Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Продадено Продавам 5 дена користен Asus Vivobook i5 12th gen

Статус
Затворена за нови мислења.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
no_retreat додаде нов оглас:

Продавам 5 дена користен Asus Vivobook i5 12th gen - 26.500 ден.

Продавам 5 дена користен Asus Vivobook i5 12th Gen

Screen - 15'6 FHD IPS Panel
CPU - i5 1235U (10 core processor)
GPU - Intel Iris Xe
RAM - 16gb (8+8)
M2/SSD- 512gb
720p Camera

Се работи за нов лаптоп, користен 5 дена, има само 17 циклуси на батеријата, доаѓа комплет со кутија и сите додатоци, без гаранција.
Цена фиксна 26500ден
контакт: ПП или вибер 077 638 126

Видете го целиот оглас...

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
како може да е без гаранција?
нели 5 дена е користен?
Купен е без гаранција. Има батери репорт за полнењето на батеријата и колку циклуси има.
Секој што е заинтересиран може да дојде и да го тестира и прегледа лаптопот.

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
833
651
Нема да навлагам во детали како е купен, но ако е од приватно лице по закон мора да има гаранција

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.508
6.719
Едноставно можеби членот не сака да ја даде гаранцијата, што го прави да нема гаранција.
Можеби е земен на име на некој што е вработен во некоја од локалниве фирми или пак на компензација и сл.

Sent from my iPhone using Tapatalk

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Нема да навлагам во детали како е купен, но ако е од приватно лице по закон мора да има гаранција
Без глупави шпекулации дека станува за нелегално набавен уред, ова е јавен оглас и верувајте дека доколку станува збор за нелегално набавен уред ќе има последици за продавањето лично кон мене.
Како што кажав погоре, станува збор за многу малку користен лаптоп, доаѓа со кутија и сите пропратни додатоци, лиценциран windows 11, лаптопот нема никакви замерки, не е отваран, сервисиран и нема ништо од сомнителен карактер.
Нема потреба да ставате red flags на мојот оглас, редовно се продаваат производи без гаранција за пониска цена од онаа што се нуди по локалните продавници.
И не, не станува збор за шверцан производ (не сум мафијаш :) ), набавен е локално од локална продавница.
Колку и да звучи глупаво и сомнително, гаранцијата е изгубена, пробав да разговарам со локалната продавница за дадобијам нова меѓутоа не сакаат да излезат во пресрет, можеби има некоја законска рамка што ме штити во овој случај и можеби има начин како да добијам нова ама искрено нема да се замарам и да правам дополнителни непријателства со локалниот дилер.
Редовно огласувам евтени работи, имам продадено преку 100 производи во изминативе 2 години и нема да најдете ниту една поплака за производ продаден од моја страна, баш во овој момент имам огласено и два монитори (неотпакувани) и едно куќиште (отпакувано) некористени со локална гаранција.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.068
2.311
Без глупави шпекулации дека станува за нелегално набавен уред, ова е јавен оглас и верувајте дека доколку станува збор за нелегално набавен уред ќе има последици за продавањето лично кон мене.
Како што кажав погоре, станува збор за многу малку користен лаптоп, доаѓа со кутија и сите пропратни додатоци, лиценциран windows 11, лаптопот нема никакви замерки, не е отваран, сервисиран и нема ништо од сомнителен карактер.
Нема потреба да ставате red flags на мојот оглас, редовно се продаваат производи без гаранција за пониска цена од онаа што се нуди по локалните продавници.
И не, не станува збор за шверцан производ (не сум мафијаш :) ), набавен е локално од локална продавница.
Колку и да звучи глупаво и сомнително, гаранцијата е изгубена, пробав да разговарам со локалната продавница за дадобијам нова меѓутоа не сакаат да излезат во пресрет, можеби има некоја законска рамка што ме штити во овој случај и можеби има начин како да добијам нова ама искрено нема да се замарам и да правам дополнителни непријателства со локалниот дилер.
Редовно огласувам евтени работи, имам продадено преку 100 производи во изминативе 2 години и нема да најдете ниту една поплака за производ продаден од моја страна, баш во овој момент имам огласено и два монитори (неотпакувани) и едно куќиште (отпакувано) некористени со локална гаранција.
Па така кажи си, за да не те тролаат (или троламе де) за џабе :)

Испратено од телефоно

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.287
2.693
17 циклуса за 5 дена е речиси неможно.
Од која продавница е земен што не издаваат нова гаранција?
Асус е, би требало да има некаква гаранција бо официјалните сервиси по сериски број/регистрација што и да е.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
17 циклуса за 5 дена е речиси неможно.
Од која продавница е земен што не издаваат нова гаранција?
Асус е, би требало да има некаква гаранција бо официјалните сервиси по сериски број/регистрација што и да е.
Не е прв пат да видиме нов лаптоп со 10-20 циклуси уште пред да го отовориме од кутија.
на прашањето "би требало да има некаква гаранција бо официјалните сервиси по сериски број/регистрација што и да е." - Веќе одговорив, нема да се повторувам 100 пати, препоричитај го погоре одоговорот.

Ако може да не гњавиме со дополнителни прашања околу гаранцијата, ви дадов одговор погоре, ако има заинтересиран за купување пишете ми ќе ги расчистиме сите нејасни прашања.

Последна промена:

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.068
2.311
Не е прв пат да видиме нов лаптоп со 10-20 циклуси уште пред да го отовориме од кутија.
на прашањето "би требало да има некаква гаранција бо официјалните сервиси по сериски број/регистрација што и да е." - Веќе одговорив, нема да се повторувам 100 пати, препоричитај го погоре одоговорот.

Ако може да гњавиме со дополнителни прашања околу гаранцијата, ви дадов одговор погоре, ако има заинтересиран за купување пишете ми ќе ги расчистиме сите нејасни прашања.
Добро, добро, само немој да не затепаш :)

Испратено од телефоно

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.537
9.593
набавен е локално од локална продавница.
Колку и да звучи глупаво и сомнително, гаранцијата е изгубена, пробав да разговарам со локалната продавница за дадобијам нова меѓутоа не сакаат да излезат во пресрет,
Кажи кои се да знаеме да не купуваме од кај нив

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.287
2.693
Најбитното прашање го рипна.
Која фирма не сака да издаде нова гаранција на продаден продукт. Ништо не губат со тоа. Треба да видат во систем кога е продаден производот и да се издаде ново „картонче“.
Воедно, која е фирмата што продава нов лаптоп со користена батерија. Значи дека не е баш нов.

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.508
6.719
Најбитното прашање го рипна.
Која фирма не сака да издаде нова гаранција на продаден продукт. Ништо не губат со тоа. Треба да видат во систем кога е продаден производот и да се издаде ново „картонче“.
Воедно, која е фирмата што продава нов лаптоп со користена батерија. Значи дека не е баш нов.
А ако е со фискална, не фактура? Што ке му е картончето од Асус кога нема фискална.

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.287
2.693
А ако е со фискална, не фактура? Што ке му е картончето од Асус кога нема фискална.
Се вади и копија од фискална доколку се сака.
Се се може ако се сака.
Леново на пример, не бараа никаква писмена гаранција за лаптопот, туку го гледаат по сериски број.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Се се може ако се сака.
Леново на пример, не бараа никаква писмена гаранција за лаптопот, туку го гледаат по сериски број.
Ок шерлок, еве ти ги одговорите за последен пат.
Се работи за неколку дена СТАР (не нов, не наведов нов никој пат) лаптоп, со 17 циклуси на полнење на батеријата, во сликите има и батери репорт статус кој што сведочи за посоченото.
17 циклуси е невозможно да се направат за 5-10 дена, да се сложувам меѓутоа не е прв случај да видиме дури и нов неотпакуван лаптоп со 10-20 циклуси на батерија (па дури и во случаи со лаптопи на Ејпл)
17 циклуси не е еднакво на 117 или 1117 циклуси, 17 циклуси се, не го скрив овој податок, го наведов.
Не реков во ниту еден момент дека купувачот ќе добие гаранција, нели ? Deal with it, нема гаранција, ако не ти одговара иди купи си го од продавница за 30+ иљадарки.
Зашто нема гаранција (иако не би требало да ти е гајле) веќе наведов, изгубена е, уредно прашано дали може копија, бев одбиен, несакам да правам непотребни непријателства со дилерот и несакам да бркам "легални патишта за добивање на копија" по ризик да ја изгубам долгата соработка. Лаптопот е платен во Кеш, истиот не поседува фактура, ниту пак емаил потврда.
Лаптопот доаѓа комплет со кутија и сите пропратни додатоци.

Јас имам едно прашање до тебе, од каде толкава емотивна болка со огласов зашто истиот нема гаранција, пишува нема гаранција!, не пушува дека има.
Не побарав од тебе да ми помогнеш да извадиме нова, нели?
Идете со Николче спамајте други теми и правете си хехенца, безвезе дискусија тераме пола ден, али ете можда и ја сум виновен самиот, што воопшто ти оддавам внимание.

Ќе ја замолам администрација да зачисти оглас од непотребни коментари, ако е проблем да се зачисти слободно затворете го огласов и безтоа е огласен и на други портали.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.537
9.593
изгубена е, уредно прашано дали може копија, бев одбиен, несакам да правам непотребни непријателства со дилерот и несакам да бркам "легални патишта за добивање на копија" по ризик да ја изгубам долгата соработка.
Аман бе? Кажи кој е овој, ако на тебе како долгогодишен соработник вака те заебава, не дај боже некој обичен да купи кај него...бар да се спасиме другите

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.287
2.693
Ова е форум.
Не си нов тука да ти објаснувам како стојат работите.
Значи гледам дека некаде нешто не е ок, па сакам да разјаснам што е проблемот.
Сум заинтересиран да го препорачам за купување на друго лице.
Но, нема да заебам некого оти некој огласувач огласил некој чуден оглас.
Затоа пробувам да видам каде е проблемот, и дали е можно иако тебе не ти дале гаранција, друг да побара и да добие некаква гаранција на основа на сериски број или нешто слично.
Може ти не сакаш да се замараш и да бараш нешто оти ништо не ти значи, но на друг може не му е проблем малку да поразговара на телефон/во живо и за тоа да добие некаков бенефит.

Наскоро ќе имам сличен оглас, за дел без гаранција, со тоа што ќе има друго објаснување зошто нема гаранција.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Ова е форум.
Не си нов тука да ти објаснувам како стојат работите.
Значи гледам дека некаде нешто не е ок, па сакам да разјаснам што е проблемот.
Сум заинтересиран да го препорачам за купување на друго лице.
Но, нема да заебам некого оти некој огласувач огласил некој чуден оглас.
Затоа пробувам да видам каде е проблемот, и дали е можно иако тебе не ти дале гаранција, друг да побара и да добие некаква гаранција на основа на сериски број или нешто слично.
Може ти не сакаш да се замараш и да бараш нешто оти ништо не ти значи, но на друг може не му е проблем малку да поразговара на телефон/во живо и за тоа да добие некаков бенефит.

Наскоро ќе имам сличен оглас, за дел без гаранција, со тоа што ќе има друго објаснување зошто нема гаранција.
Друже не претерувај бе, каков чуден оглас, ти пишав на сто наврати, нема гаранција и купецот нема да добие.
Се согласувам дека е форум и дека треба да има дискусија, не пробувам да заебам никого, си пишува јасно и гласно, нема гаранција.
Прво се фати за циклкусите на батерија, па тврдиш дека не е 5 дена стар, па после ми пишуваш дека е чуден оглас, па сега ќе си гледал каде е проблемот :), дај молимте немој со вакви маалски муабети.
И покрај тоа што ти пишав дека е изгубена ти повторно идеш со претпоставка дека не ми дале гаранција...
Ако јас несакам да се замарам околу гаранцијата, што има ти да се замараш наместо мене ? И немој жити се со мубетиве дека си Мајка Тереза и дека им помагаш на помалку искусните.
Целиот оглас е транспарентен, културно те замолувам да престанеш да го спамаш, верувам дека до овој момент ги имаш добиено сите одговори на сите прашања.

Аман бе? Кажи кој е овој, ако на тебе како долгогодишен соработник вака те заебава, не дај боже некој обичен да купи кај него...бар да се спасиме другите
Лесно е да се провери, слободно може да се види кој продавници го нудат истиов модел
- Лаптоп ASUS Vivobook 15 X1502ZA-BQ521 i5-1235U/16GB/512GB

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.319
18.708
(не нов, не наведов нов никој пат)
Screenshot 2023-12-08 191443.png
Небитно. Пред некое време еден друг член малтретиравме околу поимите нов - скоро нов и како нов така што ова не си го земај на срце.

Требаше да пишеш го добив на партија покер и затоа нема гаранција. Ќе те оставевме на мир :)

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Продаден надвор од формуот, може клуч

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.508
6.719
Се се може ако се сака.
Претпоставувам запознаен си дека тоа не е туку така процедура?

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
326
242
Продаден надвор од формуот, може клуч
Со среќа, новиот муштерија нека го користи за јаки теткици оти супер е екранот. А за батеријата мислам дека членот наместо на некој бенчмарк за тест на батерија го тестирал на порн хаб, од многу спам реклами брзо се троши батеријата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.368
Мислења
1.010.356
Членови
36.676
Најнов член