Почна некоја дискусија во Самсунг темата дали била океј на НЛБ техничката поддршка, па да не ја труеме таа тема, отварам нова генерална за вашите искуства со корисничките/технички поддршки општо од македонските компании. После секое ваше искуство може да пишете колку сте задоволни 1-10, што сте побарале, колку сте чекале, колку брзо/лесно се стига до разговор со оператор. Се повише наши компании го следат форумов, можеби ќе извлечат некоe инфо и искуство.
Мои последни 2 искуства се со НЛБ и Телеком.
НЛБ - 10/10 нови кодови за mKlik барав, брзо, љубезно, ефикасно како сите предходни искуства со нив.
Телеком - 6/10 промена на порти (TV > Internet), проблемот се реши за 24 со тикет, така иде процедурата, задоволен сум од тоа. Тоа што ми смета е дека со тек на време почнува се потешко да е да стигнеш до оператор. Треба 5 клика и 2-3 минути да слушаш pre-recorded пораки, што знае да нервира кога треба неколку пати да се јавуваш.
Мои последни 2 искуства се со НЛБ и Телеком.
НЛБ - 10/10 нови кодови за mKlik барав, брзо, љубезно, ефикасно како сите предходни искуства со нив.
Телеком - 6/10 промена на порти (TV > Internet), проблемот се реши за 24 со тикет, така иде процедурата, задоволен сум од тоа. Тоа што ми смета е дека со тек на време почнува се потешко да е да стигнеш до оператор. Треба 5 клика и 2-3 минути да слушаш pre-recorded пораки, што знае да нервира кога треба неколку пати да се јавуваш.