Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

problem so kompjuterceto

aleks09

Intern
30 јануари 2008
9
1
ne mozem da go startiram kompjuterot koga ce go uklucam samo pisti ,pocnav da mu gi isprobuvam delovite na drug kompjuter site rabota e samo ne go izvadiv procesorot i maticnata sto moze da bide?

Marko

Баниран/a
16 јануари 2008
106
1
Дали РАМ меморијата и графичката се добро поврзани на матичната ? Провери пак, за секој случај.

Password

Intern
10 април 2007
393
9
Obicno toj zvuk e koga nesto ne e vo red ili so grafickata ili so slotot za graficka na maticnata ploca. Probaj istata graficka na drug kompjuter dali ke raboti, ako raboti togas slotot e najverovatno otiden, taka da - nova maticna priajtele :)

vlatkorun

Intern
8 јуни 2007
633
14
ne mozem da go startiram kompjuterot koga ce go uklucam samo pisti ,pocnav da mu gi isprobuvam delovite na drug kompjuter site rabota e samo ne go izvadiv procesorot i maticnata sto moze da bide?

Kaj mene posle otvaranjeto na celiot kompjuter pistese konstantno bidejki procesorot ne bese do kraj ubavo namesten.Probaj razglobi go skroz i go sostavi mos ke si legne nekoj del so ne bil ubavo legnat i ke se srede.

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Obicno toj zvuk e koga nesto ne e vo red ili so grafickata ili so slotot za graficka na maticnata ploca. Probaj istata graficka na drug kompjuter dali ke raboti, ako raboti togas slotot e najverovatno otiden, taka da - nova maticna priajtele :)

Во право си. Не е лошо да ја провериш матичната плоча односно слотовите дали се исправни и дали графичката е добро прицврстена во слотот или е лабава или пак има искривени контакти. Истото важи и за РАМ-от. Почни со метод на елиминирање на евентуалните можни проблеми. :bravo:

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
Провери дали сите кабли ти се добро уклучени позади на куќиштето и провери си ги слотовите.Мене еднаш малку ми се излече кабелот од мониторот и постојано свиреше и нејќеше да се уклучи компјутерот.Случајно видов позади дека тие штрафчињата од кабелот за мониторот се излекле и малку беше изваден кабелот

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
@aleks09
Дали провери нешто од нашите предлози или можеби веќе го реши проблемот? Дај информирај не до каде си со проблемов, за да не нагаѓаме со можните причини за твојот проблем? :rolleyes:

level

Intern
28 април 2007
2
2
Probaj so grafickata karta ili RAM memorijata. Moze da ne lezat dobro na maticnata ploca. Ova znae da bide cest problem kaj nas zaradi nekvalitetni komponenti.
Pozdrav!

dulemk

Gaining Experience
11 јануари 2008
1.049
53
Свири затоа што одреден витален дел за работа на компјутерот не е во ред, исто може да биде затоа што е лошо ставен тој дел. Значиа ако другите работи ти работаат може да е до цпуто или матичната - некое чипче или слот или бас.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.636
Мислења
946.458
Членови
34.122
Огласи
1.997
Најнов член