@gOJDOЗдраво , треба ми графичка карта половна до 4000 ден
еве мој спецификации
Погледнете го атачментот 120852
Здраво , треба ми графичка карта половна до 4000 ден
еве мој спецификации
Погледнете го атачментот 120852
3) XFX RX580 4GB GTS Black = 4200 денари@gOJDO
![]()
Половни графички картички AMD RX580 и AMD RX570
gOJDO додаде нов оглас: Половни графички картички RX570 и RX580 - 3.700 ден. Продавам повеќе половни графички картички, користени за mining, сите во перфектна состојба, gaming/stock firmware, вентилатори без забелешка, исчистени од прашина со тазе променета термална паста Arctic MX4 и по...forum.it.mk
Поевтино здравје...
Не се мисли дур има..
@XGeorge27 се извинувам за оф топиков. Се согласувам со останатите. Во моментов Гојдо има одлични понуди.Некоја 580-ка гледај ако имаш убаво напојување или RX570 докај 3000 денари макс
Да . 100%@XGeorge27 се извинувам за оф топиков. Се согласувам со останатите. Во моментов Гојдо има одлични понуди.
Дали 570/580 може да се вози без проблем со cooler master 500w bronze?
Да да обавезно доваѓа и 8GB рамМонитор 144хз имаш, земи ја RX580 и понатака ако имаш пари земи си уште еден 8gb рам за да имаш dual channel.
Напојувањето што го имаш е доволно за RX580.
Да да обавезно доваѓа и 8GB рам
Мислењето е автоматски споено:
Фала дечки ќе разгледам по форумо
Продадена е таа![]()
8GB DDR4 DIMM Transcend JM2666HLG-8G
Nem_Akata додаде нов оглас: 8GB DDR4 DIMM Transcend JM2666HLG-8G - 600 ден. Една DDR4 плочка ко на сликава, 8GB од Transcend. Видете го целиот оглас...forum.it.mk
Ќе тера без проблем, сепак ova Elite серијава е основна веризија, ако размислуваш подолгорочно, земи нешто посаглам како ова на пример, ќе трае 2-3 генерации на конфигурации.
Добро е што не ја купи таа матичната TUF Z390 , па 200е ја продаваНека стое тука на некој можеби ќе помогне оти дечкото исто така продава и други компоненти не само напојувања , дечкото со гаранција ми праќа дека напојувањето е океј нели на збор колку толку веруваш - дека ако не го бива ќе го врне или не ти знам шо , пушти ми расипано напојување (ама он со изговор лошо си поврзал и најако од се не е компатибилна со матичната) е сеа веќе кога темата беше повразана за графичката објавувам го тука оти не најдех слична тема за вакви случаеви па не ми е до 35 евра тие не се алал пари така да од ново нема поарно ама тоа е живи здрави еве го дечкото (Џабе брише огласи) - (на некој ако му треба ова напојување се работи за Corsair CX 650m нека ми пише порака ќе го дадам така ) - криво ми е само за ССД и Хардиско шо ми изгоре![]()
Погледнете го атачментот 121240
Ако се мислиш помеѓу овие две да сум на твое место јас би одел со 4060 tiЗдраво друштво,
да не отворам нова тема, ќе продужим у оваа...
Имам у план здравје нареден месец да земам графичка за компјутеров ако не се избаксузира нешто, ама не знам дали би било подобро да земем амд графичка, или нвидиа.
Компјутерот е овој:
матична: B450 Aorus Pro
процесор: Ryzen 7 2700x
рам: 1х16гб hyperx cl16 3000mhz (планирам да го тргнем и тој и да земем кит од два стика 2х16 гб)
напајање: 750вати
графичка: Gigabyte 1050ti OC
ОС: винсоус 11ка што се бутира од Samsung 980 Pro 500GB
Се мислам меѓу овие две графички:
АМД
НВИДИА
Компјутерот ми е бел, па затоа ги избрав овие две пошто се бели
Дали амд графичката би работела подобро пошто имам амд процесор? Дали и е подобра графичка освен тоа што има појќе врам?
Секој совет е добредојден, фала ви!
Ако може образложение, зашто?Ако се мислиш помеѓу овие две да сум на твое место јас би одел со 4060 ti![]()
Постабилни се НВИДИА со драјвери али сега гледав перформанс тест на графичките и 7700xt дава подобри перформанси така да и да а земаш 7700 нема да згрешишАко може образложение, зашто?![]()
Се сложувам. Земи некоја половна 3070 за накај 33.000 и со остатокот од буџетот земи процесор 5700/5800xМој совет половна 3070ка и со остатокот направи си апгрејд на платформа.