- Ја почнал/а темата
„Наифтиза“ или „ифтиза“ значи „по итно“ или „итно“ по старински шо останало од поколенија. Претежно се користи на западниов дел од Македонија Охрид/Струга/Ресен/Битола.шо ти значи " наифтиза " ?
стварно не се разбирам од харвер ама ич. така да тука што ке ми препорчате тоа ке земам. 1500 евра горе/доле е колку и што замислував дека ке ме чини.
Малку офф топик, спрема мене најголем проблем при гејмање на лаптоп не е цена-перформанси, туку ставот на телото. Поготово што за пуцачки игри ќе сакаш поголем дисплеј за да видиш детали или играчи на далечина. А на 15-17ка на лаптоп ќе треба да влезеш во екран, ќе искривиш вратот.абе и јас не би купувал лаптоп ама десктоп повлекува едне куп ставри со него, маса ке треба да правам па да најдам кај да ја ставам, па столица итн... и сето тоа завзема место, и јес да имам прилично голем стан ама нависина немам место каде да ставам биро за и со компјутер.
Може едно вакво да земе, го има во Сетек. Јас имам постар модел, малку поинаков дизајн но истата функционалност, можеш да го подесуваш на повеќе нивоа. Само малку е незгодна положбата на тастатурата кога ќе го подигнеш ама сепак може да се склопи пристоен портабилен сетап кој можеш да го шеташ од соба до соба.Малку офф топик, спрема мене најголем проблем при гејмање на лаптоп не е цена-перформанси, туку ставот на телото. Поготово што за пуцачки игри ќе сакаш поголем дисплеј за да видиш детали или играчи на далечина. А на 15-17ка на лаптоп ќе треба да влезеш во екран, ќе искривиш вратот.
Не постои такво нешто а нема ни да има, чекај 5000 серија од Амд за лаптопи. Дури ни на ЦУ не можев да најдам таква конфигурација, единствено ова за 1900€.Освен сетек и анхоч има ли уште некој што продаваат овакви лаптоп-и? Неможам никаде да најдам она што сакам, се некаде нешто фали, а барам ryzen 4000 процесор, 16 гига рам (ова горе доле кај сите е исто) ССД 1 ТБ (ајде ова и да не е толку ке купам накнадно ССД па ке го сменам) 17 инча монитор, 2070 графичка. ако некој некаде знае, има забележано таква конфигурација пракајте линк. и да не е поскап од 100 000 денари