Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

предлог на механичка тастатура и маус

предлог

• механички безжични

Гласови: 2 18,2%
  • механички жичени

Гласови: 9 81,8%

• Вкупно гласале
    11
  • Анкетата е затворена .

Garfield'

Баниран/a
18 јануари 2019
299
59
Blisku Berovo
здрво ит.
сакам да земам механичка тастатура и маус по можност да бидат безжични, буџет од 3-4к.

TATA_MATA

Unstoppable
25 март 2013
2.126
2.996
Очигледно немаш проверено цени пред да ја отвориш темава.

Буџет од 3-4000 денари,
солидна механичка тастатура + маус,
Бежични

Можеш да одбереш две од трите, но не и сите три

hpetrovski

Gaining Experience
22 октомври 2018
131
279
Скопје
www.instagram.com
Тогаш мој предлог е да се жичани двете, освен ако не е нешто на старо. За маус, омилен буџет маус ми е Logitech G102/G203 што на ново би требало да е околу 1600 ден. Wireless верзија од истиот е G305, ама нов е 3000 денари, такада би одел со половен 305 (~2000 денари) ако ти е битно да е безжичен. Што и да земеш од овие, нема да згрешиш. Други алтернативи за маус што можеш да ги разгледаш се SteelSeries Rival 3(2200 денари), Razer Viper Mini (2500 денари), или eShark Naginata (2200 денари) за кој имам напишано рецензија тука Рецензија - :eShark ESL-M4 Naginata + rant.

Најефтина wireless механичка тастатура што би ја предложил е Annepro 2($100). Се' поефтино од тоа, обавезно жичано. Во тој буџет, квалитетот на капачиња, стабилизатори и општ build quality ќе биде горе-долу ист. Најбитно е да одбереш тастатура што тебе ќе ти изгледа океј и ќе има добри свичеви. Не оди за no-name свичеви или пак mem-chanical тип на свичеви, туку пробај да најдеш некоја со Gateron/Kailh/Cherry свичеви. Не би предложил ниедни clicky свичеви, што идат фабрички на тастатуриве кај нас, туку пробај да најдеш некоја со линеарни или тактилни свичеви. Ако се одлучиш за линеарни, барај Gateron Red, Gateron Black, Cherry Black, Kailh Red, Kailh Black. За тактилни барај Gateron Brown или Kailh Brown, Cherry Brown едвај можат да се наречат тактилни.

D.P.R

Him
22 октомври 2016
746
565
Free
E Shark Naginata и GK61.

Ова комбо ти е непобедливо дури и да фрлиш 10к за опрема не вервам дека ке има некоја голема разлика кога ке го споредиш со Naginata и GK61

hpetrovski

Gaining Experience
22 октомври 2018
131
279
Скопје
www.instagram.com
E Shark Naginata и GK61.

Ова комбо ти е непобедливо дури и да фрлиш 10к за опрема не вервам дека ке има некоја голема разлика кога ке го споредиш со Naginata и GK61
GK61/GK64 ќе кошта барем $100 со свичеви и keycaps, на пример Gateron Yellow($20) и YMDK PBT keycaps($25ish), ама ќе имаш подобра тастатура од 95% од тастатурите што можеш да ги купиш од продавница кај нас. Плус искуството да си ја склопиш сам првата механичка тастатура, priceless.

D.P.R

Him
22 октомври 2016
746
565
Free
GK61/GK64 ќе кошта барем $100 со свичеви и keycaps, на пример Gateron Yellow($20) и YMDK PBT keycaps($25ish), ама ќе имаш подобра тастатура од 95% од тастатурите што можеш да ги купиш од продавница кај нас. Плус искуството да си ја склопиш сам првата механичка тастатура, priceless.
Има GK61 pre-built од али и ebay за 50тина долари
Еве една за 45$
линГ

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.368
Мислења
1.010.332
Членови