Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Предлог за remote job (Искуства со TELUS)?

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Единствено искуство што го имам со ваков тип на работа е Veeva Links скоро една година ама почнаа многу да ја тупат и со саати, и со правила мислиш за Наса работиш или па те плаќаат 10$ од саат па удри... Повеќе личи на фул тајм џоб отколку на фриленс/римоут али ајде...

Затоа сакам да си испитам теренот за некои други пофлексибилни работи. Слушнав за некоја си Телус, ама појма неам шо како работат, само од шо слушнав дека била повеќе платена и ептен флексибилна, колку е точно нез али ако знаете нешто посигурно за оваа фирма, слушам.

Се што ви доаѓа на ум за remote job споделете, би ви бил благодарен.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.274
1.506
Ти бараш платформа за работа?
Ако имаш неколку години искуство - зошто не пробаш да најдеш клиент директно и да го работиш тоа (whatever тоа is) за нив?
100 пати е подобро и поплатено, вака платформите ја тупат до безсвест и плус јадат добар дел од колачот.

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Мене не ми е примарна работа ова туку си работам како second job. Конкретно тука кај што сум е ОК (за veeva зборувам) ама тие те гледаат како да си вработен за стално и ти ставаат лимити со саати минимум-максимум итн итн и место фриленс излегува на крајот дека си како стален работник. А пример за TELUS (не знам што чудо е) ама имам слушнато дека се мноогу пофлексибилни без некои си правила за мин 40ч неделно и некои други глупости што ги има тука

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.515
Мислења
981.528
Членови
35.771
Најнов член
HanaArs