Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Принт на маици

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
737
1.228
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
AOC AG241QX @ 144Hz & Asus VS247H 24" @ 60Hz
OS
Win 10
Ми треба предлог за место што ви е проверено каде што може да се испринта посебен дизајн на маици, мала количина 5-6 маици.
Или уште подобро, ако некој од вас се бави со такво нешто, пишете ми.
Фала.

Solution
Јави ми се.
Тоа е една од работите што ги правам.
Ми треба предлог за место што ви е проверено каде што може да се испринта посебен дизајн на маици, мала количина 5-6 маици.
Фала.

Mar tiN

On your way to fame
2 јануари 2014
775
514
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Барај ги printing.mk_skopje на instagram

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.272
2.659
Јави ми се.
Тоа е една од работите што ги правам.
Фала.

Solution

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
520
733
@smole дали ти користеше Гилдан маици? Да не имаш информација, дали продолжи некој после тебе да ги увезува?

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.872
4.548
@smole дали ти користеше Гилдан маици? Да не имаш информација, дали продолжи некој после тебе да ги увезува?
Јас колку што знам никој, само јас увезував Гилдан.

До ден денес ги носам, толку се квалитетни, а не ѓубрето што се прави во МК...

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
570
1.296
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Јас колку што знам никој, само јас увезував Гилдан.

До ден денес ги носам, толку се квалитетни, а не ѓубрето што се прави во МК...

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
јас колку што знам МК производството и не е така ѓубре, претежно нарачуваат од Турска, Индија и Кина. од муабети со луѓе што го работат ова Турските имаат малце подобар квалитет, а во МК има доста сериозни фирми штои прават многу квалитетен текстил меѓутоа претежно е за извоз, цената на Македонските за нашиот пазар е висока (бидејќи сите сакаат маица за 10 денари)

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.272
2.659
Имам купено гилдан маица од смоле.
Маиците се добри но е класа пониско од маиците што се шијат за мене.

Смоле, маици шти се шијат во Македонија се претежно ѓубре, за да бидат евтини, но има и со премиум квалитет што се класи над гилданот. Најчесто одат за извоз, а јас решив да понудам локално и ете, тие што купиле се редовни во нарачките.

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.872
4.548
Имам купено гилдан маица од смоле.
Маиците се добри но е класа пониско од маиците што се шијат за мене.

Смоле, маици шти се шијат во Македонија се претежно ѓубре, за да бидат евтини, но има и со премиум квалитет што се класи над гилданот. Најчесто одат за извоз, а јас решив да понудам локално и ете, тие што купиле се редовни во нарачките.
Доста години сум надвор од тој бизнис но многу би сакал да видам македонска маица која е класа на Гилданот. За мене единствена подобра маица од Гилдан е American Apparel, тоа е стварно врв маица но има и таква цена. Од МК маици сум пробал Суперхит Радовиш, некоја струмичка и некоја скопска фирма, сите беа лоши.

Гилданот маици јас што ги носев беа 150 гр мек памук и 180 гр памук. Постојат и 205гр маици од кои имам само неколку но тие се за поладни клими. Двата типа на маици (150гр и 180 гр) немаа странични шавови (не се деформираат во форма), имаа дупли шав кај рамењата и доаѓаа во не се сеќавам колку бои. МК маица без страничен шав немам видено, ниту со толку мек и пријатен памук (150гр Gildan softstyle).

Увезував и дуксери и малку долни тренерки, еве ги точно 10 години после увозот сеуште ги носат сите на кои им продадов. Првите дуксери на СТР2 се Гилдан.

Продажбата на печатени маички не зависи толку од квалитетот на самата маичка колку од тоа што е испечатено. На луѓето секогаш им било и ќе им биде пресудна цената.

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
520
733
Моментално само фпрумџијата и fruit of the loom има на наш пазар.
@smole American apparel е купено од gildan. Дефакто е ист квалитетот.

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.872
4.548
Моментално само фпрумџијата и fruit of the loom има на наш пазар.
@smole American apparel е купено од gildan. Дефакто е ист квалитетот.

Видов дека е купен, но не се исти маиците, кај мојот добавувач ги има и Гилдан и АА.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
737
1.228
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
AOC AG241QX @ 144Hz & Asus VS247H 24" @ 60Hz
OS
Win 10
Фала ви на сите за информациите, земено се во предвид и контактирани сите што ми пишавте.
Барам некој, што ако ми се погоди сега, ќе нарачувам пак и пак.
Воопшто не ги сакам маиците по бутици што се продаваат, ни за квалитет ни за дизајн.
Форумските маички беа одлични, уште ги носам.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.849
17.731
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Двата типа на маици (150гр и 180 гр) немаа странични шавови (не се деформираат во форма)...

Дефинитивно најбитниот параметар е ова! Со другите мака мачам со пеглање, ова бе нема рабови, не се искривува, мајца за цел живот.

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.872
4.548
Фала ви на сите за информациите, земено се во предвид и контактирани сите што ми пишавте.
Барам некој, што ако ми се погоди сега, ќе нарачувам пак и пак.
Воопшто не ги сакам маиците по бутици што се продаваат, ни за квалитет ни за дизајн.
Форумските маички беа одлични, уште ги носам.

Ако не ти се погодуваат од бутици пробај со Fruit of the loom од Попе компани. Не се како Gildan (хехе) ама се ок.

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
520
733
Дефинитивно најбитниот параметар е ова! Со другите мака мачам со пеглање, ова бе нема рабови, не се искривува, мајца за цел живот.
И ти ли сине бруте, пеглаш алишта?
Да си купиш пегла на пареа, спас за повеќето работи. Ако сакаш може да ти ја позајмам мојата, да пробаш, таман ти ќе ми го донесеш црвениот лак од грчка што ти е купен.

:D

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.849
17.731
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
И ти ли сине бруте, пеглаш алишта?
Да си купиш пегла на пареа, спас за повеќето работи. Ако сакаш може да ти ја позајмам мојата, да пробаш, таман ти ќе ми го донесеш црвениот лак од грчка што ти е купен.

:D

Секако дека пеглам и секако дека веќе со години користам Bosch пегла на пареа. Конкретно слична е на оваа, ваљда е постариот модел од истата. Врв!

MCIM01810073_r_buegeln_dampfstation_1600x1350.webp

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.272
2.659
Ајде со ред.
1. Ако маицата нема раб од страните (цевка систем) е евтина и вообичаено помалку квалитетна маица. Воедно лошо стои, оти телото не ни е цевка. Систем со кој работат поголеми производители за да понудат ефтина маица.
2. Главен параметар во цената на памукот користен за маици не е грамажата (да има разлика во цена, оти купуваш текстил и на кило), туку е типот на ткаењето на памукот. Па има различни типови на ткаење и тоа ја диктира класата на штофот. Грамажата ја диктира цената кога ќе се знае типот на штоф. Порано имаше разлика и со чешлан/нечешлан памук, но сега не знам дали има некои што воопшто имаат нечешлан памук во понудата.

П.С. супер хит радовиш е поим за неквалитетна маица. Лош штоф, уште полош крој. Ама ефтина е. За тие што сакаат ефтина крпа на себе, тоа е тоа.

Igor6

Intern
24 мај 2020
67
42
group solution на фб најди ги, иам неколку блузони 2 години и кусур не се излижани уште. солиден квалитет и ок цени имаа

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.872
4.548
1. На крај ќе искочи дека Gildan и другите кои прават без страничен шав маици се глупи, а тие со шав паметни, теза која не да не е точна туку е и смешна.

Мене знам што ми одговара и знам што квалитет и на маица и на принт сум обезбедувал, флексот кој јас го користев до ден денес не се продава во МК и е бр.1 во квалитет.

2. Чешлан памук има многу помалку од нечешлан. Еве што викаат за ringspun памук наспроти обичен.

"Fabric made up from ringspun cotton is usually considered superior to cotton produced through other processes because the finished product is noticeably finer, softer and more durable."

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.949
5.850
Каде може да се најде од Гилдан или Американ Апарел маици кај нас? Или пак страница па да се нарача?

Ми требаат за лична употреба.

Веќе 15тина години си носам BIGNIDO и ми беа многу добри,се додека пред 5 години не ги расипаа и веќе врска немаат. Согласно тоа ми требаат 5-10 маици најобични годишно за да си обновам гардероба за секојдневие.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.571
1.859
orgrimar
Производство на памучна конфекција е наука и тоа голема. АМа во 2 реда на мк ит форум кажа дека неговото е најдобро се друго лошо.
А нема појма како се произведува, дали е ткаено на разбој или плетено на кружна машина. Уште помалце знае дека е битен и бројот на чворови исто како и тежината на финалниот производ на метар квадратен. Дали е правено со дупли линии или обично, дали е долговланкнест вирџин памук или има и примеси на рециклиран материјал. Мојот е најдобар се друго лошо хахахаах
Иначе во мкд се прават маици за бос, д и г, пако, се прават работни блузони и хтз опрема за 1/3 од европа
Мислењето е автоматски споено:

Каде може да се најде од Гилдан или Американ Апарел маици кај нас? Или пак страница па да се нарача?

Ми требаат за лична употреба.

Веќе 15тина години си носам BIGNIDO и ми беа многу добри,се додека пред 5 години не ги расипаа и веќе врска немаат. Согласно тоа ми требаат 5-10 маици најобични годишно за да си обновам гардероба за секојдневие.
Питај штипјанец, има бутици каде се продава вишок роба од нарачки или роба со минимални проблеми, маици кои со лого се 150 еур ги продаваат 400-800 ден

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.094
Мислења
1.005.661
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет