Не се оштетени пинови. Два пина, по еден од секоја страна се скратени од фабрика.При вадење на графичката ги оштетив пиновите (има слика) , кога ја вратив дава матичната еррор 27 и нема слика.До пиновите е или некој друг проблем??
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 141984Погледнете го атачментот 141985Погледнете го атачментот 141986Погледнете го атачментот 141987
Error 27 на матичната ми дава и нема слика, на интернет најдов дека не ја чита графичката? Што може да е проблемот ??Не се оштетени пинови. Два пина, по еден од секоја страна се скратени од фабрика.
Па само ја извадив ја исчисти и ја вратив и пробав во друг слотт исто правиПиновите не се оштетени. А што би можело да биде поима немам освен што е 10 години и повеќе стара графичката и што е склона на расипување.
Фала богу се уклучи , исчистив слотот за графичката (пред тоа го издувував излеа влегла прашина незнам точно што му беше) извадив батеријата па ја вратив рамот го извадив и на крај се упали.Јас мислев пиновите отишле ама доброе.Фала на сите за помошта,Поздрав.Пробај да ги издуваш слотовите со компресор можно е при вадење на графичката да има навлезено прашина во слотот и да не ја чита графичката.
Се надевам дека го исклучи напојувањето од струја и ја испразни струјата од кондензаторот на напојувањето пред да ставаш/вадиш графичката. Ако не тогаш не заборавај друг пат.Фала богу се уклучи , исчистив слотот за графичката (пред тоа го издувував излеа влегла прашина незнам точно што му беше) извадив батеријата па ја вратив рамот го извадив и на крај се упали.Јас мислев пиновите отишле ама доброе.Фала на сите за помошта,Поздрав.
Се надевам дека го исклучи напојувањето од струја и ја испразни струјата од кондензаторот на напојувањето пред да ставаш/вадиш графичката. Ако не тогаш не заборавај друг пат.Фала богу се уклучи , исчистив слотот за графичката (пред тоа го издувував излеа влегла прашина незнам точно што му беше) извадив батеријата па ја вратив рамот го извадив и на крај се упали.Јас мислев пиновите отишле ама доброе.Фала на сите за помошта,Поздрав.
Да да го исклучив прво,иначе фала на советот.Пиновите не се оштетени. А што би можело да биде поима немам освен што е 10 години и повеќе стара графичката и што е склона на расипување.
Се надевам дека го исклучи напојувањето од струја и ја испразни струјата од кондензаторот на напојувањето пред да ставаш/вадиш графичката. Ако не тогаш не заборавај друг пат.
Мислењето е автоматски споено:
Пиновите не се оштетени. А што би можело да биде поима немам освен што е 10 години и повеќе стара графичката и што е склона на расипување.
Се надевам дека го исклучи напојувањето од струја и ја испразни струјата од кондензаторот на напојувањето пред да ставаш/вадиш графичката. Ако не тогаш не заборавај друг пат.