Дечки, имам еден проблем од пред 5-6 ден со 12T Pro.
Или со мрежата, мада не верувам.
Често станувам недостапен при обид да ме бараат и им се вклучува мејли.
Откако ќе ме информираат дека сум недостапен (преку Месинџер, Вибер...) и ако вклучам mobile data (претежно сум на WIFI во текот на денот) и секогаш стои на H+ или немам воопшто интернет.
Неќна дури стоеше и на G (GPRS). Не можам ни СМС пораки да примам во тој период.
Со рестарт на телефонот се средува т.е доаѓа 4G/4G+. Потоа ми доаѓа и порака за пропуштени повици.
Од она што направив:
- Кога сум недостаpeн (H+)
- После рестарт на телефонот (4G+)
- Повторно сум недостапен, овојпат имам само GPRS
- Повторно сум недостапен, овој пат немам никаков интернет (со вклучено Mobile data)
- Проблемот среден после рестарт на телефонот
- Eве нешто од подесувања
- СМС со пропуштени повици, откако ќе добијам 4G (после рестарт на телeфонот)
Немам повеќе идеја што може да е, во понеделник ќе видам и со операторот, барем да проверат по времето што се случувало (имам и IP адреси од тие моменти, онаму каде има добиено IP).
Се повеќе ме влече дека телефонов има проблем со антената, но не знам зошто би се средувало после софтверски рестарт. Додуша, сега кога го пишувам постов ми текна дека вчера му требаше 2 рестарта по ред за да фати интернет.
Или со мрежата, мада не верувам.
Често станувам недостапен при обид да ме бараат и им се вклучува мејли.
Откако ќе ме информираат дека сум недостапен (преку Месинџер, Вибер...) и ако вклучам mobile data (претежно сум на WIFI во текот на денот) и секогаш стои на H+ или немам воопшто интернет.
Неќна дури стоеше и на G (GPRS). Не можам ни СМС пораки да примам во тој период.
Со рестарт на телефонот се средува т.е доаѓа 4G/4G+. Потоа ми доаѓа и порака за пропуштени повици.
Од она што направив:
- сменив СИМ картица во салон (старата ми беше од 2019-та), проблемот продолжи
- исклучив VoLTE
- од апликации немам инсталирано ништо ново, ниту има некој нов апдејт за Андроидот/MIUI
- APN-от си е во ред
- Кога сум недостаpeн (H+)

- После рестарт на телефонот (4G+)

- Повторно сум недостапен, овојпат имам само GPRS

- Повторно сум недостапен, овој пат немам никаков интернет (со вклучено Mobile data)

- Проблемот среден после рестарт на телефонот

- Eве нешто од подесувања

- СМС со пропуштени повици, откако ќе добијам 4G (после рестарт на телeфонот)

Немам повеќе идеја што може да е, во понеделник ќе видам и со операторот, барем да проверат по времето што се случувало (имам и IP адреси од тие моменти, онаму каде има добиено IP).
Се повеќе ме влече дека телефонов има проблем со антената, но не знам зошто би се средувало после софтверски рестарт. Додуша, сега кога го пишувам постов ми текна дека вчера му требаше 2 рестарта по ред за да фати интернет.