Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Примање на средства како “донации“

comakot

Gaining Experience
23 февруари 2017
382
252
На кратко да кажам ќе отворам гејм сервер (мајнкрафт :) ) и сакам да има како продавница каде можат да купуваат ранкови и слични работи на серверот, па сега да прашам што можи да се користи за да можам да вадам пари во македонија, пејпал единсвтена опција да користам словенски акаунт со НЛБ картичка (што веќе ја имам), разгледував 2CheckOut ама уште не сфатив како работи/оди процедура

JensenInterceptor

Gaining Experience
28 ноември 2015
577
230
Скопје
tunephp.blogspot.com
JensenInterceptor's setup  
Processor & Cooler
i5-7500 Kabylake
Motherboard
Asus Prime b250m plus
Storage
1TB HDD Western Digital
PSU
Cooler Master 500 Watt
RAM
16 GB, DDR 4, 2133 MHz, Non-ECC, DIMM, CL15
Video card
GeForce GTX 1050 2B
Case
Cooler Master Elite 343
OS
Dual boot: Ubuntu 16.04, Windows 10
Имаше вакви теми, побарај во Е-бизнис. Јас сум вадел пари со Скрил(бившо Манибукерс). Од премин една во друга банка дур да стаса до твојата, има да те пернат доста со провизија.
Пејпал словенечки не сум користел бидејќи знам дека не е баш законски.
Сега за сега само плаќање со МК пејпал. Да примаш пари преку него, дали ќе дозволат, знак прашалник.

Futurelakimens

Practice makes perfect
12 април 2017
1.890
1.223
На кратко да кажам ќе отворам гејм сервер (мајнкрафт :) ) и сакам да има како продавница каде можат да купуваат ранкови и слични работи на серверот, па сега да прашам што можи да се користи за да можам да вадам пари во македонија, пејпал единсвтена опција да користам словенски акаунт со НЛБ картичка (што веќе ја имам), разгледував 2CheckOut ама уште не сфатив како работи/оди процедура

Само 2Checkout е скроз функционално во моментов, исплата се врши на Пејонир картичка. Иначе ако воведеш 2CO, ќе може да се плаќа и сп ПејПал.

coNNectMKD

Practice makes perfect
13 март 2017
949
1.062
Skopje
2Checkout e можеби единствениот сервис што може во моментов да ти одобри. Но неможеш да ја довршиш апликацијата како физичко лице, ти треба било каков доказ дека постоиш и си регистриран.

Треба да знаеш неколку работи:
  • Фиксни провизии (најмалите) од 2C: 3,5% + 0.30Е
    -Ова е за продажба, мислам дека нема да ти дозволат кога ќе прочитаат донации.
  • Исплата на Payoneer, каде имаш + провизија од Payoneer: колку е, незнам искрено, зависи колку вадиш.
  • Провизија од банкоматите...

comakot

Gaining Experience
23 февруари 2017
382
252
2Checkout e можеби единствениот сервис што може во моментов да ти одобри. Но неможеш да ја довршиш апликацијата како физичко лице, ти треба било каков доказ дека постоиш и си регистриран.

Треба да знаеш неколку работи:
  • Фиксни провизии (најмалите) од 2C: 3,5% + 0.30Е
    -Ова е за продажба, мислам дека нема да ти дозволат кога ќе прочитаат донации.
  • Исплата на Payoneer, каде имаш + провизија од Payoneer: колку е, незнам искрено, зависи колку вадиш.
  • Провизија од банкоматите...

6.0% + 0.50 EUR е за digital goods што мислам ова спаѓа под таа категорија
Ќе аплицирам за Пејонир картичка и ќе видиме како ќе оди понатаму оти како што гледам единсвтен начин е ова и другиот начин останва со Xoom ова се сега за сега избори би требало да вршат работа бар дур пејпал го донесат кај нас (да може да се прима пари)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.061
Мислења
954.740
Членови
34.478
Огласи
2.287
Најнов член