Пошто XQC го повлече од продажба рутерот - купи си го вториот под гаранција и Се..
Пошто XQC го повлече од продажба рутерот - купи си го вториот под гаранција и Се..
Ми треба предлог за рутер со 2.4 и 5 ghz да можи барем 2 лан порти да поддржува 1GB bandwidth, да има MU-MIMO.
Буџет 3-4к.
OpenWRT support да има.
Нешто од Асус. Рутер над 5000 ке биде ова.Здраво, предлог за солиден WiFi6 буџет рутер?
Главно барање е да може да ја покрие цела куќа од 3 спрата (би го позиционирал на вториот спрат) и да има барем 3 LAN ports.
Засега би користел со брзина 150/150, на него би поврзал 2 до 3 лаптопи, 2 смарт TV, нормално по некој smartphone, но сигурно сите не би се користеле истовремено.
Ќе можам ова да го покријам со некој буџет рутер? Под буџет подразбирам нешто во ранг од 50 до 100 евра?
Кој модел би го предложиле како најдобра опција?
Ако немаш проблем со xiaomi софтвер, од мене имаш препорака за ax3200, го тестирам четврти ден, рутерот е ѕвере. И баш во буџет е. Може слободно да цепа гигабит интернет, има доста јако вифи.Препорачете Гигабитен рутер ми треба за 150/150 Mbps, гледам сите имате различно мислење за кој рутер е најдобар, буџет ми е до 4.000. Од претходни коментари гледам Asus и Xiaomi како најдобри оцени имаат, мене ми е за куќа шо ке има и голема покриеност. Незнам за Huawei шо ги има во Анхоч изгледаат предобри за да биде вистина. Може ли на Wi-Fi на лаптоп да добивам до 150 Mbps, а мислам оти ми поддржува, и на телефон од 100-150 Mbps. И дали може со Cat5e кабел до Гигабит брзина да достига т.е 150Mbps на Телекабел оптика сум, или Cat6 ке ми треба. И знам оти има еден бренд на рутер што е како сестра на TP-LINK, т.е изгледа TP-LINK ги произведува под друго име на бренд, како се вика и добри ли се.
Некои од прашањава не се за темава ама неможем да најдам друга соодветна тема. Позз
Cat5e ти е доста за гигабит. А дали ќе ја покрива цела куќа зависи не само од рутерот, туку и од толку други фактори (големина, спратови, ѕидови, арматури, инсталации, намештај, .... ) да тоа никој не може да ти гарантира.Препорачете Гигабитен рутер ми треба за 150/150 Mbps, гледам сите имате различно мислење за кој рутер е најдобар, буџет ми е до 4.000. Од претходни коментари гледам Asus и Xiaomi како најдобри оцени имаат, мене ми е за куќа шо ке има и голема покриеност. Незнам за Huawei шо ги има во Анхоч изгледаат предобри за да биде вистина. Може ли на Wi-Fi на лаптоп да добивам до 150 Mbps, а мислам оти ми поддржува, и на телефон од 100-150 Mbps. И дали може со Cat5e кабел до Гигабит брзина да достига т.е 150Mbps на Телекабел оптика сум, или Cat6 ке ми треба. И знам оти има еден бренд на рутер што е како сестра на TP-LINK, т.е изгледа TP-LINK ги произведува под друго име на бренд, како се вика и добри ли се.
Некои од прашањава не се за темава ама неможем да најдам друга соодветна тема. Позз
Препорачете Гигабитен рутер ми треба за 150/150 Mbps, гледам сите имате различно мислење за кој рутер е најдобар, буџет ми е до 4.000. Од претходни коментари гледам Asus и Xiaomi како најдобри оцени имаат, мене ми е за куќа шо ке има и голема покриеност. Незнам за Huawei шо ги има во Анхоч изгледаат предобри за да биде вистина. Може ли на Wi-Fi на лаптоп да добивам до 150 Mbps, а мислам оти ми поддржува, и на телефон од 100-150 Mbps. И дали може со Cat5e кабел до Гигабит брзина да достига т.е 150Mbps на Телекабел оптика сум, или Cat6 ке ми треба. И знам оти има еден бренд на рутер што е како сестра на TP-LINK, т.е изгледа TP-LINK ги произведува под друго име на бренд, како се вика и добри ли се.
Поради инсталирање оптички нет. го преместив рутерчето од прв на втор спрат,
Tp-Link TL-WR841N. Не испорачува добар сигнал на прв спрат сега во кој имам соба каде што работам со два PC врзани преку wifi adapter-I на мрежа.
Потребен ми е совет, како да појачам да има доволно сигнал.
Се работи за куќа 2 спрата по 90 квадрати. Рутер до компјутери на прв, иди дијаметрално спротивни односно најголемото растојание во куќата.
Дали екстендер е добра идеја, или појак рутер?
Не би се ставал во голем трошок ако можи да се помини со некој екстендер.
Некоја идеја ?
edit:
Дали ова чудо ќе ми брка работа ектендер
Јас имам пишувано во друга тема за тој екстендер, знае да заглави понекогаш, односно ниеден уред не може да се приклучи на него, еве сега пробав и пак заглавуваПоради инсталирање оптички нет. го преместив рутерчето од прв на втор спрат,
Tp-Link TL-WR841N. Не испорачува добар сигнал на прв спрат сега во кој имам соба каде што работам со два PC врзани преку wifi adapter-I на мрежа.
Потребен ми е совет, како да појачам да има доволно сигнал.
Се работи за куќа 2 спрата по 90 квадрати. Рутер до компјутери на прв, иди дијаметрално спротивни односно најголемото растојание во куќата.
Дали екстендер е добра идеја, или појак рутер?
Не би се ставал во голем трошок ако можи да се помини со некој екстендер.
Некоја идеја ?
edit:
Дали ова чудо ќе ми брка работа ектендер
Xiaomi ax3200! 3990 денари е, има mt7622 чипсет, 4x4 wifi, моментално нема подобар рутер за парите. 850mbps на вифи иперф3 вади.Предлог рутер за дома. Имам интернет од Телекабел 150/150 , ќе има поврзано 1 статичен компјутер и околу 8-9 уреди на Wi-fi. Би сакал да е со AX бидејќи имам ТВ стик што подржува WiFi 6 или сепак да одам со WiFi 5 заради тоа што целта е да се помине што е можно поефтино.
Фала.
ми треба поефтина опција од ова, штознам до кај 1000-1500ден ми е некако логично, ако нема решение ќе пробуричкам по фјоки да видам стари телефони, сигурно имам некој што фаќа прашина.Tough luck. Побуричкав овде Vyhledávání "router lte" | CZC.cz и кодовите од најевтините ги ставив во Гјирафа и ми вика вака:
Gjirafa50 - најголемата онлајн продавница за технологија во Косово и во регионот 4.400,00 МКД
Gjirafa50 - најголемата онлајн продавница за технологија во Косово и во регионот 3.760,00 МКД
Gjirafa50 - најголемата онлајн продавница за технологија во Косово и во регионот 5.190,00 МКД
и наводно сите се на залиха од 3-10 парчиња. Да не зборам за Teltonika моделите по 15.000,00
го гледав и ова, ама неможе сим да се стави, треба некаков усб стик со картичка во него, а тоа незнам кај има, ваљда на алиекспрес има, ама нелиВакво нешто?
едит:![]()
Ќе си набавиш 3G/4G донгле половно, чинам некој продаваше овде.![]()
Има и овде, побарај по огласите.а тоа незнам кај има, ваљда на алиекспрес има