Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблеми при трансфер на податоци од телефон на хардвер диск со отг

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
322
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
здраво ит другари
дали може некој да ми помогне кога префрлувам од телефонот податоци на хардиск застанува и не мрда.
ете слика
Screenshot_2022-11-20-23-23-26-202_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
благодарам однапред

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.807
4.790
Скопје
hackitfree.github.io
здраво ит другари
дали може некој да ми помогне кога префрлувам од телефонот податоци на хардиск застанува и не мрда.
ете слика
Погледнете го атачментот 119252
благодарам однапред
Нешто во врска со дозвола на пристап и измена на податоци ? Или од страна на програмот во мобилниот или на хард дискот ...
Предпоставка само ... Не сум сигурен..Прогуглај...
Објасни инаку подетално - преку вифи - со усб кабел префрлаш ??

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
322
www.balkan77.com
Пробај со друга програма. На пример со Total Commander
исто и со неа застанува блокира
Мислењето е автоматски споено:

Нешто во врска со дозвола на пристап и измена на податоци ? Или од страна на програмот во мобилниот или на хард дискот ...
Предпоставка само ... Не сум сигурен..Прогуглај...
Објасни инаку подетално - преку вифи - со усб кабел префрлаш ??

Usb-Sata-Cable-Sata-3-To-Usb-3-0-Computer-Cables-Connectors-Usb-2-0-Sata.jpg_Q90.jpg_.webp

не сум пробал преку вифи со ваков кабел и отг.

https://www.reddit.com/r/PocoPhones/comments/qjpbcr View: https://www.reddit.com/r/PocoPhones/comments/qjpbcr/cant_transfer_music_to_poco_f3_and_ultimately/
изгледа нема да може да се оправи?

Последна промена:

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.043
исто и со неа застанува блокира

Usb-Sata-Cable-Sata-3-To-Usb-3-0-Computer-Cables-Connectors-Usb-2-0-Sata.jpg_Q90.jpg_.webp

не сум пробал преку вифи со ваков кабел и отг.

https://www.reddit.com/r/PocoPhones/comments/qjpbcr View: https://www.reddit.com/r/PocoPhones/comments/qjpbcr/cant_transfer_music_to_poco_f3_and_ultimately/
изгледа нема да може да се оправи?
Според ова шо си пишал досега, сакаш дирек од мобилнио на хардо да префрлиш...
Ако заглавува, веројатно е проблем кај хард дискот (можда има повремен пад во напонот, а со тоа се губи конекцијата со дискот, па андроидот се збунва и заглавува).
Пробај да префрлиш од мобилен во компјутер/лаптоп (со најобичен усб кабел), при тоа копирај дел по дел, немој сите фолдери наеднаш (ако имаат голем број на слики/фајлови, можи да се угуши од преголемиот број на фајлови).
И после од компјутер префрли на другиот хард диск.
(Да, има некој чекор поќе за работење, ама па ако не ти функционира кало шо пробваш, пробај како предложеново).

Испратено од телефоно.

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.198
18.381
@Miki98
Најверојатно заглавува на голем фајл (+4GB)
Пробај по 2-3 фолдери да префрлаш

Исто ми се има случувано. ислам дека проблем беше самиот OTG кабел ама не се сеќавам дали беше до него или до стикот што го имав закачено.

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
322
www.balkan77.com
@Miki98
Најверојатно заглавува на голем фајл (+4GB)
Пробај по 2-3 фолдери да префрлаш

Исто ми се има случувано. ислам дека проблем беше самиот OTG кабел ама не се сеќавам дали беше до него или до стикот што го имав закачено.
Ако е форматиран со FAT32
Screenshot_2022-11-25-00-11-57-915_com.mixapplications.usbfilemanager.jpg Screenshot_2022-11-25-00-22-51-717_com.cxinventor.file.explorer.jpg
IMG_20221125_005252.jpg

ит другари благодарам,пробав со друг отг пак исто,и имав некаде ugreen otg type c,без застој и прекини работи брзо,пред некој ден нарачав од Анхоч Kingston duo 3c 128gb и денес го пробав исто без прекини работеше.

Последна промена:

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.198
18.381
ит другари благодарам,пробав со друг отг пак исто,и имав некаде ugreen otg type c,без застој и прекини работи брзо,пред некој ден нарачав од Анхоч Kingston duo 3c 128gb и денес го пробав исто без прекини работеше.
Да
Сега се сетив и јас дека проблем ми правеше некакво no name otg па проблемот го решив со Anker OTG USB type C

Ако стикот/дискот ти служат искључиво за бекап од мобилниот добро е да ги форматираш со exFAT
Не знам мобилниве како се снаоѓаат со NTFS

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
322
www.balkan77.com
Да
Сега се сетив и јас дека проблем ми правеше некакво no name otg па проблемот го решив со Anker OTG USB type C

Ако стикот/дискот ти служат искључиво за бекап од мобилниот добро е да ги форматираш со exFAT
Не знам мобилниве како се снаоѓаат со NTFS
преку која апликацијата можам да го форматирам exFAT?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.478
Мислења
995.570
Членови
36.482
Најнов член
arsandrej

ит маркет