Tomislav96
On your way to fame
- 7 февруари 2013
- 848
- 956
Незнам кај си видел дека е дозволено снимање и со телефон? Баш сега се ширеше веста како му опнале казна пошто ги снимал полицајците некој од гостивар, пред 2 3 недели.Каква приватност жити се и какви Европски закони, „Е“ нема од Европа кај нас ниту ќе има. Дозволено е снимање со мобилен а не е дозволено со дашкем ради приватност? Надвор на улица? Дајте кај пишува ваква глупост да прочитаме да протолкуваме.
Нереков дека се сложувам, ти кажувам како стојат законите, а и за друго нешто вака беше ме чепна баш ти, не сум ти правник, најди си сам кај се законите, или јави се на адвокат ќе ти каже, јас имам среќа да имам пријател таков па сум информиран точно како се законите.
Прочитајте, казна затвор за снимање на полициско лице
Еве ти, сега земи со телефон снимај си ти, ама за другите кога поминуваат граница или слично, или кога ќе стават камера во кола, ова нека си го знаат. Казната е голема, финансиски за камера во кола, а посебно вакво снимање на граничен премин, или полициски службени лица уште поголема.
еве дел од законот, за снимањето.
кривично дело злоупотреба на личните податоци по чл. 149 ст. 1 од КЗ" (Злоупотреба на лични податоци: Тој што спротивно на условите утврдени со закон без согласност на граѓанинот прибира, обработува или користи негови лични податоци, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година).
И според мене како STICKY пост треба да се стави ваква информација на прв пост на ваква тема, дека е законски забрането, а ние што ќе си направиме си е на наша одговорност,
а инаку и јас би ставил скриени камери во кола, за лична моја информација да си знам то ќе ми се деси околу кола, на паркинг дали ќе ми ја удрат или слично, или кој крева брисачи