Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Препорачајте IPTV

kirev

Guru
31 мај 2010
7.962
6.384
Па и овие иптв сервери разменуваат хостови и ги проксираат на дедикејт сервери па од таму стримовите одат кон краен корисник.

Tорентите се P2P.
Како адвокатската канцеларија ќе влезе меѓу ИПТВ серверите за да ја дознае адресата на крајниот корисник?
За торентите само дига клиент и може да види кој ја срка датотеката…

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
560
279
Прилеп
Како адвокатската канцеларија ќе влезе меѓу ИПТВ серверите за да ја дознае адресата на крајниот корисник?
За торентите само дига клиент и може да види кој ја срка датотеката…
Процесот е доста комплициран, полицијата треба да реагира кај веб хостинг компанијата со судски налог да го запленат серверот, и да ги добие iptv accounts (но тука нема вистински имиња од корисниците), но сепак кога ке се исклучи сето тоа ке нема воспоставено realtime трафик до серверот, така пак нема да се видат ип адресите од краен корисник, доста сложена и комплексна операција.

kirev

Guru
31 мај 2010
7.962
6.384
Имено. Затоа и ги бркаат тие со торентите а овие другите куртулуваат. Во хрватскиов случај веќе ги имаат логовите со ајпи адресите, можеби и уште повеќе податоци зашто луѓето си плаќале сигурно и со платежни картички и сл. Така што мислам дека ќе удрат затоа што е премногу лесен плен. Ама прво да завршат изборите на 16.01 па ќе гледаме сеир

k3b

Gaining Experience
12 декември 2017
396
321
Процесот е доста комплициран, полицијата треба да реагира кај веб хостинг компанијата со судски налог да го запленат серверот, и да ги добие iptv accounts (но тука нема вистински имиња од корисниците), но сепак кога ке се исклучи сето тоа ке нема воспоставено realtime трафик до серверот, така пак нема да се видат ип адресите од краен корисник, доста сложена и комплексна операција.

Ти сериозно мислиш дека во хостинг компаниите нема лог? Така се гаси серверот и толку, пу пу не важи, готово :)

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.155
345
Зедов пак тест Prosky после доста месеци.

Првииот линк листа што ми го пратија вечерва не ја вчитуваше па откако им пишав ми пратија друг линк од листата кој преку интернетот дома WiFi не ми ја вчита а со 5G од картичка си ја вчита. После вратив на WiFi и си работеше.

Дали е до мојот интернет што ми е слаб или нешто прават од Телеком? Друг пат тест кога сум земал не било вака.

Листата одлична, луѓето иако пиратерија си го работаат ова добро дури и на мејл одговараат да им пишеш и на македонски. Само да не ги фатат да го кркаат.

Единствено скапо е листата за 12 месеци или за доживотно. Исто глупо е што една купена листа не може на два уреди зошто вака ќе треба тој што сака да купи да купува две листи што би му дошло скапо. Плус ако си на Android бокс/телевизор треба да имаш купен Tivimate за да работи стабилно со сите функции, а јас на кракната го пробав. Tivimate има најубав дизајн од сите IPTV апликации.

Последна промена:

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
4.089
4.973
Исто глупо е што една купена листа не може на два уреди зошто вака ќе треба тој што сака да купи да купува две листи што би му дошло скапо.
Две претплати ти требаат за да гледаш истовремено на два уреда.
Инаку може да се гледа од каде било и на што било.

Плус ако си на Android бокс/телевизор треба да имаш купен Tivimate за да работи стабилно со сите функции, а јас на кракната го пробав.
Работи со речиси сите IPTV и плеери што поддржуваат стриминг.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.155
345
точно така, proskytv.net работи со сите IPTV плеери
Tivimate е некако поубава и средена како што треба ама па не ми се дава плус од пример цената две IPTV претплати.

Затоа најдов кракната која барем на телевизоров работи иако некој функции ги нема како што видов платената има. Кракнтава знае да закочи ако му ставиш две листи да имаш.

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
560
279
Прилеп
@mihovkris , тоа што не ти чини интернетот дома не значи да плукаш по некој сервис што осплужува еден куп луѓе.

Оти за мене и за другиве луѓе чини ?? Будали сме ние да купувами ако не чини проску ?

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.902
3.460
Неготино
@mihovkris , тоа што не ти чини интернетот дома не значи да плукаш по некој сервис што осплужува еден куп луѓе.

Оти за мене и за другиве луѓе чини ?? Будали сме ние да купувами ако не чини проску ?
Да бе брат, 100/100 нет, World of warcraft у позадина без да дропне конекција а програма замрзнува 10 пати во 1 саат (мора да смениш друга и пак да вратиш назад на истата), интернетот не чини?
Фани автобус или такси, дојди до Скопје, ќе ти дадам и адреса. Ќе ти го платам и патот. Ако е до интернетот слободно плукај ме 5 минути у фаца.
Знаеме дека е твој, брани си го до 100 и назад ајде. Не пишувам ништо веќе за сервисот, припаѓа на Господ и тера дури и без интернет, еве ја напуштам темата, моја грешка, не смее да се пишува негативни искуства.

Свашта.

Mar tiN

On your way to fame
2 јануари 2014
765
506
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 32GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Плус ако си на Android бокс/телевизор треба да имаш купен Tivimate за да работи стабилно со сите функции, а јас на кракната го пробав. Tivimate има најубав дизајн од сите IPTV апликации.
Која верзија на кракната ја имаш пробано , прати ми линк во пп.

stavrov69

Gaining Experience
26 ноември 2008
503
316
Освен ProSkyTV да препорачате некој друг ИПТВ од кој сте задоволни?
Јас ова го користам

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.155
345
Јас ова го користам

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Гледам на сајтов има и куп други листа пакети.

Nikola_sr

Intern
3 септември 2007
301
26
Здраво,
пробав повеќе од алибаба, пробав usevq, сите горе доле после некој период сецкаат.
Пробав guekhdiptv – The Fastest & Secured IPTV Service , не сецка, али малце нели е солена цената, или грешка сум?
Дали може да препорачате некој добар IPTV so искуство бидејќи не верувам да е до интернетот, мислам дека има врска серверот каде е, и од сите овиа само на guekdiptv се погоди.

Ако е добар trial, би сакал да земам за 1 година, но да биде добра цена.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.902
3.460
Неготино
Здраво,
пробав повеќе од алибаба, пробав usevq, сите горе доле после некој период сецкаат.
Пробав guekhdiptv – The Fastest & Secured IPTV Service , не сецка, али малце нели е солена цената, или грешка сум?
Дали може да препорачате некој добар IPTV so искуство бидејќи не верувам да е до интернетот, мислам дека има врска серверот каде е, и од сите овиа само на guekdiptv се погоди.

Ако е добар trial, би сакал да земам за 1 година, но да биде добра цена.
Со тоа што кабловска телевизија излегува 6000 денари годишно, ова е супер цена.

Nem_Akata

СФ - СН
26 мај 2015
233
340
Слога Југомагнат
Tivimate е некако поубава и средена како што треба ама па не ми се дава плус од пример цената две IPTV претплати.

Затоа најдов кракната која барем на телевизоров работи иако некој функции ги нема како што видов платената има. Кракнтава знае да закочи ако му ставиш две листи да имаш.

Ама вреди брат, другиве плеери изгледаат сите до еден на квазимодо.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.155
345
Ама вреди брат, другиве плеери изгледаат сите до еден на квазимодо.
А на секој телевизор и бокс мора ли посебно да се плаќа Tivimate за премиум користење или поврзано е со Play store сметката?

Никогаш не сум плаќал апликација на Play store.

Misko6000

On your way to fame
5 април 2015
1.105
984
А на секој телевизор и бокс мора ли посебно да се плаќа Tivimate за премиум користење или поврзано е со Play store сметката?

Никогаш не сум плаќал апликација на Play store.
Ти дава да инсталираш на пет уреди премиум (барем кај мене, имам лајфтајм) со тоа што кога ќе се логираш на веб ти дава преглед кои уреди се во функција. Во секое време можеш да одземеш или додадеш уред .

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.916
Членови
36.496
Најнов член
Gosha