Па мислам дека сме на Телеком подфорум нели?... Притоа ја поседувам следната опрема
- Интернет провајдер ми е _________, и имам Кабелски / Оптичики интернет
- Го имам следниов рутер __________ и следниот модем ___________
- Проблемот почна од кога .. ________
Биди по дескриптивен, со овој пост се осеќам како коа мојте дома ме прашаат зошто телефонот испушта "чудни" звуци додека го ставаш на полнач.
Јави се на 122 и барај им оптика.Па мислам дека сме на Телеком подфорум нели?
Кабелски интернет имам, одеднаш почна проблемот, не бев дома 2 недели кога се вратив почна прекинувањето.
Рутерот е оној speedport plus.
Тоа е се![]()
Звони им на Телеком, провери ги штипките на лан кабелот дали се ок, некогаш знаат да станат по лабави со тек на време и користење и пробај друг LAN кабел. Провери во task manager дали нешто ти влече интернет повеќе од што требаПа мислам дека сме на Телеком подфорум нели?
Кабелски интернет имам, одеднаш почна проблемот, не бев дома 2 недели кога се вратив почна прекинувањето.
Тоа е се![]()
Јави се на 122 и техничарот од таму ќе види во рутерот дали прекините се од надворешната жица (ако си на VDSL) или проблемот е во рутерот или каблите.Па мислам дека сме на Телеком подфорум нели?
Тоа е се![]()