Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем со D-Link ruter

Fatal Error

Intern
14 април 2007
7
0
Имам проблем со D-Link DI-624 wiraless ruter, приклучвам на него интернет од он нет wadsl во wan портот и местам се user pass и рутерот не се конектира, не добива интернет, моментално ми е приклучен во лан порт и добивам интернет но за да се уклучам морам прен да направам конекција од он нет. Молам за помош
Благодарам однапред.

HyBRiD_HeLL

Intern
13 април 2007
106
1
Ако има подршка за флешување и ако има мод за твојот рутер тогаш зашто да не.

GotiX

Intern
13 април 2007
22
0
Ako antenskiot kabel od canopy-to ti odi vo lan port togas router-ot igra uloga na switch i ti se konektiras so napravena PPPoE konekcija od tvojot PC. Za da routerot se konektira i da bide router antenskiot kabel treba da ti odi vo WAN portot. Pogledni gi opciite na D-linkot tuka da ne e neshto problemot. Proveri okolu setinzite. Se nadevam deka ke go reshish problemot.

Fatal Error

Intern
14 април 2007
7
0
Јас го клавам во wan портот кабелот од canopy то но рутерот не се напојува со интернет се местам и user i pass но отакако ке видам во statistc во рутерот писи connected or connecting и нема интернет. А рутерот е сега брзо купен нов нема проблем го има и пробано на кабелски интернет во wan порт и се конектира дели интернет но со wadsl од он не не се конектира pppoe во рутерот. Помош

GotiX

Intern
13 април 2007
22
0
Hmmm

Koristam Linksys za On Net. Nemam problemi za konekcija. Mestis PPPoE Conection, stavas user name i password. Imam staticka IP adresa na routerot za LAN koja sto e 192.168.1.2. DNS dobiva avtomatski od serverot koga ke se konektira. Kaj mene e se vo red so on net. Sum probal i so ASUS router, nema problemi. Ne znam.... Probaj ako imas opcija na ruterot da mu kloniras MAC adresa od LAN kartata od PC-to.

Fatal Error

Intern
14 април 2007
7
0
Во рутерот има Dynamic PPPoE и Static PPPoE мене ми е наместено на dynamic и има ставено usero i pass од он нет во рутерот кај со бара user i pass и пак не сака да се конектира. А мислиш да ставам на static да ставам но треба да наместам ip address i Network Mask па послем да се конектирам или како?

Acid

Intern
17 април 2007
45
36
www.kajgana.com
Јас го клавам во wan портот кабелот од canopy то но рутерот не се напојува со интернет се местам и user i pass но отакако ке видам во statistc во рутерот писи connected or connecting и нема интернет. А рутерот е сега брзо купен нов нема проблем го има и пробано на кабелски интернет во wan порт и се конектира дели интернет но со wadsl од он не не се конектира pppoe во рутерот. Помош
Прво нешто што треба да провериш е да не го грешиш корисничкото име или лозинката. Верувам дека не правиш таква грешка... Следно: провери дали над/под полињата за username/password (или на некое друго место) има поле "Service name". Доколку има нешто напишано во него, нема никогаш да се поврзеш. Избриши го тоа и пробај да се конектираш. Инаку, правилно ти е подесено тоа "Dynamic PPPoE".

Ова е во случај рутерот воопшто да не се конектира.

А ако се конектира, а ти немаш интернет, тогаш провери:

- Дали пингаш www.google.com
- Дали пингаш 217.16.69.3

Ако ја пингаш само втората адреса (217.*), тогаш ќе мораш рачно да си ги подесиш DNS серверите на твојата LAN картичка. Не е прв случај рутерот да не доделува подесувања како што треба... За секој случај, DNS серверите се 217.16.69.3 и 217.16.68.140. Не е никаков проблем да ги имаш рачно напишани.

Fatal Error

Intern
14 април 2007
7
0
Благодарам

Еј брат фала многу ми успеа со тоа што ми рече да избришам кај service name. Благодарам многу

CyberSpic

Intern
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Eve i taka e temata on.net da prasam neso so neznam a ke mi treba za 2 nedeli : Dali moram da zemam router za da delam internet od on.net ili switch ke mi svrsi rabota odnosno dali pravat problemi za povejke ip adresi

Acid

Intern
17 април 2007
45
36
www.kajgana.com
Eve i taka e temata on.net da prasam neso so neznam a ke mi treba za 2 nedeli : Dali moram da zemam router za da delam internet od on.net ili switch ke mi svrsi rabota odnosno dali pravat problemi za povejke ip adresi
Рутер земи си. Од неодамна има ограничување за 1 конекција со 1 јузернејм. Значи со свич ќе имаш проблеми. Кога ќе се конектира едниот компјутер - конекцијата на дргуиот ќе падне.

Рутер обавезно :bravo:

MungaBunga

Intern
26 јуни 2007
18
0
Рутер земи си. Од неодамна има ограничување за 1 конекција со 1 јузернејм. Значи со свич ќе имаш проблеми. Кога ќе се конектира едниот компјутер - конекцијата на дргуиот ќе падне.

Рутер обавезно :bravo:

Go najdov ovoa na kajgana istiot nick neznam dali si ti istiot ????
ACID
Администратор
Поврзувањето на 2 компјутери на WADSL изгледа вака:
- Кабелот од Canopy-то иде во свичот;
- Од свичот идат мрежни кабли од 2-та компјутера;
- На секој компјутер се креира посебна PPPoE конекција;
- Секој компјутер си се поврзува независно од другиот;
- Секој компјутер има своја јавна ip адреса која се разликува од ip адресата на другиот компјутер ?????

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.166
Мислења
1.007.153
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет