• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем - Data Execution Prevention

Ibrakadabra

Intern
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Веќе неколку дена иам проблем со компјутеров... Пун ми е тројанци, веќе подолго време, неам некој добар антивирус и многу јасно беше дека ќе се деси вакво нешто... Пред некој ден инсталирав Nod32 и напраив scan, стигна до 99% и се закочи.. Го рестартирав компјутерот арно ама на подигање стигав до десктоп и таму не успевав ништо да стиснам... На која иконка и да стиснев се укочуваше... Преку safe mode го избришав nod-от и се среди... Ама за кратко...

Еве сабајлево, не успевам да влезам во ниеден фолдер... ми се појавува Data Execution Prevention - Microsoft Windows прозорец, и не успевам да влезам во ниеден фолдер. Можам само да пуштам winamp, mozzila пошо иконките за нив ми се на десктоп.... подалеку не успевам да стигнам...

Што да праам!? Хелп...

petar.bt

Intern
12 август 2007
734
22
направи вака

ако имас stikce земи преку DOS снимајги сите фаилово што ти се потребни и земи преинсталирај го windowsot

Ibrakadabra

Intern
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Е добро бе луѓе... тоа е најлесно. Мислев ако знаете да ми кажете нешто друго да пробам, со што не би правел формат и сл.

Ibrakadabra

Intern
11 октомври 2007
342
7
www.rcizvor.mk
Средив работа....На google барав и го најдов ова: http://www.housing.hawaii.edu/resources/support/turnoff-dep.htm

Значи, треба да се смени boot.ini фајлот, и тоа редот кој во мојот случај изгледаше вака:
NoExecute=OptIn го сменив со:
NoExecute=AlwaysOff

ова го реши проблемот кај мене.

Сега нормално работи...

Поздрав

Vavo

Intern
20 октомври 2007
273
17
Skopje
Хаха, абе тоа не е решение. DEP е дизајнирано да спречи извршување на код кој дефинитивно не е ОК. Скоро секогаш е тоа вирус. Тебе ти е солидно вирусан компјутерот. Сега само си дозволил да се шири уште повеќе.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.622
Мислења
927.249
Членови
33.215
Огласи
1.325
Најнов член