Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем со интернет сервисите

kloki

Gaining Experience
24 јули 2015
277
62
Поздрав до сите форумџии дали денес околу 9 часот наутро до сега има проблем со интернет проток од страна на Телеком.Дали некој знае во што е проблемот ?нема достапен оператор да објасни за што се работи ? би било пожелно да ни ја намалат сметката поради неиспорачување на услугата.

tomaso

Practice makes perfect
25 јануари 2008
1.072
1.614
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
LG 24MP55HQ-P IPS
OS
Microsoft Windows 10 Pro

kloki

Gaining Experience
24 јули 2015
277
62
Од денес службата за интернет е на колективен одмор а телеком по навика си издаде свое соопштение,корисниците кој ги врти секогаш писмено им се обраќаме ако имаме некоја забелешка а тие предвреме да не известат за вакви проблеми еднаш барем.
Мислењето е автоматски споено:

каков гратис интернет ?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.518
3.489
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Од денес службата за интернет е на колективен одмор а телеком по навика си издаде свое соопштение,корисниците кој ги врти секогаш писмено им се обраќаме ако имаме некоја забелешка а тие предвреме да не известат за вакви проблеми еднаш барем.

каков гратис интернет ?
Ако навистина е проблем предизвикан од градежни работи на други фирми, реално нема како да знаат однапред па да предупредат.

А за гратис интернетот, најдобро да се обратиш директно кај нив.

tomaso

Practice makes perfect
25 јануари 2008
1.072
1.614
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
LG 24MP55HQ-P IPS
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Со 3 кабли цела територија ја покриваат демек?!?
А важат за едни од постабилните.... За вакви сценариа треба да имаат бекап на бекапот.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.387
6.910
Поздрав до сите форумџии дали денес околу 9 часот наутро до сега има проблем со интернет проток од страна на Телеком.Дали некој знае во што е проблемот ?нема достапен оператор да објасни за што се работи ? би било пожелно да ни ја намалат сметката поради неиспорачување на услугата.
поднеси приговор. НИШТО нема да добиеш по автоматизам, иако знаат дека сите се афектирани од ова, сепак секој поединечно мора да поднесе приговор

Aowek

Practice makes perfect
14 април 2012
1.150
1.076
Со 3 кабли цела територија ја покриваат демек?!?
А важат за едни од постабилните.... За вакви сценариа треба да имаат бекап на бекапот.
Не се 3 ама не се ни 50 :D има 10-12 линкови

Линковите на Телиа кои одат преку Куманово и Струмица кон Софија Бугарија - најголем проток на Телеком е низ овие линкови (скинале кабли во Куманово и Струмица денеска градежни фирми , фиксните говорни и мобилни услуги оделе преку Куманово затоа и беше паднат тој дел и најпогоден. Рутираат трафик преку Грција но тие линкои се со помал капацитет и некој сеуште се жалат на слаб нет , некои немаат и сл.
Линкови кон Атина Грција - помал дел оди тука

Пуштаат ИВР(автоматизирана порака за да се намали бранот на повици кои ќе прашуваат зошто нема нет) на 122 ама и тоа не работеше денес.

Често се случува фирмите да не поднесат барање до подрачните единици за подземен катастар и си копаат сами како им текне, некогаш се случува да побараат се уредно па Телеко ќе врати чисто е се и има кабел подземно ќе го оштетат па си средува телеком на свој трошок, последна ваква ситуација е Лимак кога почна да се работи на почетокот си имаа уредна док Телеком сам си средуваше цело МВР немаше никакви услуги.

Вака беше кога работев , не верувам да е сменето нешто :D

TexasUS

Practice makes perfect
25 февруари 2017
1.073
1.059
Мислам дека Телеком има 2 главни дата центри, Скопје и Струмица, па цел сообраќај им оди кон Бугарија. Мада кинењето оптички кабел не верувам дека е одма средено, треба лепење со сплајсери итн итн не е баш едноставно како што знам прашање и дали е сеуште средено, валда у тој период кога немало услуги рерутирале кон бекап линкови.

thexfiles125

Gaining Experience
29 април 2013
235
165

каков гратис интернет ?
Дали навистина се на одмор? Баш сега поднесов барање дали можат да ме префрлат од VDSL на оптик и чекам со денови за одговор :rolleyes:

Паланчански

On your way to fame
18 август 2019
853
762
На 17-08 ми се извинија и како отштета ми дадоа 10GB бесплатен интернет. Убаво од нивна страна, ама...
Само вчера имав пристап до интернет на телефонот, џабе 10GB бесплатни.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.457
Мислења
1.011.995
Членови
36.680
Најнов член
xplodeart
На врв Дно