Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем со Assasin's Creed

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
518
linktr.ee
Поздрав, наиме имам проблем со Assasin's Creed Rogue и Unity, многу ми лагира а конфигурацијата ми е следна..пс. на други игри немам никаков проблем, дали е некоја лоша оптимизација или што се постари игри појма неам.. доколку некој имал слично искуство нека пиши :censored:o_O

Ryzen 5 5600X & Deepcool AK400 Zero Dark Plus
Storage1TB Kingston NV2 m2 & 2x1TB Western Digital Blue HDD
PSU600W Sharkoon SHP Bronze 80 Plus
RAM2x8GB Kingston Fury Beast RGB 3200Mhz
VGA Sapphire RX 5700XT
CaseDeepcool CC560
MouseRazer Deathadder v2
AudioCreative audio x-fi hd
KeyboardHyperX Alloy Core RGB
Motherboard Gigabyte b450 Aorus Elite v2
OS Windows 11 Pro

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.818
4.793
Скопје
hackitfree.github.io
Поздрав, наиме имам проблем со Assasin's Creed Rogue и Unity, многу ми лагира а конфигурацијата ми е следна..пс. на други игри немам никаков проблем, дали е некоја лоша оптимизација или што се постари игри појма неам.. доколку некој имал слично искуство нека пиши :censored:o_O

Ryzen 5 5600X & Deepcool AK400 Zero Dark Plus
Storage1TB Kingston NV2 m2 & 2x1TB Western Digital Blue HDD
PSU600W Sharkoon SHP Bronze 80 Plus
RAM2x8GB Kingston Fury Beast RGB 3200Mhz
VGA Sapphire RX 5700XT
CaseDeepcool CC560
MouseRazer Deathadder v2
AudioCreative audio x-fi hd
KeyboardHyperX Alloy Core RGB
Motherboard Gigabyte b450 Aorus Elite v2
OS Windows 11 Pro
Се си е петка. Со таква конфигурација не би требало да имаш проблем.
Мора да е софтверски. Нешто во поздина вклучено да работи да црпи рисурси , пробај освежи го Виндовсот со оваа команда
CMD отвори "Run as Administrator."
Пиши "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth„ и ЕНТЕР

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.345
6.491
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ако се пиратски да не прави тоа нешто проблем, некои лоши верзии? Јас на многу послаба конфигурација ги играв тие без проблем.

И

Избришан член 42370

Гостин
Орце дај ни малку контекст. Запали MSI Afterburner со RTSS overlay, отчитај искористеност на GPU/CPU/RAM. Како тоа ти лагира, колку FPS имаш на кои сетинзи? SSAA дане е пуштено? Со генеричко прашање вака без информации, ќе добиеш генерички одговор како оној од @Nikola100, како да си на answers.microsoft.

Исто нека проба и со sfc /scannow

:)

П.С Да стануваше збор само за Unity, би рекол дека можно е да има некоја стара пиратска верзија дека оптимизацијата беше лом (можеби и за последна верзија може да се рече истото), ама Rogue е еден од најдобрите (ако не и најдобар) оптимизиран наслов во цела AC франшиза.

Изменето од модератор:

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.818
4.793
Скопје
hackitfree.github.io
Орце дај ни малку контекст. Запали MSI Afterburner со RTSS overlay, отчитај искористеност на GPU/CPU/RAM. Како тоа ти лагира, колку FPS имаш на кои сетинзи? SSAA дане е пуштено? Со генеричко прашање вака без информации, ќе добиеш генерички одговор како оној од @Nikola100, како да си на answers.microsoft.

Исто нека проба и со sfc /scannow

:)

П.С Да стануваше збор само за Unity, би рекол дека можно е да има некоја стара пиратска верзија дека оптимизацијата беше лом (можеби и за последна верзија може да се рече истото), ама Rogue е еден од најдобрите (ако не и најдобар) оптимизиран наслов во цела AC франшиза.
Абе добро - и да не е до тоа (а веројатно не е бидејки во други игри проблеми нема) - сепак е убаво тоа да се направи од време на време.
(месечно еднаш барем го правам тоа)
СФЦ скан ,чек и ова она проверки - се корисни ама може и вака - директно - прерипувајки предигра и стрејт ту д поинт ..
Иначе вака е процесот
  1. Go to "Start."
  2. Type Command Prompt.
  3. Select "Run as Administrator."
  4. Input "DISM/Online /Cleanup-Image/CheckHealth," and you will find out about the file corruptions.
  5. Type "DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth" to check the integrity of the Windows images.
  6. To fix the image errors/corrupt files, input "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:repairSource\install.wim". The prompt works for Windows installation media (like USB, drive, etc.). Furthermore, you can also type "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" to resolve issues with Windows images.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
518
linktr.ee
Знам бе Николче :D пробав само со sfc немаше никакви проблеми а ова што го потенцираш ти го иам праено пред месец дена.. рендерирам видео моментално за 10 минути ќе пуштам sc со афтербурнер во игра..;)
Мислењето е автоматски споено:

Не знам што е ова погледнете само колкава е искористеноста на gpu i cpu ?

Во игра ми е подесено 1920x1080 60hz а мониторот ми е подесен на 75hz дали е можно тоа да е проблем?

Атачменти

• 311560_20231209210831_1.png
    311560_20231209210831_1.png
    2,9 MB · Прегледи: 40
Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
Знам бе Николче :D пробав само со sfc немаше никакви проблеми а ова што го потенцираш ти го иам праено пред месец дена.. рендерирам видео моментално за 10 минути ќе пуштам sc со афтербурнер во игра..;)

Не знам што е ова погледнете само колкава е искористеноста на gpu i cpu ?

Во игра ми е подесено 1920x1080 60hz а мониторот ми е подесен на 75hz дали е можно тоа да е проблем?

Од ова што гледам на screenshot, не гледам никаков проблем.
Игранта е заклучена на 60 FPS. За каков лаг станува збор?
Според искористеноста, можеш или да крениш повисоки сетинзи (ако веќе не ти е измаксана), или да искористиш DSR (или нешто слично кај AMD) па да правиш од 4К downscale на 1080p ако сакаш подобри детали.

Според ова, не може да добиеш повеќе од 60 FPS, без разлика на колку Hz ти е подесен мониторот.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.483
Мислења
995.688
Членови
36.486
Најнов член
CK

ит маркет