Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

проценка RTX 2070 GAMING OC

Статус
Затворена за нови мислења.

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
KjEBE додаде нов оглас:

проценка RTX 2070 GAMING OC - Проценка

Здраво дечки ако може проценка за GIGABYTE RTX 2070 GAMING OC две години и 4 - 5 месеца користена сменив GPU правев упгрејд на 3070 Тi, па графичкава остана мислев пц да склапам уште едно али ипак лаптоп ќе зимам па ако иде ок проценка ќе иде на продажба.
Иначе гејмано просек неделно колку дозволуе време по 10тина саата, во месецот дали 30 саати вкупно просек некој, Warzone LOL во не пушачка просторија, картичката е земана од Нексио истечена гаранција, со кутија иде комплет, ете и некое...

Видете го целиот оглас...

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
Дечки пошо нема сеуште проценка а веќе 5 души ми имате пишано во пп ќе ставам цена врз база на тоа што јас разгледував
Па нека иде за 21000 ден.

28 јануари 2017
1.934
4.334
Ресен
whaat испод 400 еура 3060ти не глеам и тоа копани од ригови... дај линк кај најде за 18500 жити се

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
хахах топ копани графички ги исцедил и за 10к да ги дал сеедно му е, глеал да се отсраси (продадени му се сите) не се споредува таа со мојава графичка што е користена за лајт гејминг и тоа по саат два у просек во ден... а не тој две години ги цедел на макс му работеле на 100% load 24/7 360 дена во годината слободно зимај таква графичка јас искрено не би... Плус нереална споредба направи, како и да е јас веќе оформив цена кој е заинтересиран нека пише пп ќе се договориме

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
532
1.176
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
хахах топ копани графички ги исцедил и за 10к да ги дал сеедно му е, глеал да се отсраси (продадени му се сите) не се споредува таа со мојава графичка што е користена за лајт гејминг и тоа по саат два у просек во ден... а не тој две години ги цедел на макс му работеле на 100% load 24/7 360 дена во годината слободно зимај таква графичка јас искрено не би... Плус нереална споредба направи, како и да е јас веќе оформив цена кој е заинтересиран нека пише пп ќе се договориме
Бро картите се користени 5 месеци со преостаната гаранција од 2 години плус моделите на графичките беа доста солидни, не стануваше збор за msi ventus или zotac trinity, твојава колку е користена и колку гаранција има преостаната ? :)
врати се на огласот и види дати кога се купени и до кога се користени.
Верувам во транспарентност ама вакви огласи ко твојов "користена за лајт гејминг, баба играше солитаре" е стара шема, дајте нешто ново.

Патем 3 од картите се продадоа на членови од формув, ако има некаква забелешка сигурно ќе ме имаше на тапет.
Не ми го ругај образот на празно :cool:

Онтопик, реална проценка 15-17к, сепак станува збор за постар хардвер без гаранција, без разлика како си ја користел реалноста е дека може уште утре да се расипе и да требад а се фрли у канта.

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
Бро картите се користени 5 месеци со преостаната гаранција од 2 години плус моделите на графичките беа доста солидни, не стануваше збор за msi ventus или zotac trinity, твојава колку е користена и колку гаранција има преостаната ? :)
врати се на огласот и види дати кога се купени и до кога се користени.
Верувам во транспарентност ама вакви огласи ко твојов "користена за лајт гејминг, баба играше солитаре" е стара шема, дајте нешто ново.

Патем 3 од картите се продадоа на членови од формув, ако има некаква забелешка сигурно ќе ме имаше на тапет.
Не ми го ругај образот на празно :cool:

Онтопик, реална проценка 15-17к, сепак станува збор за постар хардвер без гаранција, без разлика како си ја користел реалноста е дека може уште утре да се расипе и да требад а се фрли у канта.
Пак се враќаме дека не се споредува така пошо станува збор за копани карти што ги давал човекот топтан пошо му завршиле работа и тоа е тоа секако е ќар он и по 10к да ги давал... реално кој искористил искористил топ цена не викам не само што јас не би земал искрено копана карта шубе ми е...
Ама пошо нема активни огласи со тие цени тоа значи и дека нема конкуренција што би избрал некој да земе подобро за тие пари така?
А за цена кој си е заинтересиран ќе си се договориме не е фрка тоа е најмала работа... :)

alkibijad01

Gaining Experience
8 октомври 2016
341
372
За 450е имам скоро 2 месеца користени 3080 10гб. Дајте малце спуштете се на земја со тоа старудиите.
Патем реална цена на 2070ка е 200-250е .
Пане, послабо се нудат радеони копани некако. Нешто од 6600xt, 6700xt. Изгледа тие помалку се купуваа за копање.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Davko010

Gaining Experience
6 јуни 2019
77
250
Skopje
Covekot kulturno si ima pisano deka bara procenka i ne se najde nitu eden clen od forumot da mu pomogne. Oformuva nekoja negova cena spored toa sto razgledal bidejki 5 clenovi vekje mu pisale deka se zainteresirani i odma letaat kritiki za oformenata cena... NONSENSE

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.601
13.121
Да, нема потреба од натегање. Цената е оформена. Ако има потреба ќе си ја корегира цената.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.791
4.774
Скопје
hackitfree.github.io
Немојте воопшто да навлегувате во расправа -копани-некопани графички. @Pane24 100 пати ви има кажано дека гејмерите далеку послабо се грижат за графичките од копачите. (Имаше и пример каде графичка што тој ја копал и одржувал 5г беше продадена на дете кое за 2 дена ја изгорело.).
Транзистори и напонски регулатори (активни компоненти од што 99.999% се составени графичките ) НЕ СЕ подложни на стареење и дететриирање така да можат да работат и 30г - можат и нови да цркнат за 1 ден (поготово температури и напон ако не внимаваш) Копачите дури и под намален напон ги пуштаат.
На крај краеви нема таков случај некој со купена карта од Пане или некој друг копач да се пожали дека не му работи добро картата ...

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
Covekot kulturno si ima pisano deka bara procenka i ne se najde nitu eden clen od forumot da mu pomogne. Oformuva nekoja negova cena spored toa sto razgledal bidejki 5 clenovi vekje mu pisale deka se zainteresirani i odma letaat kritiki za oformenata cena... NONSENSE
Джабе објаснување джабе е се стандардна процедура е тоа на форумов директ те линчуваат хахаха нема везе па ти ќе се продаде битно ќе си лапа некој 2070 ка

П.С. корекција сепак во цена 19500 ден. :)

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
447
520
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Знам дека можеби ќе ме линчувате (па и со право), ама за околу 18500-19к се добива Арк 750 / RX 6600 или за илјадарка плус некој тип на 6650XT, нови гланц од ЦУ. Не верувам да има салам споредба некаде за перформанси ама претпоставувам дека се тука некаде со дотичнава графичка. По мое скромно мислење, со оглед на перформансите и застареноста на некои технологии шо ги има, би рекол реална цена би била повеќе околу 15-17к со тежнеење накај подолната граница.

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
Знам дека можеби ќе ме линчувате (па и со право), ама за околу 18500-19к се добива Арк 750 / RX 6600 или за илјадарка плус некој тип на 6650XT, нови гланц од ЦУ. Не верувам да има салам споредба некаде за перформанси ама претпоставувам дека се тука некаде со дотичнава графичка. По мое скромно мислење, со оглед на перформансите и застареноста на некои технологии шо ги има, би рекол реална цена би била повеќе околу 15-17к со тежнеење накај подолната граница.
Да со оглед на тоа дека имаш луѓе од типот ко мене на пример од gtx 960 ка па навака се nvidia исклучиво, а и во иднина сигурно нема да земам АМД графичка, знам и дека се добри и се ама едноставно си сакам nvidia...
така да тоа е тоа симната е цената да не се повторувам пп има место секогаш за договор ;)

KjEBE

Gaining Experience
6 декември 2016
179
284
Продадено на член од форумов со здравје да си ја користи :)

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.172
3.119
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage