Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Поврзување на апликација со Booking.com

pedro:)

Intern
30 јуни 2013
29
2
Здраво на сите, сакам да ве прашам дали постои начин да се поврзе web app со booking.com.
Пример имам апликација за резервирање на соби во хотел и сакам да ја поврзам со booking.com, (пример ако направам резервација на booking.com да ми стигне известување на мојата апликација или ако направам резервација кај мене да го извести booking дали собата е слободна или не). Дали постои некој начин да се направи ова, колку што пребарував требе да станам Connectivity Partner, но не разбрав на кој начин оди процедурата. Дали има некој тест хотел, посебни API, демо корисник или слично. Па ако сака некој ако има искуство бар малку да ме упати?

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.540
1.410
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1

pedro:)

Intern
30 јуни 2013
29
2
Да, барав таму им пишав и на Booking.com Support и директно на Booking.com Connecting Partner али не ми вратија.

D3N1EL

Practice makes perfect
10 август 2010
2.922
1.535

Како што гледам букинг дава апи само за гет методи, за листање на хотели и тн., но не и апи за резервирање на букинг, кога локално се резервира, и обновување на локалната база, при резервација на букинг. Тоа што го бара он е баш последнитите две работи.

Возможно и испуштив нешто, ама за пост методи не најдов.

Pulse

Practice makes perfect
26 октомври 2014
1.486
1.584
127.0.0.1
Како што гледам букинг дава апи само за гет методи, за листање на хотели и тн., но не и апи за резервирање на букинг, кога локално се резервира, и обновување на локалната база, при резервација на букинг. Тоа што го бара он е баш последнитите две работи.

Возможно и испуштив нешто, ама за пост методи не најдов.
Use the /processBooking endpoint to send guest bookings via the API. Partners must have an SSL certificate in order to use /processBooking. Since customer details and credit card information will be collected, the partner must be PCI DSS-compliant. Note that Booking.com will send the booking confirmation to both the property and the guest.
од овде
Using the API - Booking.com Developers API

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.772
Мислења
985.220
Членови
35.940