На него ќе црташ? Што и да земеш е мало. Ти треба башка монитор и маус. Значи по ќеиф. Или имаш специфичен софтвер? Претпоставувам цело време работиш 2D, по малце и 3D. Или?Препорачајте лаптоп за студент на архитектура.
Пиши колку ти е буџетот, не зезај.Препорачајте лаптоп за студент на архитектура.
40k буџет, прашувам за бруцош на архитектура кој и самиот не знае што го чека 2д или 3д. Можеби предлогот што погоре некој го даде за лаптоп плус монитор би бил најдобро решение.Пиши колку ти е буџетот, не зезај.
Монитор плус MacBook Air M1 половен. Да не те боли срце ако случајно го удриш некаде. Лесен е за носење, струја е брз за 2D плус понекогаш и нешто 3D. Имаш тука огласи. Од првите тезги ќе си земеш 15 инчен и готово40k буџет, прашувам за бруцош на архитектура кој и самиот не знае што го чека 2д или 3д. Можеби предлогот што погоре некој го даде за лаптоп плус монитор би бил најдобро решение.
Дека има, сигурно има. Дали може и студентски лиценци да се добијат, ќе мора да си провери сам. На пр. https://www.autodesk.com/support/account/education/onboarding/students-guideА дали има аутокад, архикад, и уште 2 програми (не ми текнува сега), за макбук?
Како за бруцош не е паметно да трошиш многу пари на егзотика. Треба да купиш базичен лаптоп функционален што ќе може да ти ги задоволи потребите непрофесионално.40k буџет, прашувам за бруцош на архитектура кој и самиот не знае што го чека 2д или 3д. Можеби предлогот што погоре некој го даде за лаптоп плус монитор би бил најдобро решение.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Графичкава е катастрофа, со оваа графичка нема ни еден испит да помине.Одлична понуда
Lenovo IdeaPad Slim 3 15AMN8, 82XQ006ESC, 15,6 FHD IPS 300nits, AMD Ryzen 5 7520U, 16GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, AMD Radeon 610M, Free DOS, лаптоп
До кај 30к по другиве продавници не може да се најде подобар лаптоп.
глупостиГрафичкава е катастрофа, со оваа графичка нема ни еден испит да помине.![]()
Спореди ја со GTX 1650 и кажи ми разлика.глупости
Кој е за нови ThinkPad T14 нека пише слободно.А да си земеш Lenovo Thinkpad? Тенкови се за океј пари половно/обновени. Види ДД стор. Овие гејмерскиве екраниве на пола се дека се градени таман зошто се слично градени ко НР. Нишани за Dell и Lenovo. HР имаат добри еднорози али кај што се заштрафуваат хинџовите бај бај. Пластика не е фантастика метал е јака конструкција. Со 1650€ членот и кола/мотор и лаптоп ќе земи. Ќе има и за цурата да ја вози по град. Па може и да ја поднови со некои штикли зошто да не?
Што конфигурација и цена?Кој е за нови ThinkPad T14 нека пише слободно.
Ако нема потреба да патува со лаптопот најтопло препорачувам да си купи десктоп. Корисничкото искуство е неспоредливо како и перформансите кои ќе ги добие во рамките на буџетот. Нејсе наведете кои апликации ќе ги користи како и буџет со кој располагате.Препорачајте лаптоп за студент на архитектура.