Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем со Logitech MX Keys

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
436
703
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Здраво на сите.

Пред неколку месеци земав Logitech MX Keys од Анхоч и последниве некоклу недели имам еден проблем и никако не можам да најдам решение, може некој се соочил со истиот проблем. ИНаку на ја носам на сервис пошто го знам одговорот нажалост :)

Додека куцам на тастатурата неколку секунди тастатурата не реагира па потоа куца се нормално па истото се случува кога ќе прекинам со куцање па истото се повторува повторно. Тастатурата е конектирана преку bluetooth на MacOS.

Однапред ви благодарам.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Ја имав истата и таков проблем сум немал со неа.
Не сум ја користел до душа на bluethooth туку со усб ресиверот.
Ако го знаеш одговорот од сервисот снимај им видео пред да ја однесеш што како се дешава за да знаат што да бараат и кој проблем.
Толку скапа тастатура не смее таков проблем да има така да јас и тоа како ќе им ја однесам во сервис ама први со докази и видео да знаат што да барат и како, а не само да ја иклучат 5 минути и еве ја работи.

nashio

Practice makes perfect
14 јануари 2011
768
1.046
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Здраво на сите.

Пред неколку месеци земав Logitech MX Keys од Анхоч и последниве некоклу недели имам еден проблем и никако не можам да најдам решение, може некој се соочил со истиот проблем. ИНаку на ја носам на сервис пошто го знам одговорот нажалост :)

Додека куцам на тастатурата неколку секунди тастатурата не реагира па потоа куца се нормално па истото се случува кога ќе прекинам со куцање па истото се повторува повторно. Тастатурата е конектирана преку bluetooth на MacOS.

Однапред ви благодарам.

Имав сличен проблем и испадна дека е до Bluetooth dongleto. Можно е да ти е предалеку компјутерот од тастатурата (знам, вифи треба да е ама сепак да е на кабел дистанца...)
Пробај да ја чуваш поблиску до компјутерот и дали ќе се ре-креира проблемот.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
457
681
Снимај што како се дешава и прати го во сервис. Ако имаш точен начин за репродукција и успеват да го репродуцират на сервис ќе ти одобрат замена. First hand experience.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
436
703
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Cooler Master V850
RAM
Video card
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Keyboard
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Имав сличен проблем и испадна дека е до Bluetooth dongleto. Можно е да ти е предалеку компјутерот од тастатурата (знам, вифи треба да е ама сепак да е на кабел дистанца...)
Пробај да ја чуваш поблиску до компјутерот и дали ќе се ре-креира проблемот.
Тастатурата е конектирана директно преку блутут. Не го користам донгл-от бидејќи ќе треба да приклучувам екстензија на макот за тоа. Исто користам MX Anywhere 3 и маусот нема никако проблем конектиран преку БТ

cgfreak

On your way to fame
1 октомври 2010
474
658
Дома
Провери power settings на компјутерот. Не знам како е на Mac, Windows-ot знае да менаџира делови од хардвер заради power saving. Види да не го става bluetooth-от на stand-by или слично.

Направи си и проверка со dongle-от за секој случај, да видиш дали ќе ти се случува истото. Мене ми личи проблем со конекција, веројатно до компјутерот.

nashio

Practice makes perfect
14 јануари 2011
768
1.046
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Тастатурата е конектирана директно преку блутут. Не го користам донгл-от бидејќи ќе треба да приклучувам екстензија на макот за тоа. Исто користам MX Anywhere 3 и маусот нема никако проблем конектиран преку БТ

Зборав за мојот случај кога спомнав Dongle, таму проблемот беше дистанцата. Затоа и сугерирав да пробаш поблиску до компјутерот да ја поработиш, да не случајно е тоа проблемот.

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
436
703
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Cooler Master V850
RAM
Video card
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Keyboard
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Провери power settings на компјутерот. Не знам како е на Mac, Windows-ot знае да менаџира делови од хардвер заради power saving. Види да не го става bluetooth-от на stand-by или слично.

Направи си и проверка со dongle-от за секој случај, да видиш дали ќе ти се случува истото. Мене ми личи проблем со конекција, веројатно до компјутерот.
Нема опција уклучена за power saving, и да работи со dongle-ot, не ми брка работа бидејќи ќе треба хаб да користам ради тоа а причината поради која што имам слушали, маус и тастатура кои имаат опција за БТ е баш поради тоа што не сакам никакви хабови да приклучувам на макот :)

Инаку гледам пријавуваат доста проблеми:
https://www.reddit.com/r/logitech/comments/zxixxa View: https://www.reddit.com/r/logitech/comments/zxixxa/connectivity_issues_with_the_mx_keys_with_macbook/

cgfreak

On your way to fame
1 октомври 2010
474
658
Дома
Нема опција уклучена за power saving, и да работи со dongle-ot, не ми брка работа бидејќи ќе треба хаб да користам ради тоа а причината поради која што имам слушали, маус и тастатура кои имаат опција за БТ е баш поради тоа што не сакам никакви хабови да приклучувам на макот :)

Те разбирам за БТ, би играл и јас исто. Целта тука ми беше дијагностика само, дали е до него :)

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
833
651
Здраво на сите.

Однапред ви благодарам.

Имам мака и јас со к800 и мх2 на Мек. Преку приемникот знае да зеза, но на блутут не сум имал проблеми.

Не успеав да најдам решение.

damil

Practice makes perfect
2 јануари 2015
1.064
1.353
Ако не најдеш решение и се решиш да ја продаваш пиши слободно.

Sapphire

On your way to fame
11 ноември 2015
1.201
808
Имам MX KEYS и MX Master 3, кога ми се врзани на BT имам проблем. Кога ќе ги оставам во мирување после неколку секунди ми замрзнуваат. Додека ги користам на USB немам таков проблем. Пред да го форматирам PC ми се среди проблемот но незнам како, сега го имам истиот проблем.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.028
2.265
Имам MX KEYS и MX Master 3, кога ми се врзани на BT имам проблем. Кога ќе ги оставам во мирување после неколку секунди ми замрзнуваат. Додека ги користам на USB немам таков проблем. Пред да го форматирам PC ми се среди проблемот но незнам како, сега го имам истиот проблем.
А и ти исто така користиш МакОС?
Или ова ти се појавува на виндоус компјутер?

Испратено од телефоно.

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
436
703
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Cooler Master V850
RAM
Video card
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Keyboard
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Мал апдејт.

Направив factory reset на тастатурата и променав конекција со лаптопот со тастатурата и последниве 2 - 3 дена нема проблем, ама мислам дека ова нема да биде трајно решение пошто и претходно го имам пробано истото. Исто користам MX Anywhere 3 и на истиот лаптоп нема проблем никогаш и мислам дека BT-от од лаптопт не е проблемот во оваа ситуација.

Ако се случи повторно ќе се обидам да ја однесам во Анхоч, на сервис, бидејќи сеуште е под гаранција али не очекувам ништо да направат бидејќи никогаш сум немал позитивно искуство во овој поглед со нашите продавници :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.238
Мислења
1.008.115
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет