продажба. Пред 6-7месеци на коментар за цената и насочување каде да го купат поевтин бев опоменат од Админ?модераторот, дека тоа не е дозволено. Напомена: лаптопот повеќе не го користам, купен беше привремено бидејќи ми откажа стариот. Сега имам лаптоп од мојата омилена марка.

Последна промена:

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.781
2.486
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Од која недојдија си бе чоече. Будала не барам, самите се јавуваат, корпус деликт. Кој ме фати и за што, затоа што јас продавам и мене толку ми вреди, тука нема љутиш. Не ми е јасна твојата загриженост. Ем не сакаш да купиш ем јадеш бурек повеќе и од Јанко, наздравје нека ти е.

Не е истиот овој има 4ГБ рам меморија
то е значи 1300-1500 ден плус за 4гб рам

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.781
2.486
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
да се докупе рам бидејќи тој од сетек е со 4гб

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
Еден на лагер...и делат правда,спасуват купци.
Да се чуди човек. Мислев дека јас сум глуп и не се разбирам многу од ИТ, ама гледам сите кои коментираат се дудуци. Цената е за пазарење а не конечна, згора на се споредбените лаптопи не се идентични и лаптопот од Сетек го нема на лагер, проверено. Лаптопот кој сега е 20.990 денари пред 10-15 дена беше 29.000 ден.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.534
9.590
Да се чуди човек. Мислев дека јас сум глуп и не се разбирам многу од ИТ, ама гледам сите кои коментираат се дудуци. Цената е за пазарење а не конечна, згора на се споредбените лаптопи не се идентични и лаптопот од Сетек го нема на лагер, проверено. Лаптопот кој сега е 20.990 денари пред 10-15 дена беше 29.000 ден.

Ајде вака малце по ред да те дисецираме, зашто ги навредуваш членовите:
1. Генерално ука и бука се крева ретко на огласи, чим има на твојот, очигледно е со причина. Имаш уште 50 огласи за лаптопи и никој не се буни.
2. Не е убаво да ги нарекуваш дудуци, кога ти за привремен лаптоп си купил со Windows (во Македонија) и сега сакаш премиум да лапнеш на таа цена
3. Истиот лаптоп без Windows е поевтин за 1.000ка од твојата цена (НОВ), не е убаво да не го линкуваш и да се вадиш на Сетек - Лаптоп ASUS X515EA-BQ322 i3-1115G4/8GB/512GB
4. Да си земел без Win, ќе си имал i5-ка сега - Лаптоп ASUS X515EA-BQ511 i5-1135G7/8GB/512GB
5. Приказни дека ќе си го дадел за 15к (а огласен на 20к) можеш да ги задржиш за реклама5, не за оваа заедница

Според мене се што требаше да направиш е да ја корегираш цената за 2-3-4к и ќе беше во ред. Вака си го поеба огласот, а искрено сам си крив.

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
314
237
Некој поише обрнува внимание на виндоус а некој за спцификации. Виндоус можеш да пиратираш (како секој нормален што не му се даваат пари). Затоа се чита фајн принт на спецификации. Секој би зел ксеон за цена на i7. Што биднало биднало, од грешките се учи.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.099
5.024
Скопје
hackitfree.github.io
Цццц.. Не се научивте и не се научивте ...
Како 90% од вас за драма да коментирате по огласите - не дека ве интересира што се продава ...
Извинете вака ама само што купив Asus Vivobook од Нептун - викам да видам можеби добар дил сум пропуштил - кога... Се изначитав...

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
304
234
Скопје
Цццц.. Не се научивте и не се научивте ...
Како 90% од вас за драма да коментирате по огласите - не дека ве интересира што се продава ...
Извинете вака ама само што купив Asus Vivobook од Нептун - викам да видам можеби добар дил сум пропуштил - кога... Се изначитав...
Сеирџии, и само да се најдат во жижата на интерес, а во исто време да кажат дека они знаат се и се подобри. Евидентно не не бива ни за пазар од душебрижници. Демек јас сум сакал да се офајдам. Исто така сакаме Еу а во исто време членови се чудат, како јас сум купил лаптоп со Windows-инсталиран, да сум го симнел од пиратски сајт. Тоа не е проблем, но желба ми беше да имам валиден Windows. Најголема грешка направија Админ.-модераторите што не ги опоменаа сеирџиите на начинот и исказите на кои коментираа. Па уште и тие, и некои неповикани се најдоа навредени. Еве сметка колку и кога сум го купил лаптопот.

Атачменти

• 20230914_083524.jpg
    20230914_083524.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 77
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.169