Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Problem so League of Legends FPS drops Pomosh!

MarkoZ99

Intern
16 октомври 2016
5
0
Igram LoL ja igrav na windows 7, 8.1 sea i na 10ka i koa ke pocnam so gejmot imam 180+ fps i so tek na vreme dur igram koa ke se spawnat kripci mi pagja na 110-130 i na kraj pagja duri i do 85 e neznam zaso e ova sea ke recete ako imas 60+ fps mozes komontno da igras ubavo ali pak ne e toa toa zaso ne se osekja onaka smooth imam fps no movementot se e sporo cel gameplay ako znae nekoj fix top kje bide.
Inache sve driveri last update sve windows podeseno za best performance..

Arabian

Gaining Experience
5 ноември 2013
716
458
Ае пробај заклучи ги на 60, па гледај како ке се дешава, не се лажи на тоа што пишува толку... Инаку ако не ти е тешко можеш да пишеш конфигурација и на што резолуција играш ?

mkextremer

Practice makes perfect
4 февруари 2014
1.244
1.114
Ај постирај си прво од што играш да имаме претстава за што се работи и да го решиме проблемот побрзо.

MarkoZ99

Intern
16 октомври 2016
5
0
Ае пробај заклучи ги на 60, па гледај како ке се дешава, не се лажи на тоа што пишува толку... Инаку ако не ти е тешко можеш да пишеш конфигурација и на што резолуција играш ?
4gb ram
Intel i3 4005u 1.7gzh
Amd radeon HD 8500M
win 10 64 bit. Laptop
Ај постирај си прво од што играш да имаме претстава за што се работи и да го решиме проблемот побрзо.
League of legends..

mkextremer

Practice makes perfect
4 февруари 2014
1.244
1.114
ne be brat ni se osekja koa igram deka zagreva ni niso + imav i progamce simnato 53 stepena max bese dur igrav..
Направи clean install на windows ако досега веќе проба со реинсталирање на драјвери и ако вистина не ти прегрева лаптопот. И препорачувам windows 7.

Arabian

Gaining Experience
5 ноември 2013
716
458
Не го форматирај џабе е.. заклучи ги фрејмовите и ке имаш константни 60 и ке биде флуидно.. вака кога ти се отклучени секад ке ти се дешава... у теам фијт ке пага фпс што е и нормално

Galemk

Intern
24 март 2016
48
46
Tetovo
Galemk's setup  
Processor & Cooler
C2Q Q9550 & ASUS SILENT KNIGHT II
Motherboard
Asus P5Q3
Storage
120gb SSD & 500GB HDD
PSU
Glacial Power 550W real power
RAM
4x2 GB Kingston Low Latency Kit
Video card
ASUS GTX 960 TURBO
Case
CoolerMaster
Mouse
A4-Tech Bloody
Audio
Logitech
OS
Windows 10
Нешо до играта веројатно е.
Јас моментално играм на
I5 5200u
Gt940m
6gb ram
И што и да местам, детали, фпс лимит, анти алисинг, буквално шо и да сменам стои на 60фпс. Чак шо више и во нвидиа сетинзите местев vsync force off на глобал сетинзи и нишо не менја. Имам 60 константни фрејма и цел лаптоп не се ни оптеретува без везе да вади повеќе од тоа и задоволен сум.
Совет: Не се замарај послушај го Arabian заклучи ја на 60фпс и кулирај.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.542
Мислења
981.865
Членови
35.786
Најнов член
Gule
На врв Дно