Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Препорачајте IPTV

k3b

Gaining Experience
12 декември 2017
381
306
@k3b , ова ке боли малце ама тоа е вистината.

Знаеме сите дека proskytv ти се конкуренција и губиш клиенти. Ама тоа е , барај си друга професија. И не деградирај теми .
Сподели нешто корисно .

Абе човек, ти од уста не ги извади се читаш што пишуваш? Никогаш не сум изрекламирал никого за разлика од тебе. Тоа со сликите не е реклама на сервис, и беше постирано конкретно на твојата провокација дека треба нешто да научам. Знаеш воопшто што значи зборот деградирање?

confusi0n

Gaining Experience
14 ноември 2014
243
172
Земав од proskytv и задоволен сум, углавном го зимам само ради Арените и фудбал, друго не ни гледам и засега Арените не сецкаат, одлична слика. Имавме малце мака со сетап пошто живеам во Германија ама секоја чест за дечкото, максимална подршка и инстант враќање на пораки.

Necromancer

Unbeatable
24 февруари 2012
4.068
5.297
Скопје
Земав од proskytv и задоволен сум, углавном го зимам само ради Арените и фудбал, друго не ни гледам и засега Арените не сецкаат, одлична слика. Имавме малце мака со сетап пошто живеам во Германија ама секоја чест за дечкото, максимална подршка и инстант враќање на пораки.
Што цена е и дали се врзува само за еден уред?

confusi0n

Gaining Experience
14 ноември 2014
243
172
Кај мене во Германија, користам Водафон и без ВПН не работи, тоа да знаете ако сте во странство, ќе ви треба и ВПН плус. Јас секако користам па не ми менува многу. Едино што не ми се свиѓа е апликацијава од Мајкрософт Стор, кочи, забагува па мора да ја рестартираш ама секако е каде, каде боље неголи да се ебаваш со стримови.

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.250
2.093
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
€60.00/12 months не е лош deal. = 300ден. месечно.
Инаку пробав трајалот на ТВ. OK e за 480p содржина можда е и 576i или p. стримингот... барав опција да најдам со кој битрејт иде стримот, не можев да најдам. Користев SS IPTV
HD и FHD не работат на мноооогу канали. Пример имаш HRT1 / HRT1HD / HRT1 FHD, првото работи, другите две има само тон нема слика.
Мењавањето на канали е инстантно побрзо и од box од A1.
И тоа... За луѓе што гледаат телевизија е ОК. Свака ви част што имате време за телевизија во животот :p Да ви завиди човек....

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
533
254
Прилеп
@Jedah , тоа најверојатно немаш некој видео кодек или тие е стар уредот додека си тестирал . Не е можно да не отвара HD и FHD, а да отвора само 480p . До сега се нема такво нешто случено.
Тоа ти е проблем до bandwidth throttling.

Еве како работи сервисот
Погледнете го атачментот VID_20241006_211947~2.mp4

Еве како менува канали, па ресивери на кабловска и на т-хоме и вип немаат ваков брз бафер одма да отвораат канали.

Погледнете го атачментот VID_20241006_2135592.mp4

Последна промена:

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.769
3.278
Неготино
€60.00/12 months не е лош deal. = 300ден. месечно.
Инаку пробав трајалот на ТВ. OK e за 480p содржина можда е и 576i или p. стримингот... барав опција да најдам со кој битрејт иде стримот, не можев да најдам. Користев SS IPTV
HD и FHD не работат на мноооогу канали. Пример имаш HRT1 / HRT1HD / HRT1 FHD, првото работи, другите две има само тон нема слика.
Мењавањето на канали е инстантно побрзо и од box од A1.
И тоа... За луѓе што гледаат телевизија е ОК. Свака ви част што имате време за телевизија во животот :p Да ви завиди човек....
Јас со Duplecast го гледам битрејтот на секоја програма горе.
Е сеа, не знам дали има опција да смениш превод бидејќи на сите програми е на хрватски преводот.

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.250
2.093
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
@Jedah , тоа најверојатно немаш некој видео кодек или тие е стар уредот додека си тестирал . Не е можно да не отвара HD и FHD, а да отвора само 480p . До сега се нема такво нешто случено.

Еве како работи сервисот
Погледнете го атачментот 141829
Мењава канали инстантно да. Мислам и не беа ХРТ-ињата туку HBO стримовте што немаа FHD/HD.
Нештото го тестирав на SSIPTV инсталиран на Philips модел од 2022год. кој последен системски апдејт имаше пред месец дена. Незнам што поново треба да има. Ти викам стегав по даљинското барав инфо (каде што пример netflix кажува со кој битрејт и резолуција дава стрим) овде даваше самo URL од стримот такви некои податоци.
Небитно, overall e убава работа. 2 саати погледав и во споредба со андроид боксови на времето со KODI и репозитори и Леја и Балкан.... Леееееееее!!!! Ден и ноќ е нештото! На душман не би му препорачал да се мачи со тие глупости. Ова е баш плаг н плеј.

kirev

Guru
31 мај 2010
7.801
6.143
Тогаш немаше ништо вакво. Едно време немаше ни Андроид боксови со HDMI-CEC туку мораше со Raspberry Pi. Сѐ во свое време

theee

Gaining Experience
19 декември 2012
105
109
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39

Еве како работи сервисот
Погледнете го атачментот 141829

Еве како менува канали, па ресивери на кабловска и на т-хоме и вип немаат ваков брз бафер одма да отвораат канали.

Погледнете го атачментот 141830
Која апликација е ова?

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
897
876
Скопје
Вчера земав иптв од z2u за еден месец проба и ок е за сега има премногу канали кои не се баш средени зборам за ех ју каналите, цената што ми се наплати беше 2,69 долари

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.048
624
Ете, конечно ги намалија за викенд цените овие од proskytv.net и тоа доста добри цени се .
Kako mu plajkate paypal.??
Мислењето е автоматски споено:

Вчера земав иптв од z2u за еден месец проба и ок е за сега има премногу канали кои не се баш средени зборам за ех ју каналите, цената што ми се наплати беше 2,69 долари
Koj e z2u.?clen tuka.?

Audiofil

Gaining Experience
28 октомври 2007
1.064
472
Едно стручно прашање до познавачите на видео квалитетот на програмите што одат преку IPTV.Во однос на класичен ресивер што оди преку кабел пример од А1 или Телеком на TV Box приметив дека кај овој начин на гледање тв програма сликата има минимално трокирање односно не оди целосно мазно кога има движење.Тонот и сликата не се поклопуваат целосно односно тонот е незначително побрз од самата слика кога некој зборува.Такво трокирање имам приметено во продавница кога пуштаат еден ист 4к фајл на повеќе телевизори на помалите или поевтините додека на поскапите тоа го нема што се сомневам дека голема улога игра самиот процесот што е вграден во телевизорот.Во TV Box процесорот е Amlogic S905.Гледам на алиекспрес има TV Box со најнов процесор Amlogic S928X и 8К со 120 фрејмови во секунда кој е побрз од S905 па прашењето ми е дали со новиов процесор овие аномалии ќе исчезнат или не за да знам џабе да не купувам ваков TV Box.

Audiofil

Gaining Experience
28 октомври 2007
1.064
472
Батали алиекспрес, само NVIDIA, Amazon, Xiaomi боксови
Друже јас би купил Xiaomi и од тука само не верувам дека тоа ќе го реши проблемот бидејки истиот процесор го користат Amlogic S905 и без потреба ќе фрлам само пари а никој нема да ми дозволи да направам пробен тест.

Батали алиекспрес, само NVIDIA, Amazon, Xiaomi боксови
Дали кај нас некој го продава овој модел:

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
4.023
4.890
Едно стручно прашање до познавачите на видео квалитетот на програмите што одат преку IPTV.Во однос на класичен ресивер што оди преку кабел пример од А1 или Телеком на TV Box приметив дека кај овој начин на гледање тв програма сликата има минимално трокирање односно не оди целосно мазно кога има движење.Тонот и сликата не се поклопуваат целосно односно тонот е незначително побрз од самата слика кога некој зборува.Такво трокирање имам приметено во продавница кога пуштаат еден ист 4к фајл на повеќе телевизори на помалите или поевтините додека на поскапите тоа го нема што се сомневам дека голема улога игра самиот процесот што е вграден во телевизорот.Во TV Box процесорот е Amlogic S905.Гледам на алиекспрес има TV Box со најнов процесор Amlogic S928X и 8К со 120 фрејмови во секунда кој е побрз од S905 па прашењето ми е дали со новиов процесор овие аномалии ќе исчезнат или не за да знам џабе да не купувам ваков TV Box.
Асинхронитетот е од самиот извор, нема врска со процесорот. Или така се погодило во моментот кога си гледал да има некое несовпаѓање или гледаш на екран а слушаш на звучници од друг систем и тогаш може да се јави доцнење на едната компонента.
Иптв стримови и најслабиот процесор во боксовите нема никаква мака да ги декодира.

lumibi

Gaining Experience
5 јуни 2008
230
60
Може линк на ПМ ако не е проблем.

Ти благодарам однапред.

Audiofil

Gaining Experience
28 октомври 2007
1.064
472
Асинхронитетот е од самиот извор, нема врска со процесорот. Или така се погодило во моментот кога си гледал да има некое несовпаѓање или гледаш на екран а слушаш на звучници од друг систем и тогаш може да се јави доцнење на едната компонента.
Иптв стримови и најслабиот процесор во боксовите нема никаква мака да ги декодира.
Не е тоа друже.Нема врска дали звукот оди преку звучници или телевизор,едноставно за дел од секунда сликата доцни од самиот тон во однос на класичен ресивер и ова го има буквално на сите канали не само на поедини.Јас лично се сомневам дека е до моќта на процесорот а не до самиот канал и затоа го поставив прашањето за да дознаам нешто повеќе бидејки првпат гледам тв преку овој начин.

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
897
876
Скопје

Misko6000

On your way to fame
5 април 2015
1.097
976
Друже јас би купил Xiaomi и од тука само не верувам дека тоа ќе го реши проблемот бидејки истиот процесор го користат Amlogic S905 и без потреба ќе фрлам само пари а никој нема да ми дозволи да направам пробен тест.

Дали кај нас некој го продава овој модел:
И графиката е битна не само процесорот

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.925
Мислења
987.453