• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблеми со новиот iPhone 3G, а од Apple сеуште молчат

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
iphone3g_pair_450.jpg

Многу од сопствениците на iPhone 3G сеуште не можат целосно да уживаат во новиот двојно побрз и двојно поефтин мобилен телефон кој долго беше најавуван како таков. Во повеќе случаи се пријавени проблеми со примњето на 3G сигналот кои се движат од слаба конекција па дури и до неможност за прием на 3G сигналот. Иако на почеток вината беше префрлена на AT&T, утврдено е дека голем дел од корисниците на iPhone 3G во Европските земји се соочуваат со истиот проблем.
Некои аналитичари тврдат дека програмирањето на iPhone 3G chipset-от од страна на Apple било малку конзервативно и дека со update на firmware-от ќе се надминат овие недостатоци.
Како и да е, инжинерите забележуваат на можни грешки во производството на iPhone 3G.

Од Apple сеуште молчат и немаат информација за можната грешка во дизајнот на iPhone 3G.
Apple: Problems? What Problems?
:))
Во врска со ова Jack Gold - аналитичар од J. Gold Associates вели:
"Компаниите кои се соочуваат со проблем, мора јавно да признаат дека се соочуваат со проблем и да им објаснат на потрошувачите дека ќе се потрудат за најкратко време да го одстранат недостатокот."

Извор: TG Daily

Drash

Intern
14 јули 2007
252
3
Секако нема 3Г кај нас така да ова и не е баш некој проблем:D

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.720
221
www.foxmediahouse.com
@Drash
Па не верувам дека нема да биде проблем доколку почне да се продава и кај нас. Услугата 3G треба да почне кај нас космофон го има договорот за 3G, па сега ќе видиме.

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Секако нема 3Г кај нас така да ова и не е баш некој проблем:D

Услугата 3G од Космофон беше најавена за Септември, така да може да биде проблем ако некој се одлучи да го купи овој телефон токму заради 3G услугата.

15 август 2008
7
0
Ма маанете го ајфоун 3г. Телефонот не вреди за ништо. Ниту е подобар, ни побрз од претходниот.

markomake

Intern
17 декември 2007
51
0
IPhone za tie pari vredi , 8GB (199$) , 16GB (299$), bidejki telefon so WIFI,3G, i tolku memorija nemozes da najdes za tie pari. A jas koga bi kupuval telefon sto svarno vredi, i ima extra performansi e samsung i900 , ili HTC Touch Pro ( samsungot ima podobri performansi , no htc e pokvaliteten)

stefan007

Intern
27 јуни 2007
395
2
Кога кај нас ќе почне со работа 3г мрежата на почетокот ќе бидне многу скапо така да додека да бидне достапна можноста за сите ќе излезе нов модел на iphone :D што ќе ги нема недостатоците.

Banzai

Intern
3 март 2008
637
8
200 долари е, ама со договор. Самата цена на телефонот е преку 500 евра ;)

trakilaki

Intern
15 мај 2008
1.084
18
IPhone za tie pari vredi , 8GB (199$) , 16GB (299$), bidejki telefon so WIFI,3G, i tolku memorija nemozes da najdes za tie pari. A jas koga bi kupuval telefon sto svarno vredi, i ima extra performansi e samsung i900 , ili HTC Touch Pro ( samsungot ima podobri performansi , no htc e pokvaliteten)

Kako sto mnogu pati kazav pak ke kazam......pa vie pak stavajte negativna reputacija.
Iphone SUCKS

SuperMiki

Intern
12 август 2008
90
0
trakilaki,тоа си е твое мислење.
За мене Iphone е супер.
Ниту го имам,се надевам дека ке го купам наскоро.
Али имам Ipod Touch и досега стварно ми се допага.
Можно е дека кога ке го купам ке откријам колку е "лош" али барем засега баш би сакал да го имам.

trakilaki

Intern
15 мај 2008
1.084
18
trakilaki,тоа си е твое мислење.
За мене Iphone е супер.
Ниту го имам,се надевам дека ке го купам наскоро.
Али имам Ipod Touch и досега стварно ми се допага.
Можно е дека кога ке го купам ке откријам колку е "лош" али барем засега баш би сакал да го имам.

Iphone i Ipod se dve razlicni raboti ednoto e telefon a drugoto pleer.
Za tie pari Iphone ne vredi, podobro zemi si kineska kopija ..... em e skoro ista, em e mnogu poevtina....... a mozda i podobra:D
Eve ti link
http://www.popsci.com/iclone

Kako prvo treba da go dekodiras za da raboti na nekoi od nasive mrezi, vtoro koga vise si go dekodiral znaci otkazi se od garancija i poddrska sto ja nudi proizvoditelot.
A sega ke ti dadam link na eden telefon so procesor APX 2500 od Nvidia za koj pocnav edna tema pa kazi kako ti se svigja
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=tsYFXGKUIpE"]http://www.youtube.com/watch?v=tsYFXGKUIpE[/ame]

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139

Е па StarBuck проблемот со iPhone 3G беше откриен со излегувањето на телефонот пред неколку недели од страна на корисниците и досега од Apple молчеа за ова. Најверојатно под притисок на медиумите и корисниците мораше да реагираат и еве се случи да дадат изјава дека работаат на случајот дури денес 19 Август 2008.

Инаку веста е од Австралиски сајт и е со датум 19 Август 2008. Еден ден порано од нас. :D Во Австралија веќе е 19-ти. :)

StarBuck

Intern
16 февруари 2008
1.295
48
Da deneska (utre :) ) e objaveno za fixot... A kolku sto se sekavam priznaa deka imaat napraveno greska pred nekoi 2 nedeli

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.622
Мислења
927.260
Членови
33.215
Огласи
1.325
Најнов член