- Ја почнал/а темата
И јас би монтирал на Сеат.Пред 2 недели ставив 9'' мултимедија од фб страна во мк купена 9500 денари. Вградено во Сеат Алтеа 2004г. Уште не сум ги разгледал сите опции, блутут поврзаност одлична, не приметувам разлика на звук од оригиналот, команди на волан работат... Најголема потреба имам од рикверц камера ама еве 2 недели барам електричар да ми ја намести (ве молам ако знаете некој да ми предложите). Навигација исто работи, доаѓа со Иго, но инсталиран е гоогле мапс. Пиши уште нешто ако те интересира
Испратено од MI 9 преку IT.mk форум апликација
2/32 е, според мислења на нет доста кочат 1/16 моделите па не сакав да ризикувамИ јас би монтирал на Сеат.
- 1GB RAM/16GB ROM e? Не знам дали е подобро да гледам модели со 1/16 или 2/32 како подобра опција, да не се укочат првите ако инсталирам Sygic, Spotify, TuneIn...
- RDS дали работи, конкретно на тој модел. RDS во смисла дали во радијата ги листа со име и други информации или само стои фрекфенцијата...
- Поврзано е ти со CANBUS (ги чита информациите од возилото?)
П.С Пробај ги ланчериве
20000+ денари за ОК уред (на други места ИСТИОТ уред е најмалку 40% поевтин СО монтажа), доплата за камера 50-80 евра...Прашај во dogsecurity.mk за понуда, малку и се поскапички цените но нудат и монтажа.
А ги праша какви кабли ставаат? Обично ќе ти лупнат сет што не би ти бил потребен ма незнам што да возиш. Кабелот што оди (со осигурач) од акумулатор до гепек, ма незнам каков преплетен везен или позлатен бил, не е ништо подобар од 3х2.5 струен бакарен кабел. Тој е кабел за струја и важно е да испорача доволно ампери без да изгори. А струен кабел од 2.5 нема да изгори ни на едно нормално појачало.20000+ денари за ОК уред (на други места ИСТИОТ уред е најмалку 40% поевтин СО монтажа), доплата за камера 50-80 евра...
View: https://www.facebook.com/voxcentar/photos/a.476266802467439/3543395795754509/Оди во Vox- Аудио Центар, во Скопје кај Фурна кафаната. Имаше една добра мултимедија 2гб рам со 32гб ром, одличен екран и многу респонзивен. Околу 10.000ден беше. Иако јас не сум фан на тие мултимедии мене лично ми фати око. Во претходното возило ми монтираа звучници+радио, па сега во новото планирам да ја убацам таа мултимедија.
Да, да. Нешто менито беше различно ако не се лажам. Оди слободно, изложена е, можеш да ја пробаш.
Некој да има искуство да вградувал Андроид навигација/мултимедија во кола?
Каков модел зедовте, дали сте задоволни, предности/маани...
Можеш да ми кажеш кои се моделите (и новиов и стариот, ако се сеќаваш).Културни, профи.Bei Facebook anmelden
Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.www.facebook.com
Јас на две коли си стаив со андроид 10, октакор процесор, 4 г рам, дата картичка за интернет итн... подобрено искуство во однос на постар модел со андроид 9 и дупло послаб хардвер (цпу и рам)