G4M3R
Practice makes perfect
- 26 јуни 2012
- 1.028
- 1.314
Очигледно виндоусов што го имам моментално, има мака со апдејти. Сакав да го донесам на најновата верзија, која претпоставувам е 21H2.
Моментално е заглавен на 1909, по историја со последен апдејт направен на 16.05.2021. Оттаму навака сам не наоѓа апдејти.
Во меѓувреме пробав скоро се што знаев и најдов по нетов за да го оправам... Но без никаков прогрес.
Да напоменам дека во ниту еден случај не ми е за реинстал, повеќе е „ако пројде пројде“ со апдејтиве. Но ме зачуди што се има случено во меѓувреме, да не може никако апдејт да направи.
Да почнеме од почеток.
Моменталната верзија е:
Конфигот е i5 9600k, 32GB RAM, Z390 GAMING X.
Од проблематичен софтвер кој можеби би играл улога е Касперски и Spybot anti-beacon.
Преку Windows Update не јавува дека има нова верзија:
Од измени во групна полиса направено е:
Друго што е пробано:
Едно што се случува е пријавува
И го одбива апдејтот.
Пробано е и преку Windows Update Assistant. Симнува апдејт, прави неколку пати рестарт и повторно не сака да продолжи.
Со што јавува иста грешка:
Кога имаат сопрено апдејтите искрено не знам, дали истиот ден со тој последниот, дали подоцна, не се сеќавам и не можам да кажам точно.
Се ми оди дека е или поради антивирусот или евентуално anti-beacon-от да перманентно корупирал нешто.
Некој ако има идеја што друго да пробам, пуцајте
Моментално е заглавен на 1909, по историја со последен апдејт направен на 16.05.2021. Оттаму навака сам не наоѓа апдејти.
Во меѓувреме пробав скоро се што знаев и најдов по нетов за да го оправам... Но без никаков прогрес.
Да напоменам дека во ниту еден случај не ми е за реинстал, повеќе е „ако пројде пројде“ со апдејтиве. Но ме зачуди што се има случено во меѓувреме, да не може никако апдејт да направи.
Да почнеме од почеток.
Моменталната верзија е:

Конфигот е i5 9600k, 32GB RAM, Z390 GAMING X.
Од проблематичен софтвер кој можеби би играл улога е Касперски и Spybot anti-beacon.
Преку Windows Update не јавува дека има нова верзија:

Од измени во групна полиса направено е:

Друго што е пробано:
- Извршено sfc /scannow - не јавува грешка
- DISM.exe (со сите попратни аргументи) - не јавува грешка
- Со изгасен антивирус
- Со изгасен spybot и вратени промени
- Избришано се од хост фајл да не блокира
Едно што се случува е пријавува
the update is not applicable to your computer
, или второто. Инсталира апдејт, рестарт, и фејлнува и јавува следното:
И го одбива апдејтот.
Пробано е и преку Windows Update Assistant. Симнува апдејт, прави неколку пати рестарт и повторно не сака да продолжи.
Со што јавува иста грешка:

Кога имаат сопрено апдејтите искрено не знам, дали истиот ден со тој последниот, дали подоцна, не се сеќавам и не можам да кажам точно.
Се ми оди дека е или поради антивирусот или евентуално anti-beacon-от да перманентно корупирал нешто.
Некој ако има идеја што друго да пробам, пуцајте