Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со рутер

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Здраво на сите имам проблем со рутерот Тенда АЦ6, имено, вифи мрежата нон-стоп паѓа на интервали рандом интервали на секои 5-10 мин. некогаш знае да затера подолго, (на нејзе се користат 2 мобилни, смарт тв , и компјутер), досега немало никаков проблем се до пред една недела одкога почна ова да се случува, пробано со упдејтирање на Firmwire-от (нема нов), фабрички рестарти, и рестарирања од типот извади го од штекер почекај 10 мин па повторно вклучи :). Прашањето ми е дали е мошно проблемов да биде од провајдерот , користам Телекабел, или пак рутерот е расипан да се помирам и да барам чаре со нов?

-

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
За да го елиминираш проблемот од провајдер поврзи го компјутерот директно од модем со мрежен кабел. И мојот стар рутер така правеше до пред неколку месеци, ама ме служеше повеќе од 10 години, така да редно беше да го сменам со нов со Tenda AC5. Ако преку мрежен кабел е се у ред значи до рутерот кој ти е релативно нов претпоставувам.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Здраво на сите имам проблем со рутерот Тенда АЦ6, имено, вифи мрежата нон-стоп паѓа на интервали рандом интервали на секои 5-10 мин. некогаш знае да затера подолго, (на нејзе се користат 2 мобилни, смарт тв , и компјутер), досега немало никаков проблем се до пред една недела одкога почна ова да се случува, пробано со упдејтирање на Firmwire-от (нема нов), фабрички рестарти, и рестарирања од типот извади го од штекер почекај 10 мин па повторно вклучи :). Прашањето ми е дали е мошно проблемов да биде од провајдерот , користам Телекабел, или пак рутерот е расипан да се помирам и да барам чаре со нов?

-
Сличен проблем имав како тебе, но не на таков интервал. Користам Cisco Switch па во него рутерот е приклучен. Исто така пробав од нивниот модел во рутероти и пак го имаше тој проблемот. Не ни се обидив да пријавам проблем, по 1 месец го немам проблемот. Нема да е лошо да им се јавиш во Штип и да им го објасниш проблемот.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно