Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

prasanje

Статус
Затворена за нови мислења.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
Imam edno prasanje za koe mi treba nekoj sto se razbira malku podobro vo kompjuteri!Sakam so eden moj drugar da se priklucime vo mreza i pritoa jas na nego da mu davam i konekcija za internet.Imam kablovski internet i sakam mrezno i jas na nego da mu priklucam internet.Znam deka mi treba mrezen kabel ali ne ja znam postapkata kako da napravam konekcija,kako da gi povrzam kompjuterite.Moze li nekoj da mi objasni kako treba ova da go napravam?:zbunet3: :zbunet3: Aj ako moze malku pobrzo itno e

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Ќе купиш мрежен кабел за врска помеѓу (потенцирам) два компјутера. Ако го правиш сам а не знаеш како прашај ќе ти го кажам распоредот на жиците. Потоа на едниот компјутер, оној што ќе дава интернет ќе ставиш IP 192.168.0.1, воркгрупата треба да биде иста на двата компјутери, а на вториот ќе оставиш автоматска IP адреса. Потоа на интернет конекцијата што ќе ја споделиш, ќе одиш properties -> advanced и ќе го селектираш првото квадратче Allow network users... Под него ќе одбереш преку која конекција си поврзан со другиот компјутер. Ако нешто сум пропуштил прашај. Истото ова можеш да го изведеш и со неколку други програми како WinRoute... поздрав

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
1 opcija
ako imas kablovski internet bi trebalo da imas dva porta na modemot: eden USB i eden UTP.Edniot kabel neka ide kaj tebe, drugiot kaj drugarti, taka da nema potreba od nikakov dodaten hardware.

2 opcija
tvojot kompjuter da izigrava server i da bide uklucen 24/7 i od tvojot pc da ide kabel do kaj drugarti.

3 opcija
da si zemes switch, i samo da ustekas site kabli u nego

4 opcija
da zemes ruter da go iskonfiguriras, konekcijata da ja stais u wan, a drugite dva kabli od tebe i od drugarti da gi stais u lan1 i lan2.

biraj

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.884
Членови
34.141