Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем со ip camera gembird

Bungee123

Intern
13 април 2018
4
0
Здраво,

Имам проблем со wifi camera:
HD smart WiFi camera (ICAM-WHD-02)

Преку мобилна апликација се поврзува без проблем. На еден лаптоп DELL ја наоѓа исто така без проблем. Но имам уште еден лап топ постар MSI таму никако не се поврзува. Се правам исто како на Dell лаптопот ама има некаков проблем. MSI лаптопот е:
EX720 | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global

Дали некој би знаел зошто само на овој компјутер не можам да ја најдам камерата?
Благодарам

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.636
1.791
Со што се поврзуваш, ако е со browser, види да не е поради некој NPAPI plug-in кој веќе не е подржан на Chrome и Mozilla, a евентуално сеуште работи на Internet Explorer.

Bungee123

Intern
13 април 2018
4
0
Не е со browser, со апликација е CMS CLIENT, која што работи на dell лаптопот. Има повеќе апликации од тој тип ама ниедна не работи на овој MSI лаптопот.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.368
12.288
Скопје
androgaming.com
Види дали ти е конекцијата на лаптопот public ако е преместија на home.

Скроз исклучи Windows Firewall во контрол панел ако ја најде во тоа е проблемот

Bungee123

Intern
13 април 2018
4
0
Исклучив секаков firewall i live protection, се она што е од самиот windows како заштита. Ја направив мрежата private, лаптопот го направив препознатлив за надворешни уреди. Ама има некој проблем и не ја препознава камерава. Пробував со ip скенери као демек да ги најде сите уреди на мрежата. И така ја покажува со ip 192.168.1.103, ама џабе кога не може ни еден програм да го закачи стримот од камерата. А пинг како да проверам?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.346
Мислења
1.010.058
Членови
36.677
Најнов член
Kazanizam

ит маркет