Имам проблем со POS систем на една каса за работа во ресторан за брза храна. Системот е Aloha POS, верзија 12.3.46. Нормално треба истиот да е инсталиран и на касата (Front of House - FOH), и на компјутерот со кој е поврзана касата (Back of House - BOH), при што компјутерот функционира како Fileserver и сите нарачки да се испраќаат таму. Но бидејќи имаше технички проблем со BOH, Windows-от мораше да се преинсталира таму, и при тоа го избришале целиот POS систем од него. Но тоа не е проблем, зашто самата каса (FOH) може да функционира offline, се прави Fileserver и нема проблем, ги помни сите нарачки сама. Така и работеа во локалот веќе неколку месеци. Но од утрово на касата се појавува порака: System Redundancy Limit Exceeded, и не може да се логира никој. Да се среди инсталирањето на Aloha-та на BOH е невозможно, зашто треба да дојде екипа од друга држава, што во денешниве услови е неизводливо. Денес пробав во самата каса да ги исправам работите, без успех. Направив буквално се што најдов на reddit, од тука:
Reddit - alohapos - System Redundancy Limit Exceeded
И тука:
Help with Redundancy : alohapos
, неуспешно. До Windows-от сум 100% сигурен дека не е, зашто направив 2 пати System restore во денови кога касата функционирала нормално, и истиот проблем го јавуваше. Некој некоја основна помош, да не ми е решението пред очи, а јас не го гледам?
Reddit - alohapos - System Redundancy Limit Exceeded
И тука:
Help with Redundancy : alohapos
, неуспешно. До Windows-от сум 100% сигурен дека не е, зашто направив 2 пати System restore во денови кога касата функционирала нормално, и истиот проблем го јавуваше. Некој некоја основна помош, да не ми е решението пред очи, а јас не го гледам?