види сега! имам поврзано 2 ПС. И е кликнато на копчето Cisco Systems. И од тогаш немам интернет и на 2-та ПС.aj temolam objasni poopsirno kako saka6 da gi povrzi6, i kazi mi go modelot na ruterot....
A so e ustvari toa kopce Cisco Systems so funkcija igra da ne e samo kako logo ili e kopce nekoe???
se napraviv 100 pati go iskluciv i go ukluciv i nisto+ И јас имам таков рутер. Не му стискај на копчето, ислкучи го и уклучи го на струја, и ќе се врати во нормала.
vaka.... za da vlezi6 vo ruterot vo browser vnesi 192.168.1.1 ke ti pobara username password ako se kako default username :admin password admin potoa odi vo tabot Status .... tamu treba da ti ja pokazi ip adresata od modemot kabelski/adls vidi dali pokazuva bilo kavi ip addresi na dns server ... ako nema zna4i ne si konektiran na internet t.e. ima prepreka vo modem-ruter vrskata[/QUO
Taka e. Vo "Status" tocno nema IP adresi. No, neli treba da ja prezema od "Setup" tabot IP adresata? Kako ponatamu da go konfiguriram ruterot? Tocno e deka ima prekin na vrskata od kabelskiot modem do ruterot. Do modemot ima Internet. Koga go priklucuvam staticniot kompjuter direktno vo modemot i go podesuvam avtomatski da bara IP adresa se e OK. Ama koga go nosam do ruterot za da mi go podeli na staticniot i laptopot tuka ima problem. Vo Setup tabot vo ruterot stoi local IP adresa 192.168.1.1 Staticniot ima 192.168.1.100, a laptopot 192.168.1.101 , Starting IP e od 192.168.1.100
So treba ponatamu da podesuvam?