Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Предлог лаптоп за office работа

• Ја почнал/а темата 3XL
  • Време на почнување

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Помина темата за предлог телефон и фала ви многу за помошта на сите што ми помогнавте.

Сега е ред да се подновам и со лаптоп бидејки воопшто немам а наскоро ќе ми треба за online работа.

Е сега каква ќе биде работата? Јас би ја класифицирал како офис работа, значи се мисли на фриленс работа за пронаоѓање Х податоци по гугл, селектирање и поставување на истите на платформа од самата фирма (ова е тоа што сум гледал другарот како и што работи).

За друго лаптопот би се користил за филмови/серии, музика, ворд и пребарување по интернет.

Буџет имам на располагање до кај 20.000 ден

Нешто што сум разгледувал во тој ценовен ранг се нешто од овие модели:

Што би ми предложиле вие?

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Батали тоа Сетек, живи глупости се.

Оди земи ова и си завршил одлично работа:
и додај едно вакво

Аирлија работа.
Фала ти многу брат за предлогот. Во конкретниов случај сакам да те прашам дали овие 8гб се додаваат како плус на тие 4 или тие 4те се вадаат и се ставаат 8те?
И доколку на крај решам да го земам овој лап топ и да направам така како што велиш, дали да се стават веднаш 8те гига или после истек на гаранцијата?
Ако помнам убаво, доколку се отвори некој уред дур му трае гаранцијата, дека гаранцијата веднаш пропаѓа.
Мислењето е автоматски споено:

Батали тоа Сетек, живи глупости се.

Оди земи ова и си завршил одлично работа:
и додај едно вакво

Аирлија работа.

Нели е истиот само со 8гб?

Последна промена:

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.320
2.069
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Фала ти многу брат за предлогот. Во конкретниов случај сакам да те прашам дали овие 8гб се додаваат како плус на тие 4 или тие 4те се вадаат и се ставаат 8те?
И доколку на крај решам да го земам овој лап топ и да направам така како што велиш, дали да се стават веднаш 8те гига или после истек на гаранцијата?
Ако помнам убаво, доколку се отвори некој уред дур му трае гаранцијата, дека гаранцијата веднаш пропаѓа.

Веднаш земи си 8гб рам и барај да го стават од кај што го земаш лаптопот и тие 4гб се залемени на плочата

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.320
2.069
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ако е 21500 земај го барем имаш 8гб рам од старт. Или разгледај си уште некој лаптоп

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Ќе разгледам уште. Не дека треба веднаш да земам, така да ќе се разгледаат повеќе предлози и опции. Сепак фала и за овој предлог... Добар лаптоп е.

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
487
688
На тој со 8гб рам, можеш да му додадеш уште 8гб. И најубаво така одиграј. 23.000 ќе те фати со 16гб рам.

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.614
15.096

Не не. Не го земај тој со 8Gb RAM.
Лаптопот има фабрички 4 Gb залемени на плочата и има слот за уште 8Gb RAM за вкупно 12Gb, мада некој тука велеше дека ставил и 16Gb за вкупно 20Gb RAM ама не знам колку е тоа вистина. Имај во предвид дека графичката на тој модел зема 2Gb така да тие 8Gb ќе бидат уствари 6Gb што е малку. Затоа земи го тој со 4Gb, додај уште 8Gb за да имаш 12, тоест 10Gb корисни.
Иначе не ја губиш гаранцијата ако додадеш RAM или надградиш хард диск/ссд. Башка во Анхоч можеш да ги замолиш да ти ја наместат меморијата и да ти го испорачаат со 12Gb.
Anhoch ти се многу поуслужливи за таква работа од Нептун, така да те советувам во Анхоч да одиш. Ако го немаат на лагер почекај недела-две, направи резервација, тој модел е бест селер па го добиваат често.
Со тој модел добиваш квалитетна шасија, добар IPS екран, брз 4 јадрен процесор што троши мнооогу малку струја и прилично моќна графичка што добро ќе ти се најде за броусање сајтови да биде искуството глатко и мазно :p

20 јуни 2008
615
667
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + WD Red 2 TB
PSU
Gigabyte P750GM 750W
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Gigabyte Aivia Osmium
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Лаптопот има фабрички 4 Gb залемени на плочата и има слот за уште 8Gb RAM за вкупно 12Gb, мада некој тука велеше дека ставил и 16Gb за вкупно 20Gb RAM ама не знам колку е тоа вистина. Имај во предвид дека графичката на тој модел зема 2Gb така да тие 8Gb ќе бидат уствари 6Gb што е малку. Затоа земи го тој со 4Gb, додај уште 8Gb за да имаш 12, тоест 10Gb корисни.
Иначе не ја губиш гаранцијата ако додадеш RAM или надградиш хард диск/ссд. Башка во Анхоч можеш да ги замолиш да ти ја наместат меморијата и да ти го испорачаат со 12Gb.
Anhoch ти се многу поуслужливи за таква работа од Нептун, така да те советувам во Анхоч да одиш. Ако го немаат на лагер почекај недела-две, направи резервација, тој модел е бест селер па го добиваат често.
Со тој модел добиваш квалитетна шасија, добар IPS екран, брз 4 јадрен процесор што троши мнооогу малку струја и прилично моќна графичка што добро ќе ти се најде за броусање сајтови да биде искуството глатко и мазно :p
Јас ставив. Не знам колку има разлика од модел до модел но нека си праша во Анхоч

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Брат фала ти од срце за ова!
Респект ✌️

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22

Моделов само во Бт го има и тоа едно бројче било.
Ги контактирав во Скопје во дирекција и меил им пратив кога ќе имаат нова пратка ама и од двете места добив ист одговор, кажи ни кај ти одговара (во кој град) и во тој салон ќе го препратиме, а одговор дали ќе добиваат уште не даде никој.
Ке почекам до крај на месец да видиме дали ќе има нешто или сепак не...

Deksa

On your way to fame
9 февруари 2012
986
899
Lenovo IP3 modelot ti e super opcija, za tie pari ima dosta dobar finish i solidna izrabotka. Baterijata e mnogu izdrzliva. Fokusiraj se da najdes od toj model konkretno.

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Lenovo IP3 modelot ti e super opcija, za tie pari ima dosta dobar finish i solidna izrabotka. Baterijata e mnogu izdrzliva. Fokusiraj se da najdes od toj model konkretno.
Тоа ми е и планот брат, али ете зафркаваат од Анхоч...
А реално последно бројче, па и од друг салон некако не ми е баш сигурно...

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.320
2.069
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ако не мора да биде стрикно од анхоч побарај го во други продавници, многу продаваат леново лаптопи

3XL

Intern
14 декември 2021
61
22
Ако не мора да биде стрикно од анхоч побарај го во други продавници, многу продаваат леново лаптопи
Во Нептун го има со 8гб рам
Единствено таму како опција, овие другиве салони како што разбрав не ги препорачувате...

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
487
688
А колкава е разликата помеѓу леново ип3 и хп 250 г9?
И двата се слична сума, односно единствени во ранг од 20-30.000 денари.

alkibijad01

Gaining Experience
8 октомври 2016
339
371
HP имаат само една година гаранција, што е голем минус.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Deksa

On your way to fame
9 февруари 2012
986
899
Toj model na HP ima problem so ladenje I e mnogu bucen bas poradi toa. Eventualno sto ima LAN porta i plus 1 USB porta vo sporedba so IP3. Displejot na Lenovoto ima mnogu podobri boi vo sporedba so HPto.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Во Нептун го има со 8гб рам
Единствено таму како опција, овие другиве салони како што разбрав не ги препорачувате...
Eve ti 5500U so 12GB RAM, 2GB na iGPU, 10 ke imas za koristenje.
Plus imas 512 SSD namesto 256
Nez zosto vo opisot stavile LAN porta, koga toj IP3 nema LAN porta :)
Isto taka i za USB napisale 3 porti, a ima samo 2

Последна промена:

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
487
688
@Deksa а за офис работа потребно е графичка да има лаптопот? Ќе му троши батерија само.

viktorce

Gaining Experience
13 март 2015
436
338
Да видиш со @Dinamit
Jас земав пред неколку дена i5 само 12 часа користен. Ме фати поевтино и од нова i3 да сум земал. Така да прво би разгледал кај него. Ако нема дури тогаш на друго место

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.837
1.996
Да видиш со @Dinamit
Jас земав пред неколку дена i5 само 12 часа користен. Ме фати поевтино и од нова i3 да сум земал. Така да прво би разгледал кај него. Ако нема дури тогаш на друго место
Да, добра идеја е и тоа, јас имам долгогодишно позитивно искуство со @Dinamit и го препорачувам.
Се разбира, ако треба да е исклучиво нов лаптоп со фискална, тоа не знам...
Исто можи да се провери и со @gOJDO дали му се наоѓа некое офис лаптопче во Инсомниа (и со него има само позитивно искуство).
@3XL иначе и советите од @Astro ти се најдобронамерни и си држат вода, земи ги во предвид во секој случај.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.146
Мислења
990.957
Членови
36.259
Најнов член
Minco
На врв Дно