- Ја почнал/а темата
Od pred dve nedeli sum korisnik na cabletel internet konekcija Profi paket. Neznam od kaj da pocnam, neznam kolku ce mi treba da pisam za da kazam kolku se katastrofa sega za sega, nesto nevideno, abe obicni maalski provajderi da se jas mislam deka ce bidat podobri. Da ne dolzam mnogu drug pat ce plukam na niv povece, samo me interesira dali deneska kaj drugite korisnici na cabletel internetot se pokazuvase sertifikat za da se prifane? Kaj mene imase koga si dojdov od rabota i toa sertifikatot nikako, ne pisuva ni od koj ni za sto, abe koga otvaram browser samo se pojavua sert. i ako ne go prifanes nema surfanje
.. ok srediv go privanaf prvo na virt.pc. i posle toa se skapa od otkacuvanje dhcp-to, kako ce pustam torrent da se simnuva posle 5 minutii se gubi konekcijata pa pusti restartiraj pravi tegni. E sea ako ne go pustam torrent clientot internetot si funkcionira ok. Pa me interesira kako e kaj drugite? Znaci da napomenam ova se slucuva od deneska posle toj sertifikatot koj go prifanav a koj bese za podatoci na korisnik na internet.