- Ја почнал/а темата
Која камера ја зема ти?Препорака за Mini Camera за во кола
Сакам да ставам две вакви мини камери во кола, и да ги поврзам на 12V од акумулаторот со ваков адаптер, за да снимаат цело време, некој со искуство со ваков/сличен сетап, да препорачате некоја друга комбинација, и слично, секое мислење е добредојдено...forum.it.mk
Таква како од линкот од првиот мој пост, само уште не е стигната, кога ќе стигне, ќе ја истестирам, и ќе напишам мислење...Која камера ја зема ти?
Побарај по огласнициве „mini kamera“, гледам ги има истите како од eBayРазгледував и јас на али ама проблемот е што за тие 60 дена додека стаса ќе ми направат уште 60 глупости на колата![]()
Ја земав оваа Anhoch PC Market Online - Camera In-car Dash Cam Trevi HD Night Vision 2" LCD@Mr.Jack: Да не зема нешто, да споделиш искуство![]()
Најверојатно сега се плашат да прават проблеми на колата откако ја гледаат камерата, па може повеќе се исплати да ставите dummy camera или фејк аларм нешто да светка само за да се плашат луѓето. Мене целта ми е да го фатам кој е, не да престане да прави проблеми, па не земав dummy camera. Можеби и подобри опции се аларм или некоја ламба што се пали на сензор (motion detection)@Mr.Jack пиши дали си задоволен, а особено кога/ако го сними „човекот“.
Го разбирам чувството на немоќ кога ќе си ја видев изгребана од некој клучар што не може на друг начин да се усреќи у животов, кога мене и на две други коли до мене ни избушија гуми или кога некој на искачање од паркинг ќе ја направи змај. Се намерачив и јас да купувам али кој и да гребеше прекина на време и се премислив за камера.
Power Bankot e 10000mah ама неколку години е стар веќе. Држи за 2 снимања (значи 7 саати вкупно) и останува уште една црта од поуер банкот, не знам колку уствари останува точно. За мотион детектион не видов опција иако пишува дека постои на анхоч, можеби не ја најдов јас, не сум разгледал убавоКолкав капацитет е power bank-от, и колку време држи со едно полнење? Види дали има и motion detection, да се активира кога ќе регистрира движење, тука може да ти скрати потрошувачка на power bank-от. Дај пушти и линк до таа од AliExpress што си ја нарачал.
А да пуштеше линкЈас од алиекспрес си земав и еве ја тера веќе пола година. Одлично служи.