Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем со Face ID на iPhone 13 Pro Max

Jordan223

Intern
26 октомври 2019
40
45
Телефонот го имам од октомври/ноември 2021 година нов од А1. Наеднаш пред некое време престана да рабтои Face ID но помислив дека е некој софтверски баг. Се среди утредента и немаше проблем некоја недела. Пред скоро 3 недели почна пак да откажува и ако тапнам посилно кај сензорот работи некое време но после тоа пак исто. Видов во iStyle нов модул кошта 26.000 денари што според мене е премногу. Пребарувајќи по интернет видов дека можно е откажан dot projector или нешто со флет кабелот. Дали некој познава некој сервисер што работи со вакви мали компоненти и ако имате ако може да ми оставите конакт.
Фала ви ондапред!

12345*

Gaining Experience
14 јануари 2021
161
67
Телефонот го имам од октомври/ноември 2021 година нов од А1. Наеднаш пред некое време престана да рабтои Face ID но помислив дека е некој софтверски баг. Се среди утредента и немаше проблем некоја недела. Пред скоро 3 недели почна пак да откажува и ако тапнам посилно кај сензорот работи некое време но после тоа пак исто. Видов во iStyle нов модул кошта 26.000 денари што според мене е премногу. Пребарувајќи по интернет видов дека можно е откажан dot projector или нешто со флет кабелот. Дали некој познава некој сервисер што работи со вакви мали компоненти и ако имате ако може да ми оставите конакт.
Фала ви ондапред!

Ќе ти дадам малку глупав совет, но пред да појдеш на сервис, пробај убаво да го изрбришеш делот кај што стои камерата и face id.
Ми се случи мене еднаш ваков проблем како твојот... Камерата од телефонот беше сосема ок, а телефонот неможеше да ми го препознае лицето... Рестартирав face id, рестартирав телефоно, пак исто.. На крај видов дека станува збор за флека точно на местото кај што е face id..

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.939
10.769
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit

deni.mitev

Practice makes perfect
7 октомври 2014
1.024
1.024
Продај го телефонот, ајфон штом го отвориш нема да биде тоа што е бил.

Jordan223

Intern
26 октомври 2019
40
45
Ќе ти дадам малку глупав совет, но пред да појдеш на сервис, пробај убаво да го изрбришеш делот кај што стои камерата и face id.
Ми се случи мене еднаш ваков проблем како твојот... Камерата од телефонот беше сосема ок, а телефонот неможеше да ми го препознае лицето... Рестартирав face id, рестартирав телефоно, пак исто.. На крај видов дека станува збор за флека точно на местото кај што е face id..
Пробав, 100 пати зачистив, сменив и 3 фолии џабе.
Мислењето е автоматски споено:

Се слушнав, ќе го однесам па ќе пишам што ќе биде. Фала ти многу.
Мислењето е автоматски споено:

Продај го телефонот, ајфон штом го отвориш нема да биде тоа што е бил.
Телефонов врши работа, не гледам што би се сменило ако го поправам Face Id-то.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.169
Мислења
1.007.280
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0