- Ја почнал/а темата
Ќе ти пратам пошта со упатство како да го решиш проблемот. Се надевам ќе успее. Овде мислам дека би било бескорисно...На Windows, си е нормално, а на Kubuntu не е како што треба.
...поради ова.ima res. premini na windows.
Кажи ми што конфигурација имаш чипсети ова она. Јас го имав овај проблем на лаптопот, кога ќе го инсталирав драјверот за ATI истото се дешаваше, најдов дека со додавање на "noapic" при подигање на кернелот проблемот се решава и се реши и сега си работи супер.И јас го имам истиот проблем во Ubuntu. Околу 10 тина минути се е ок, и наеднаш закочува маусот. Сум пробал јас со повеќе глувчиња, истиот проблем со сите...ако имате решение кажете pls.
Да, имаш проблеми со USB чипот нешто веројатно. Досега ништо слично не ми се има слученоЗнам до што е, треба PS/2 приклучок, благодарам Гемиџи
WhoaZemi go gluvceto lupni go od zid 2-3 pati i da vidis dali nema da raboti
У право е човекWhoa
Каково исцрпно научно објаснување на проблемот.
Каде го научи ова?
Ne treba da smenis maticna ima adapteri od usb vo ps2Ми се појави истиот проблем со глувчето, исто како и кај kic_pp. И јас користам глувче со usb приклучок, а за да користам PS/2 треба да сменам цела матична, зашто нешто изгледа не е о.к. приклучокот.
Некое друго решение за завлекување на глувчето во Ubuntu 7.04 ?